Expressen > Nyheter

Saturday, 15 June, 22:56

Expressen - 12 jun 19 kl. 11:58

Barnens berättelser om isoleringen i YstadsfamiljenDet fanns ingen tv hemma hos Ystadsfamiljen som höll sina fem barn isolerade från omvärlden – men de hade två datorer och internet.Barnen spelade spel och såg på tv på datorn.En av döttrarna brukade titta på Familjen Annorlunda i vardagsrummet där hon sov med sin mamma och storasyster..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ystadsfamiljen, Familjen Annorlunda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnens, berättelserom , isoleringeni , Ystadsfamiljen
HBL - 08 nov 13 kl. 16:58

Delar av Auerbarns berättelser ges offentlighet

De två mittersta barnens berättelser om sin mammas, den mordåtalade Anneli Auers, göranden i samband med mordet på hennes make ska delvis ges offentlighet.Åklagaren Jarmo Valkama säger till FNB att åklagarna inte ansöker om besvärstillstånd mot Vasa hovrätts beslut i frågan. Fredagen var den sista dagen de kunde ha ansökt om besvärstillstånd.

Kristianstadsbladet - 19 sep 13 kl. 10:08

Klassisk musik till moderna berättelser

Foto: Pressbild
En splitter ny föreställning på export. Med toppmusiker och storverk ? och berättelser från Centralskolans fjärdeklassare.

DN - 17 nov 16 kl. 14:00

De ”försvunna” barnens egna berättelser

De kom till Sverige, ensamma och på flykt. Nu har de gått under jorden här. I Stockholm driver Stadsmissionen ett projekt där de försöker stötta dem och hjälpa dem att överleva.

YLE - 19 mar 15 kl. 14:52

Finlandssvenska berättelser samlade inom två pärmar

I höstas startade ett upprop där finlandssvenska berättelser efterlystes. Nu har den här jakten resulterat i boken "Svenskfinland berättar - en resa längs kusten". Det är Sydkustens landskapsförbund, SFV Bildning och KulturÖsterbotten som gemensamt ligger bakom satsningen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nu sprids queera berättelser på Twitter Queera Berättelser

"När föräldrar och nära/kära 'oskyldigt' skojar om hbtq utan att förstå hur hårt det trycker mig tillbaka ner i skalet" Tweeten är ett av alla de bidrag som utgör #queeraberättelser på Twitter. En hashtag som går ut på att unga hbtq-personer delar med sig av sina erfarenheter. Hashtagen är i sin tur en del av Queera Berättelser, ett berättarprojekt för unga hbtq-personer mellan 13 och 25 år som syftar till att ge unga en plattform att synas och höras – på deras egna premisser, förklarar initiativtagaren Adori Rahman för Nyheter24.

Skånskan - 12 feb 17 kl. 08:00

Flyktingars berättelser ska samlas in

LUND Kulturen och Lunds universitet är delaktiga i ett projekt som går ut på att samla in flyktingars berättelser, så att dessa vittnesmål från en dramatisk tid kan bevaras åt eftervärlden. ERWP.fif(0)Människors minnen och berättelser är viktiga för att förstå tiden vi lever i.

Skånskan - 07 aug 18 kl. 15:38

Söker fler berättelser om Söderåsen

Söderåsen. I höst kommer Naturum Söderåsen att arrangera en utställning som går under namnet Kulturarv i förändring. Nu vill de att folk ska skicka in sina egna berättelser från nationalparken.

Alingsås tidning - 13 jan 19 kl. 05:30

Museet samlar in kvinnors berättelser

Känner du en kvinna vars berättelse du tycker är viktig att bevara? Nu har du chansen att dela med dig av hennes historia, då Alingsås museum samlar in berättelser om kvinnornas vardag och arbetsliv i Alingsås.
Det var i november som Alingsås museum började efterlysa berättelser om kvinnornas vardag och arbetsliv i Alingsås.

Skånskan - 15 jul 16 kl. 16:39

Nya berättelser på Glimmingehus

Kultur Fyra frågor till skådespelaren och berättaren Anders Granström som i dag, fredag 15 juli, efter dryga 25 säsonger på Glimmingehus med Bisarra Berättelser och Hiskeliga Historier har premiär för en ny berättarföreställning på borgen – Mördaren på 10 Merrilbone lane. Hur kommer det sig att du presenterar en ny berättarshow på Glimmingehus efter hela 25 säsonger?
– Det har varit nytt program varje år under de 26 år som jag hållit på.

