DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 17:43

DI - 12 jun 19 kl. 12:06

Efter kursfallet: Nu köper fondesset forne aktiefavoriten igen – ”äntligen”Börserna skakade till ordentligt i maj, varpå en av stjärnförvaltaren Simon Blechers tidigare storinnehav föll till en attraktiv nivå.  ”Äntligen har vi fått en chans att köpa tillbaka aktien. Välkommen tillbaka gamle vän”, konstaterar fondförvaltaren på Carnegie..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Simon Blechers, Carnegie

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter kursfalletNu , köper, fondesset, forne, aktiefavoriten, igen, äntligen
PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 07:13

Kursfallet ger fyndläge i Clas Ohlson

Det menar Dagens Industri, som ger aktien en köprekommendation, ”även om risken måste betraktas som hög”, i måndagens utgåva. Aktien har tappat 60 procent på drygt ett år och den amerikanska detaljhandelsjätten Sears konkurs i förra veckan visar att en stolt historia inte är något skydd när Amazon och andra näthandlare tar över, medger DI. Clas Ohlsons strategi att kombinera e-handel med butiksnät är förvisso inte unik på något sätt, men väntas fördubbla nätförsäljningen som andel av totalförsäljningen.

PrivataAffärer - 21 aug 18 kl. 13:11

Insiderköp visar vägen i Catena Media

Catena Medias börshistoria sedan två och ett halvt år tillbaka har varit mycket framgångsrik med en flerdubbling av kursen som mest. På försommaren i år var optimismen som högst, men därefter blev sommarmånaderna en lång utförslöpa där vinsthemtagningar pressade kursen. Och halvårsrapporten för en dryg vecka sedan blev en besvikelse med ett något sämre resultat än väntat.

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 06:30

Kommunernas pensionskassor sjunker i värde

Pensionskassorna i Sydvästskånes kommuner har i år krympt med över hundra miljoner kronor. Undantaget är Malmö som använt pengarna istället för att placera dem i aktier och värdepapper.
?

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 06:30

Pensionskassor sjunker i värde

Så placerar Sydvästskånes kommuner sina pensionskassor.
-Vi har valt att investera i stora projekt som Norra hamnen och Citytunneln och vara skyldiga personalens pensioner, säger Malmös finanschef Ola Nyberg. Sedan 1998 måste alla kommuner redovisa framtida pensionsåtaganden för den egna personalen i sina balansräkningar.

Sydsvenskan - 09 feb 15 kl. 15:46

Ukraina devalverar igen

Ukrainas centralbank har infört en ny rekordlåg riktkurs för landets valuta på cirka 25 hryvnja per dollar. Därmed har hryvnjan tappat över 50 procent av sitt värde sedan förra veckan.Kursen introduceras för att anpassa hryvnjans officiella kurs till priset på den grå marknaden, där många företag säljer och köper valutor i Kiev.

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 15 kl. 15:46

Ukraina devalverar igen

Ukrainas centralbank har infört en ny rekordlåg riktkurs för landets valuta på cirka 25 hryvnja per dollar. Därmed har hryvnjan tappat över 50 procent av sitt värde sedan förra veckan.Kursen introduceras för att anpassa hryvnjans officiella kurs till priset på den grå marknaden, där många företag säljer och köper valutor i Kiev.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 09:09

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

DI - 26 jan 16 kl. 19:49

Di:s fyra favoriter

Dissad storutdelare SEB är ett bra alternativ för den som letar efter vårens högutdelare. Det 30-procentiga kursfallet sedan i juli har gjort att aktien i dag ger en direktavkastning på 6 procent om fjolårets utdelning på 4,75 kronor behålls. Sannolikheten för det är hög eftersom banken inte har behov av mer kapital i balansräkningen och dessutom med råge uppfyller både Finansinspektionens kärnkapitalkvotkrav och sitt självpåtagna kapitalkrav.

