SVT > Inrikes

Wednesday, 19 June, 00:42

SVT - 12 jun 19 kl. 11:57

Hetsig debatt om gängkriminella mellan Kristersson och LöfvenRegeringen har misslyckats med att hejda den grova brottsligheten, anser Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Frågan har återkommit i flera hetsiga replikskiften under partiledardebatten i riksdagen. – Vi utbildar fler poliser i dag än när Kristersson satt i regeringen, svarar Stefan Löfven..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kristersson, Löfven, Moderaternas, Ulf Kristersson, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hetsig, debattom , gängkriminellamellan , Kristerssonoch , Löfven
SVT - 30 jul 18 kl. 22:35

Het debatt mellan Kristersson (M) och Löfvin (MP) om framtidens klimatpolitik

Det blev en het debatt mellan Ulf Kristersson (M) och Isabella Löfvin (MP) i måndagskvällens Aktuellt. Både Alliansen och regeringen är i dagsläget överens om att Sverige ska ha noll nettoutsläpp av växthusgaser till år 2045. Men partiernas lösning på hur man ska nå målet skiljer sig åt..

SVT Debatt - 29 apr 18 kl. 07:00

Åkesson: ”Dags för Kristersson att redogöra för var Moderaterna står”

”Om Moderaterna verkligen har för avsikt att fortsätta Allianssamarbetet efter valet bådar det inte gott för de som vill att Sverige ska ha en ansvarsfull invandringspolitik. Det är minst sagt på tiden att Ulf Kristersson tar tillfället i akt att redogöra för vilken invandringspolitik det svenska folket har att vänta sig från hans parti efter valet”, skriver Jimmie Åkesson (SD)..

SVT Debatt - 11 dec 18 kl. 09:29

”Om Kristersson vill leda en borgerlig regering borde han bedriva borgerlig politik”

”Så länge Kristersson mest liknar en socialdemokratisk kopia är det inte särskilt konstigt att C och L tänkt att de lika gärna kunnat förhandla med originalet. Intressant är att Stefan Löfven i vissa avseenden har toppat Kristerssons bud. Olikt M har S lovat sänkt värnskatt”, skriver Kajsa Dovstad..

Expressen - 28 apr 19 kl. 21:44

Kristersson planerar för en moderat skattereform

Under måndagen presenterar Moderaterna sin vårskuggbudget. I en artikel på DN Debatt skriver Ulf Kristersson (M), Elisabeth Svantesson (M) och Niklas Wykman (M) att en ny skattereform måste utgå från de samhällsproblem som ska lösas. De vill satsa mer på polisen, få fler invandrare i arbete och öka resurserna till psykiatrin och yrkesutbildningen..

Expressen - 29 apr 18 kl. 18:09

Kristersson och Åkesson i debatt – om invandring

Moderaterna och Sverigedemokraterna slåss om samma väljare i migrationsfrågan.I SVT:s program Agenda klockan 21.15 på söndagskvällen möts de båda partiledarna Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson i debatt i ämnet.

Nyheter 24 - 11 apr 11 kl. 08:02

Så ska Kristersson förändra sjukförsäkringen


Nya löften i debattartikel på måndagen. I samband med valet i höstas lovade allianspartierna att ytterligare se över sjukfärsäkringsreglerna för att se om för många kommit i kläm på ett felaktigt sätt. Sedan dess har det gått långsamt, enligt kritikerna.

SVT - 21 dec 15 kl. 20:42

Andersson (S) och Kristersson (M) i debatt om ekonomin

I dag presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) tillväxtprognosen för svensk ekonomi, något som hon beskrev den som ”urstark”. Men redan 2017 väntas arbetslösheten att öka. I en debatt i Aktuellt mötte hon Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson för att berätta hur fler ska komma i arbete framöver..

SVT - 09 jan 19 kl. 15:24

L-partitoppar: Därför väljer vi Löfven före Kristersson

Liberalerna bör välja Stefan Löfven (S) som statsminsiter framför Ulf Kristersson (M), det skriver fem liberaler på Aftonbladet debatt. Debattörerna skriver att partiet inte på några villkor ska bidra till en ”utveckling där främlingsfientliga och högerpopulistiska krafter får ett avgörande inflytande”..