Nyan - 16 feb 17 kl. 13:44

Att dela berättelser är att leva

Vad händer om främmande människor sätter sig kring ett bord och börjar prata?

Ja, förmodligen märker de att de har mycket gemensamt.

Det här tar berättelsecaféet fasta på när det arrangeras i april.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Molly, 23, mördades med 75 hugg av Tinderdejten

De träffades på Tinder – men förhållandet sprack. Kort därefter mördade Joshua Stimpson, 27, universitetsstudenten Molly McLaren, 23. Nu visar det sig att mordet kanske hade kunnat förhindras, rapporterar Mirror.

Expressen - 1 timme sedan

Bil ska ha voltat på Rotebroleden i Stockholm

En trafikolycka har inträffat på Rotebroleden i Stockholm och flera blåsljusfordon finns på plats. Det första larmet gällde en personbil som hade voltat. – En person är förd till sjukhus i ambulans, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Expressen - 1 timme sedan

S-profilernas rädsla – efter Sabunis succé

Nyamko Sabuni har vind i seglen – och oron sprider sig bland tidigare S-toppar.Blir Liberalernas partiledarkandidat vald kan den politiska kartan ritas om, menar tidigare justitieministern Thomas Bodström. – Liberalerna kommer lämna fyrpartiöverenskommelsen och det blir en mycket svagare regering, säger han.

Expressen - 2 timmar sedan

HVB-hem utrymdes efter larm om brand

En brand har utbrutit på ett behandlingshem för barn och unga i Eslövs kommun. Byggnaden har utrymts. .

Expressen - 2 timmar sedan

Två till sjukhus efter fall genom tak

Två personer har körts till sjukhus efter en olycka i Kungsbacka.– Det verkar som om flera personer ska ha klättrat upp på något slags tak för att ta en gruppbild sedan har två av dem fallit igenom det, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

Expressen - 2 timmar sedan

Stefan Löfven höll Per Albin Hansson-tal

Statsminister Stefan Löfven citerade Per Albin Hansson och talade om att ”vårt lands söner och döttrar ska ha samma startmöjligheter”. Han tog sig själv som exempel. – Hade någon sagt till mig att jag skulle bli statsminister en dag hade jag antagligen tänkt att den var berusad..

Expressen - 2 timmar sedan

Storbranden: Ingen vet när boende kan återvända

Det misstänkta blixtnedslaget som tillfälligt tog 44 personers hem i Malmö brinner fortfarande.Branden startade natten till fredagen och under lördagen kämpade brandmännen vidare med att bekämpa glödbränder i den skadade byggnaden.– Vår bedömning är att det kommer att ta lång tid innan hyresgästerna kan flytta hem igen, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Expressen - 3 timmar sedan

15 000 gick i Prideparaden inför storpublik i Göteborg

Prideparaden satte som vanligt färg på Avenyn. De 79 ekipagen hade runt 15 000 människor kring sig.– Jag är jättenöjd med årets parad.

Expressen - 3 timmar sedan

Jenny Madestam: Sabuni kan vara ett hot för M

Om Nyamko Sabuni väljs till Liberalernas partiledare kan hon utgöra ett hot mot Ulf Kristersson, menar Expressens statsvetare Jenny Madestam.Om Sabuni väljs, vilket avgörs under en extrainsatt partistämma den 28 juni, kan det ta Liberalerna i en ny riktning. – Tanken är väl att Nyamko Sabuni ska vara nått nytt, vara lite tuffare än Moderaterna.

Expressen - 3 timmar sedan

Läkarna hittade massiv tumör i Mannes hjärna – på semestern

Hela familjen Rosander befann sig på semester när Manne, då ett år, plötsligt insjuknade.Orsaken, upptäckte läkarna, var en tumör stor som en apelsin vid pojkens hjärna.Sedan dess har Manne, i dag åtta år, levt med cancer och måste gå på återkommande kontroller för att se att den inte har kommit tillbaka.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.