BT > Nyheter

Tuesday, 18 June, 21:42

BT - 12 jun 19 kl. 12:20

Krönika: Viskan räcker inte som rekvisita – i framtidens BoråsKommunen har på senare år insett värdet av Viskan och planerar att bygga framtidens centrum utmed dess kanter. Men för att utnyttja det som kallats Borås pulsåder hela vägen ut räcker det inte att använda ån som rekvisita, utan den borde vara en aktiv del av stadskärnan. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Viskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krönika, Viskan, räckerinte som , rekvisitai , framtidens, Borås
Nerikes Allehanda - 20 feb 17 kl. 04:57

Krönika: Sportlovet väcker minnet av min mor

.

BT - 21 dec 14 kl. 10:03

Hög tid att staden vid Viskan tas på allvar

I jämförelse med andra stadsvatten, som Themsen och Göta Älv, är Viskan i bästa fall en rännil och i sämsta fall ett skämt. Men på sina egna meriter är den trots allt en livgivare åt staden där den ringlar sig fram från Ålgårdsfallet till Druveforsfallet. Med lite god vilja kan den sträckan få ange gräns för de centrala delar av Borås där staden står inför stora utmaningar.

BT - 28 feb 14 kl. 08:00

Krönika: Skulpturstaden har blivit en gubbfest

En skulptur av Jaume Plensa till Borås är förstås ett riktigt kap. Han är den offentliga samtidskonstens svar på arenarock just nu; om han vore en artist vore han Bruce Springsteen Skulpturen House of Knowledge är snygg, stor och samtida och kommer att passa perfekt utanför Simonsland. Så långt är allt bra.

BT - 31 jul 16 kl. 10:34

Olja läcker ner i Viskan: " Vet inte var det kommer ifrån"

Räddningstjänsten fick ett larm om ett utsläpp av ett farligt ämne i Viskan klockan 10.19..

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 10:14

Krönika: ”Det är dags att sluta skämmas”

Vi är många som inte vågar berätta. Många av oss lever i den ekonomiska garderoben. Vi håller våra fasader uppdaterade, uppfräschade, prydliga och intakta.

Dagens PS - 27 feb 17 kl. 09:45

Krönika: Ekonomichefen – arkitekten bakom förändring

När företaget står inför valet att anpassa sig eller gå under har ekonomichefen den perfekta möjligheten att driva förändringsarbetet framåt. Stora förändringar väntar runt hörnet. Med en politisk oberäknelig outsider i Vita huset och kommande förhandlingar om Storbritanniens utträde ur EU står vi inför nya politiska beslut och makroekonomiska förhållanden som kommer att definiera vårt sätt att bedriva verksamhet.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 10:27

Krönika: ”Du kan skapa totalt kaos”

Du är chefen och valet är ditt, menar Elaine Breske Hirscher. Ditt ledarskap är viktigare än du anar. Genom ditt sätt att leda din verksamhet och dina medarbetare väcker du tankar och känslor hos människorna omkring dig.

Dagens PS - 28 jun 17 kl. 15:32

Krönika: Chilla i hängmattan – med gott samvete

Det pågår en ständig debatt mellan förståsigpåarna och de mer ointresserade. Debatten sker inom de allra flesta områden och nästan hela tiden. Inom sparområdet har debatten blossat upp med lite extra styrka i och med diskussionen om PPM:s stundande förändring och diskussioner om dess vara eller icke vara.

Dagens PS - 29 sep 17 kl. 10:59

Krönika: Vad är problemet med barnbidrag?

Så kom den äntligen ut i ljuset, regeringens höstbudget fylld med valfläsk åt i synnerhet barnfamiljer och pensionärer. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Dagens PS - 05 dec 17 kl. 10:50

Krönika: Checklista för ett lyckat AR-projekt

Dagens PS krönikör Johan Hagegård ger handfasta tips på hur du utnyttjar framtidens teknik för att skapa ”verkligt” värde för ditt företag. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Hon blir ny chefredaktör på UT

För fyra år sedan slutade Kajsa Kettil som reporter på Ulricehamns Tidning. I höst återvänder hon till sin gamla arbetsplats, nu som chefredaktör. ”Det känns lite som att komma hem”, säger hon.

BT - 15 minuter sedan

Sommarens blommor inspirerade av tyg

Fem historiska Boråstyger. I samtliga fall är designen inspirerad av växtriket. Nu vänder Borås stad på steken och låter årets program för sommarblommor inspireras av tygerna.

BT - 45 minuter sedan

Oppositionen kritiserar hanteringen av Kyllared: ”Rent slöseri”

Oppositionsrådet Annette Carlson (M) är mycket kritisk till hur det politiska styret har hanterat Björkängsgymnasiet. – Frågan är om de har haft koll på läget över huvud taget, säger hon..

BT - 30 minuter sedan

Nu ska lokalerna på Kyllared hyras ut: ”Finns behov”

Det blir ingen ny gymnasieskola på Kyllared. Nu ska lokalerna hyras ut till någon annan. – Vi kan avläsa att det finns ett behov, säger Anders Waldau, chef för lokalförsörjningsförvaltningen..

BT - 30 minuter sedan

Splittring i S-kvinnor: ”Svår situation”

Det jubilerande socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Eva Österlund Hjort efterlyser en förändring. – Det är en rannsakningens tid. Vi är lite deppiga och frågar oss: Varför har inte mer hänt på 100 år?.

BT - 30 minuter sedan

Berlin fryser hyror i fem år

De styrande i Berlin har beslutat att frysa hyresnivån i fem år. Berlinbornas allt högljuddare protester mot stigande hyror har fått gehör..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.