DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 22:51

DI - 12 jun 19 kl. 12:42

Nytt europeiskt land tillåter försäljning av snusSchweiz tillåter försäljning av snus, enligt en dom i landets högsta federala domstol..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, europeiskt, land, tillåter, försäljningav , snus
YLE - 10 apr 18 kl. 10:33

Åland tillåter gudingjakt trots EU-hot om böter

Landskapsregeringen på Åland beslöt nyss att tillåta vårfågeljakten på guding som vanligt. Det skriver tidningen Nya Åland..

YLE - 30 aug 17 kl. 11:17

Efter 2030 tillåter Åland inga nya bensinbilar

På Åland ska det inte gå att köpa nyproducerade bensinbilar på Åland efter år 2030. Det här är ett led i landskapets klimatstrategi. Diskussioner om att göra Åland till ett testområde för alternativa energilösningar har pågått sedan hösten 2015.

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 15:32

Nytt land tillåter snusförsäljning

Tobaksföretag jublar – men väcker också kritik..

Världen Idag - 23 mar 18 kl. 00:00

Kräver religionsfriheten att vi tillåter muslimska böneutrop?

Debattens vågor har gått höga när de muslimska böneutropen har diskuterats på sistone. Inte sällan har förespråkarna hänvisat till religionsfriheten och menat att den kräver att vi tillåter böneutrop i Sverige. En del kristna debattörer har hävdat att möjligheten till kristen evangelisation riskerar att bli kringskuren om vi inte bejakar muslimska böneutrop.

YLE - 30 jan 13 kl. 17:00

Miljötillstånd tillåter ökning av utsläpp

I somras beviljades Outokumpu i Torneå ett nytt miljötillstånd som inte kräver någon rening av kvicksilvret som finns i rökgaserna. De rekordhöga utsläppen kan fortsätta. Svenska Yles kartläggning av vem som har de högsta kvicksilverutsläppen i Norden visar att Outokumpu i Torneå intar en överlägsen första plats.

YLE - 26 sep 14 kl. 13:00

Helsingfors tillåter inte boende i husbåtar

- Helsingfors är säkert den enda stad i världen som inte tillåter boende i husbåtar i sina hamnar, säger Mervi Wennerstrand, ordförande för Husbåtsföreningen. Paret Wennerstrand trotsar myndigheterna och har bott i sin husbåt i över tio år. Husbåtarnas vara eller inte vara har ältats i åratal då ärendet bollats fram och tillbaka mellan stadens otaliga instanser.

YLE - 09 apr 19 kl. 14:10

Åland tillåter vårjakt på guding också i år - att stoppa jakten "skulle ha sänt fel signaler"

Ålands landskapsregering meddelade på tisdagen att vårjakten på sjöfågel kommer att äga rum även 2019, detta år mellan den första och femtonde maj..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Äntligen får du amma hur mycket du vill – här är bröstbilderna som Facebook nu tillåter

Från och med den här veckan tillåter Facebook bilder på ammande mammor. Detta efter att sociala medie-jätten ändrat och förtydligat sina så kallade gemenskapsregler. Alla typer av kvinnobröst tillåts så länge bröstvårtorna inte syns, meddelar Facebook, som tidigare blivit vida kritiserade för att ha plockat ned bilder på bland annat ammande mammor.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Varför tillåter ni det här, Miljöpartiet?Gustav Holmström

Jan Lindholm är en miljöpartistisk riksdagsledamot, kanske mest känd för att han en gång hälsade Björn Söder med "Riikkabeaivvi sárdnideaddji" vilket är nordsamiska och faktiskt var ett rätt kul sätt att håna rikets andre vice talman som då nyligen hade slagit fast att samer och judar nog inte riktigt kan räknas som riktiga svenskar.Det var roligt och riktigt. Tyvärr är rätt mycket annat som Lindholm pysslar med inte speciellt roligt eller riktigt.

YLE - 11 okt 16 kl. 10:58

WWF: EU tillåter alltjämt överfiske av torsk

EU går emot sina egna löften och tillåter igen större torskkvoter än forskarna rekommenderar. Det anser man på naturskyddsorganisationen WWF. På jord- och skogsbruksministeriet säger man för sin del att beslutet är bra.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Styrelseledamot i Bravida dumpar aktier för 25,5 miljoner

Staffan Påhlsson, som är styrelseledamot i installationsbolaget Bravida sedan våren 2016 och som tidigare har varit Bravidas vd, sålde den 18 juni 300.000 aktier i bolaget. .

DI - 45 minuter sedan

Per Bolund välkomnar Göran Perssons löfte: ”Låter lovande”

Regeringen vill se hårdare tag mot penningtvätt och går nu fram med en rad nya åtgärder för att skärpa regelverket. Samtidigt förväntar sig finansmarknadsminister Per Bolund ett mer aktivt arbete även från bankernas sida..

DI - 45 minuter sedan

Fed-besked lyfte Wall Street över nollstrecket

Beskedet att den amerikanska centralbanken, Fed, lämnar styrräntan oförändrad fick New York-börserna att klättra över nollstrecket och stänga på plus. Breda S&P 500 avslutar upp 0,3 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex avancerade 0,5 procent under onsdagens handelssession..

DI - 1 timme sedan

Vårt konfliktintresse sprider falska nyheter snabbare

Man kan lätt tro att Facebooks och Twitters produkter är plattformar som låter oss dela bilder och artiklar. Men deras produkt är din och min uppmärksamhet som de fångar in med bilder och artiklar och sedan säljer till annonsörer.  .

DI - 1 timme sedan

Ryktet om Silicon Valleys död överdriven – här är ödesfrågorna

Sommaren 2017 landade Di:s utsände i Palo Alto. Två år senare har Silicon Valley genomgått sin kanske mest dramatiska period någonsin. Här listar Andreas Cervenka tio personliga spaningar från tiden i världsekonomins nya maktcentrum..

DI - 1 timme sedan

Di:s Silicon Valley-korrespondent: ”Stubintråd som väntar på en gnista”

7 frågor till Andreas Cervenka, Di:s utsända i Silicon Valley som nu återvänder till Stockholm..

DI - 1 timme sedan

Italiens styrande koalition föreslår reform för centralbanken

Den regerande italienska koalitionen har arbetat fram ett utkast till ett lagförslag som ska ge regeringen och parlamentet rätten att utse centralbankens fem ledamöter..

DI - 1 timme sedan

Signal om att Fed är beredd att möta marknaden

Efter Federal Reserves beslut att lämna styrräntan oförändrad på onsdagen ökar sannolikheten för en räntesänkning i juli ytterligare..

DI - 2 timmar sedan

Fed lämnar styrräntan oförändrad

Den amerikanska centralbanken, Fed, lämnar som väntat styrränteintervallet oförändrat på 2,25-2,50 procent. Det meddelar Fed efter FOMC-mötet som avslutades på onsdagen..

DI - 3 timmar sedan

Kampen om Tory-ledarskapet fortsätter – Boris Johnson fortsatt i topp

Förre utrikesministern Boris Johnson fick återigen överlägset flest röster när det brittiska Tory-partiet genomförde den tredje omröstningen i processen för att utse en ny partiledare. Rory Stewart fick lägst antal röster och är därmed borta ur partiledarkampen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.