DN > Nyheter

Wednesday, 19 June, 17:27

DN - 12 jun 19 kl. 12:03

Aborter blev het fråga i debattenEbba Busch Thor fick än en gång försvara och förklara KD:s syn på aborter i riksdagens partiledardebatt.  – Att införa en rätt för vårdpersonal vägra utföra aborter används för att bakvägen inskränka aborträtten, sade Annie Lööf (C)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Busch Thor, KD, Annie Lööf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aborterblev , het, frågai , debatten
NSD - 06 maj 12 kl. 21:04

Vapenexport het potatis i debatten

Det hettade till lite i SVT:s partiledardebatt när ämnet blev vapenexport, men inte mellan statsministern och S-ledaren som verkade dela synen på den svenska vapenexporten även om reglerna bör skärpas..

BT - 18 sep 13 kl. 18:09

Het religiös debatt om ny minister

Att Elisabeth Svantesson kan låta sin religiösa tro påverka jobbet som ny arbetsmarknadsminister anser experter vara osannolikt. Men debatten om hennes tidigare luftade åsikter kan tänkas försvåra regeringens arbete. När Svantesson (M) på tisdagen presenterades som ny arbetsmarknadsminister tog debatten fart.

Dagen - 22 jul 11 kl. 03:00

Våga vara kristen i debatten!

Johan Kärnbo citerar ett uttalande om att sekulära människor inte skänker Bibeln någon särskild status, och därför skulle kristna människor avstå från att referera till Bibeln (Dagen 15/7). Men är inte det en av demokratins poänger att var och en fritt får argumentera utifrån sina auktoriteter och ståndpunkter?

Johan Kärnbo för i Dagen 15 juli ett mycket märkligt resonemang i anslutning till debatten om aborter.

Nyhetskanalen - 10 okt 12 kl. 06:28

Romney backar om aborter och Irakangrepp

USA behöver inte en president till som startar krig utan att ha en plan för att avsluta dem, sade president Barack Obama när han varnade för utmanarens Mitt Romneys Irakpolitik i ett tal på tisdagen. Samtidigt backar Romney något när det gäller ett eventuellt militärt ingripande i Iran. Obama slog ner på Romneys uttalande att det är tragiskt att ta bort USA:s styrkor från Irak och avsluta kriget där, i ett tal i Columbus Ohio på tisdagen.

Nyhetskanalen - 10 okt 12 kl. 06:28

Romney backar om aborter och Iranangrepp

USA behöver inte en president till som startar krig utan att ha en plan för att avsluta dem, sade president Barack Obama när han varnade för utmanarens Mitt Romneys Irakpolitik i ett tal på tisdagen. Samtidigt backar Romney något när det gäller ett eventuellt militärt ingripande i Iran. Obama slog ner på Romneys uttalande att det är tragiskt att ta bort USA:s styrkor från Irak och avsluta kriget där, i ett tal i Columbus Ohio på tisdagen.

Skånskan - 20 dec 16 kl. 18:29

Het debatt om bostadsköp

MALMÖ Debatten var het om de två ärendena första gången.
Debatten blev inte mindre het när de kom tillbaka till årets sista fullmäktigemöte. ERWP.

YLE - 05 feb 15 kl. 08:31

Het debatt om mässlingsvaccin i USA - viktig fråga även här

En het medicinsk debatt rasar i USA just nu om vaccinering av barn mot mässling. Under 1980- och 90-talen fanns det endast en handfull mässlingsfall i USA och vid millennieskiftet trodde man att mässlingen var utrotad i landet. Men nu har många nya fall uppdagats och debatten går het.

Expressen - 15 jul 18 kl. 00:57

”En otjänst att säga att aborter är oproblematiska”

Debatten om att Sverigedemokraterna vill sänka abortgränsen har blossat upp igen. Paula Bieler, SD:s jämställdhetspolitiska talesperson, säger i en intervju med Dagens Nyheter att frågan mår bra av att diskuteras.– Jag tror att man gör både kvinnor och samhället en otjänst när man säger att aborter är helt oproblematiska, säger Bieler.

SmålandsPosten - 26 feb 14 kl. 06:07

Het diskussion och många frågor om avtal

Debatten var het i Alvesta kommunfullmäktige på tisdagskvällen. Ämnet var avtalen mellan de två ordförandena och förvaltningschef Ulf Arvidssons minnesanteckningar. Robert Olesen (S) ställde flera frågor i den interpellation, som Mats Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande, skulle besvara under mötet.

SVT - 18 jan 16 kl. 06:50

Sanders och Clinton i het debatt

Demokraternas tre presidentaspiranter drabbade i natt samman i en sista direktsänd debatt innan primärvalssäsongen drar i gång. Debatten mellan främst Sanders och Clinton blev het om vapenkontroll och sjukvård. Inför debatten lanserade Bernie Sanders, tvåan i de nationella opinionsmätningarna, en stor sjuk- och hälsovårdsreform..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Basketstjärnan avstår proffslön – för EM-spel

För Amanda Zahui har basket-EM ett pris. Sveriges största stjärna avstår delar av sin WNBA-lön för att spela mästerskapet. – Det har aldrig varit några tvivel om att hon ska komma, säger Fredrik Joulamo, landslagsansvarig..

DN - 45 minuter sedan

Enrique lämnar Spaniens landslag

Luis Enrique lämnar sitt jobb som förbundskapten för Spaniens herrlandslag, uppger tidningen Marca..

DN - 1 timme sedan

Pistolen som tros ha dödat van Gogh såld på auktion

Revolvern som konstnären Vincent van Gogh tros ha använt för att begå självmord 1890 har sålts för 162 500 euro på en auktion i Paris, skriver AFP. Summan motsvarar ungefär 1,7 miljoner svenska kronor och det är nästan tre gånger så mycket som pistolen förväntades inbringa..

DN - 2 timmar sedan

USA: Minfynd i Omanbukten pekar på Iran

Minfragment och en magnet – attentatet i Omanbukten förra veckan verkar ha orsakats av iranska minor, uppger den amerikanska flottan..

DN - 2 timmar sedan

Regeringen vill pruta minst tio miljarder på anslagen till försvaret

För en månad sedan föreslog Försvarsberedningen kraftigt höjda anslag till det militära försvaret. Men regeringen vill satsa betydligt mindre pengar. Förslaget om höjd anslagsnivå med 20 miljarder kronor prutas till 5 miljarder i regeringens lägsta alternativ, enligt DN:s källor..

DN - 2 timmar sedan

Konstrecension: Elsa Danson Wåghals är en skulptör värd att minnas

Den bortglömda modernisten Elsa Danson Wåghals lyfts i sommar fram av Bror Hjorths hus. Hennes skulpturer präglas av värdighet, tycker Sebastian Johans..

DN - 2 timmar sedan

Konstrecension: Känslorna sipprar ut i Vigelands kraftfulla skulpturer

Den norske skulptören Gustav Vigeland föddes för 150 år sedan. Thielska galleriets jubileumsutställning får Jessica Kempe att även se hans innerliga sida..

DN - 2 timmar sedan

Klarakvarterens gömda och glömda kvinnohistoria återuppväcks

Utställningen ”Kvarterets kvinnor” på Kulturhuset i Stockholm lyfter fram en bortglömd historia. Annika Nordin återupplever 70-talets kvinnorörelse. .

DN - 3 timmar sedan

Fyra häktade efter misstänkt kidnappning i södra Stockholm

Fyra personer har häktats för inblandning i kidnappningen av en ung man i södra Stockholm.  – De är på sannolika skäl misstänkta, säger kammaråklagare Sara Stolper..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.