DI - 27 jan 16 kl. 12:54

Di:s experter listar sina fyra favoriter

DISSAD STORUTDELARESEB är ett bra alternativ för den som letar efter vårens högutdelare. Det 30-procentiga kursfallet sedan i juli har gjort att aktien i dag ger en direktavkastning på 6 procent om fjolårets utdelning på 4,75 kronor behålls. Sannolikheten för det är hög eftersom banken inte har behov av mer kapital i balansräkningen och dessutom med råge uppfyller både Finansinspektionens kärnkapitalkvotkrav och sitt självpåtagna kapitalkrav.

PrivataAffärer - 05 jun 18 kl. 11:23

”Goda förutsättningar för uppstuds”

Det menar ABG Sundal Collier som på tisdagen höjt sin rekommendation för Clas Ohlson till köp, från tidigare behåll, en förändring Nyhetsbyrån Direkt redan rapporterat om. Sedan årsskiftet har Clas Ohlson-aktien backat omkring 25 procent. På ett års sikt är tappet drygt 45 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Aktiespararna sågar Perssons dubbelsits: ”Jättekonstigt”

Swedbanks nya ordförande Göran Persson tänker sitta kvar i styrelsen för Ålandsbankens största ägare, vilket väcker kritik från småspararorganisationen Aktiespararna. ”Det låter jättekonstigt”, säger vd:n Joacim Olsson..

DI - 5 minuter sedan

Redwood Pharma ska verka för att konvertibellån försvinner

Forskningsbolaget Redwood Pharma kommer undersöka möjligheterna och verka för att den resterande delen av konvertibelfaciliteten elimineras eller reduceras..

DI - 5 minuter sedan

Kommunfullmäktige i Botkyrka antar Stendörrens detaljplan

Kommunfullmäktige har antagit fastighetsbolaget Stendörrens detaljplan i Botkyrka utanför Stockholm för byggnation av cirka 800 lägenheter..

DI - 15 minuter sedan

Sarkozy ska ställs inför rätta

Frankrikes expresident Nicolas Sarkozy har förlorat sitt sista möjliga överklagande och ska därför ställas inför rätta för misstankar om maktmissbruk och korruption. Hans advokat avfärdar det hela..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen stänger kring nollan inför Fed-besked

En avvaktande handel präglade Stockholmsbörsen vid stängning på onsdagen inför kvällens räntebesked från den amerikanska centralbanken. Breda index OMXSPI stänger strax under nollstrecket, medan storbolagsindex avslutar upp 0,2 procent. Vårdbolaget Attendo rasade över 20 procent efter tisdagskvällens vinstvarning..

DI - 30 minuter sedan

Inte fyra år till, tack

LEDARE. Donald Trump lanserade sin återvalskampanj inför en febrig folkmassa i Florida i veckan. Det lät ungefär som inför valet 2016: migrationen hotar amerikanernas jobb och säkerhet, frihandeln har fördärvat ekonomin, demokraterna vill göra USA till Sovjet, pressen ljuger och Hillary Clinton (hon nämndes 15 gånger) borde sättas bakom lås och bom..

DI - 30 minuter sedan

Mavshack avser genomföra nyemission om 21,9 miljoner

First North-listade Mavshack, som verkar inom digital distribution, har beslutat att genomföra en nyemission med företräde för befintliga aktieägare. Nyemissionen ska tillföra bolaget cirka 21,9 miljoner kronor före emissionskostnader vid full teckning..

DI - 30 minuter sedan

Handelsbanken Fonder flaggar upp i Enea

Handelsbanken fonder ökar sitt innehav i Enea med en halv miljon aktier. Efter förvärvet motsvarar aktieposten 6,14 procent av kapitalet och rösterna..

DI - 45 minuter sedan

Livihop åter godkänt för assistansersättning

Livihop, som erbjuder personlig assistans till individer med funktionsnedsättning, har åter blivit godkända som betalningsmottagare av assistansersättning efter besked från Försäkringskassan..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Högre räntor inför Feds räntebesked

Svenska statsräntepapper handlades upp 3-4 punkter under dagen, samtidigt som kronan försvagades något mot både euron och dollarn. Amerikanska statsräntepapper handlades upp 3 punkter över alla löptider inför kvällens räntebesked från Federal Reserve..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.