YLE > Finland

Thursday, 20 June, 03:57

YLE - 12 jun 19 kl. 12:14

Regeringen planerar mer betald ledighet för föräldrar - "minst 5+5+5 månader"



Den reform av föräldraledigheterna som statsminister Antti Rinnes (SDP) regering planerar skulle resultera i att mamma- och pappaledigheten förlängs..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Antti Rinnes, SDP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, planerar, mer, betald, ledighetför , föräldrarminst , 5+5+5, månader
Cornucopia - 30 aug 17 kl. 09:21

Bahnhof: Regeringen planerar utökad olaglig datalagring

Internetoperatören Bahnhof avslöjar att regeringen planerar utökad datalagring, en datalagring baserad på ett nu upprivet EU-direktiv, som bröt mot de mänskliga rättigheterna.
Bahnhofs VD Jon KarlungBahnhof kan avslöja att den statliga utredningen kring datalagringen satsar på att utöka den till 10 månader istället för sex månader, samt dessutom omfatta krav på loggning av både NAT och VPN. Detta kommer kosta stora summor pengar, som i slutändan kommer betalas av de avlyssnade kunderna.

YLE - 26 jun 15 kl. 04:45

HS: Regeringen planerar skatteamnesti

Regeringen planerar skatteamnesti för rika, som frivilligt redovisar sina tillgångar i skatteparadis, skriver Helsingin Sanomat. Tidningen har tagit del av lagförslaget från finansministeriet. Idag måste man betala en tilläggsskatt på sju procent för undangömda tillgångar som överstiger 100 000 euro.

YLE - 25 nov 14 kl. 19:22

Regeringen planerar att sälja isbrytare

Regeringen planerar att sälja den isbrytare som har beställts till Trafikverket. Köparen ser ut att vara statens isbrytarbolag Arctia Shipping. Isbrytaren ska tas i bruk inom några år.

DI - 26 sep 13 kl. 06:11

Japanska regeringen planerar sänka företagsskatt

Den japanska regeringen planerar att inkludera ett löfte om att "snabbt" inleda en utredning om att sänka landets företagsskatt när den presenterar sitt stimulanspaket om den 1 oktober..

DI - 25 apr 16 kl. 16:29

Tyska regeringen planerar miljardsatsning på elbilar

Den tyska regeringen planerar att investera 1 miljard euro för att utveckla landets elbilsmarknad. Det uppger källor från politikerhåll samt från bilindustrin, för affärstidningen Handelsblatt..

DI - 28 mar 19 kl. 17:56

Brittiska regeringen planerar ny omröstning om brexitutträde på fredagen

Den brittiska regeringen planerar att på fredag hålla en tredje parlamentsomröstning kring det med EU framförhandlade utträdesavtalet. .

Regeringen - 10 nov 17 kl. 13:26

Regeringen planerar höja solcellsstödet till 30 procent från årsskiftet

I samband med att regeringen presenterade budgeten för 2018 föreslogs dels en höjning av budgeten för solcellsstöd, dels att stödandelen ska höjas från nuvarande 20 procent till 30 procent. Höjningen planeras att genomföras när budgeten är fastslagen av riksdagen och gälla från 1 januari 2018..

SR - 16 apr 18 kl. 09:03

"Regeringen är mer positiv än banker"

I morse släppte regeringen sin vårbudget, återigen med en ljus bild av svensk ekonomi. Regeringen är mer positiv än banker och andra som försöker bedöma ekonomin, säger Ekots politiske kommentator Fredrik Furtenbach..

YLE - 27 jul 16 kl. 04:55

HS: Regeringen planerar skattelättnader för företag

Företag kan få stora skattelättnader om regeringen förverkligar sina planer, skriver Helsingin Sanomat. Avsikten är att öka den ekonomiska tillväxten och sysselsättningen. Beslutet om eventuella lättnader kommer att fattas under regeringens budgetförhandlingar i augusti.