SVT - 08 okt 17 kl. 20:49

Löfven och Kristersson drabbade samman om jobben

Under kvällens första debattämne välfärd och jobb drabbade statsminister Stefan Löfven (S) och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson samman. Ulf Kristersson pläderade för att sänka löner för vissa grupper i samhället, till exempel de som inte talar svenska..

DN - 04 jan 18 kl. 16:15

”Ulf Kristersson måste bli tydlig i regeringsfrågan”

REPLIK DN Debatt 3/1. Anledningen till att man kan presentera sådana spekulationer som Bäckström gör och säkert bli trodd av en del, är förstås Ulf Kristersson otydlighet. Det är dags att Kristersson talar klarspråk i regeringsfrågan, skriver tidigare Center-riksdagsledamoten Pär Granstedt..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Nu ska HD fatta beslut: Häktad kinesisk medborgare kan utlämnas till Kina

En av Kinas mest efterlysta personer, Qiao Jianjun, sitter häktad i Sverige på grund av brottsanklagelser i hemlandet. Kina säger att mannen har förskingrat tiotals miljoner kronor och vill ha honom utlämnad. Under tisdagen tog Högsta domstolen upp ärendet och kommer nu att ta ställning till om han ska skickas till Peking..

SVT - 2 timmar sedan

Advokaten om påstådda utfrågningen av svensken som är fängslad i Ecuador: ”Inte korrekt”

Den svenske programmeraren som är frihetsberövad i Ecuador kan komma att utfrågas av amerikanska utredare, enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP. Men när SVT Nyheter når svenskens advokat Carlos Soria hävdar han att USA:s förfrågan inte är juridiskt korrekt. – Vi vet inte vad ärendet gäller, säger Carlos Soria..

SVT - 3 timmar sedan

Elisabeth Marmorstein: Liberalerna är splittrade

Det blir en tuff match för Liberalernas framtida partiledare att lyfta ett parti som inte lyckats förklara varför de behövs i svenskpolitik, menar SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 3 timmar sedan

Lättare för familjer att återförenas efter ja i riksdagen

Riksdagen säger ja till att lätta på reglerna för familjeåterförening för personer som flytt kriget i Syrien..

SVT - 4 timmar sedan

Papperspåsen är inte bättre än plastpåsen

Plast, papper, tyg eller nylon – valet av påse engagerar. – Jag tror det blivit en tydlig symbolfråga, säger Åsa Stenmarck, avfallsexpert på Svenska Miljöinstitutet..

SVT - 4 timmar sedan

Nu har algerna börjat blomma i Östersjön

Startskottet för årets algblomning har gått, det visar analyser från SMHI. Det är framförallt i området mellan Öland och Gotland som det finns en risk att det bildas ansamlingar i nuläget. Men badsugna midsommarfirare ska inte behöva oroa sig eftersom de blågröna algerna behöver lite mer tid och stabilt väder, även om de kan förekomma lokalt..

SVT - 6 timmar sedan

Federley hoppar av ledarkamp i EU-grupp

Centerpartiets Fredrick Federley lägger ned sin kandidatur för att bli gruppledare för liberala Förnya Europa (RE) i EU-parlamentet..

SVT - 7 timmar sedan

Forskare: Vi behöver lite köttskam – för klimatets skull

Vi måste äta mer vegetariskt och mindre kött. Det menar forskaren Elin Röös på Sveriges lantbruksuniversitet. Hon vill absolut inte fördöma allt kött och allt köttätande eftersom betande djur är viktiga för biologisk mångfald.

SVT - 7 timmar sedan

Löneskillnader mellan könen fortsätter att minska

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män fortsätter att minska, visar en ny rapport från Medlingsinstitutet. 2018 var skillnaden 10,7 procent, vilket är en minskning med 0,6 procentenheter från föregående år. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer kvinnor och mäns löner vara lika om 20 till 25 år..

SVT - 8 timmar sedan

Statliga pensionsjätten AP7 svartlistar cannabisbolag

Den statliga pensionsjätten AP7 har svartlistat två cannabisbolag bland deras aktier. Men de svartlistar endast cannabisbolag som tillhandahåller cannabis för nöjesbruk, det gäller dock inte företag som tillverkar eller säljer cannabis för medicinskt bruk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.