PrivataAffärer - 30 mar 16 kl. 07:32

Regeringen planerar höjd skatt för banker

Regeringen och Vänsterpartiet vill att bankerna ska betala mer i skatt,. Ett förslag kommer i höstbudgeten, rapporterar Sveriges Radios Ekot-redaktion på onsdagen....

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Rinne: Sysselsättningsmålet på 75 procent är bara början

Statsminister Antti Rinne (SDP) anser att det är möjligt att nå regeringens mål om en sysselsättningsgrad på 75 procent i Finland år 2023..

YLE - 6 timmar sedan

Rockperry återvände till Vasa efter en paus på nio år ‒ artisterna var nära att bli strandade på Helsinfors-Vanda flygplats

Evenemanget nådde inte upp till publikmålsättningen, men arrangören är nöjd med slutresultatet och det nya varumärket..

YLE - 8 timmar sedan

Rapport: Passagerarna riskerade att sugas in i flygplansmotorn under evakuering på Helsingfors-Vanda flygplats

Olycksutredningen om evakueringen av ett trafikplan vid Helsingfors-Vanda flygplats på grund av rök i kabinen är nu färdig..

YLE - 10 timmar sedan

Tidigare polisöverdirektör Mikko Paatero är nöjd med att tingsrätten förkastade alla åtal - riksåklagaren överklagar sannolikt till hovrätten

Reaktionerna på att tingsrätten förkastade alla åtal mot landets högsta polisledning har inte låtit vänta på sig. Rättslärda är något överraskade över att alla åtal förkastades..

YLE - 10 timmar sedan

Inte våldtäkt då 26-årig man hade sex med 13-årig flicka, som bad honom sluta utan resultat - mannen dömdes däremot för grovt sexuellt utnyttjande av barn

En 27-årig man från Esbo har dömts för bland annat grovt sexuellt utnyttjande av barn, två fall av sexuellt utnyttjande av barn och köp av sexuella tjänster av ung person. Han åtalades även för våldtäkt, men åtalet förkastades eftersom Västra Nylands tingsrätt menade att det 13 år gamla offret inte var i hjälplöst tillstånd..

YLE - 11 timmar sedan

Direkt passagerartrafik mellan Hangö och Helsingfors kunde vara möjlig i och med elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan

När det gäller elektrifieringen av järnvägen mellan Hangö och Hyvinge via Karis så har fokus varit på vad det innebär för godstrafiken. Nu när beslutet om elektrifieringen fattats kan även möjligheterna för passagerartrafik diskuteras..

YLE - 12 timmar sedan

Päivi Räsänen kritiserar kyrkans medverkan i Helsinki Pride - får svar av ärkebiskop Luoma

Riksdagsledamot Päivi Räsänen (KD) har i ett öppet brev till ärkebiskop Tapio Luoma ifrågasatt kyrkans medverkan i Helsinki Pride, och sagt att hon övervägt att lämna kyrkan. Luoma medger att kyrkan aldrig kan vara fullkomlig, "då den består av oss ofullkomliga människor"..

YLE - 12 timmar sedan

Generallöjtnant Timo Kivinen är försvarsmaktens nya kommendör

Generallöjtnant Timo Kivinen utnämndes till försvarsmaktens kommendör i dag av president Sauli Niinistö..

YLE - 13 timmar sedan

Hamnen i Koverhar kan växa med det dubbla - Hangö hamn har väntat på elektrifiering i flera decennier

Den dagen dieselloken på Hangö-Hyvingebanan ersätts med eltåg kan hamnen i Koverhar hantera 1,5-2 miljoner ton mer gods. Också Västra hamnen kan gynnas av elektrifieringen, men där sköts största delen av transporterna längs landsvägen..

YLE - 13 timmar sedan

Understödet till Sannfinländarnas ungdomsförbund dras in - verksamheten strider mot ungdomslagen

Undervisnings- och kulturministeriet har beslutat att dra in understödet för 2019 till Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk ungdom. Orsaken är ett Twitterinlägg som förbundet publicerade i våras, och som ansågs kränka mörkhyades människovärde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.





Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.