Nyan > Svenskfinland

Thursday, 20 June, 17:36

Nyan - 12 jun 19 kl. 11:50

Läs Karin Erlandssons bok i Nyan i sommarNästa vår kommer den tredje delen i Karin Erlandssons deckartrilogi ut. Men i väntan på den kan alla Nyanläsare se fram emot trilogins andra roman, ”Pojken”, som publiceras i sin helhet som sommarföljetong i Nya Åland med start den 18 juni. Inte prenumerant än? Klicka här för vårt sommarerbjudande! – Att skriva ”Pojken” var på vissa sätt den mest vidriga arbetsprocess jag varit med om, men också den mest lärorika.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Karin Erlandssons, Nyan, Nyanläsare, Nya Åland, Pojken, Sara Kvist, Nyans, Orre, Nya Ålands, Karin Erlandsson, TEXT, Riitamaa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läs, Karin, Erlandssons, boki , Nyani , sommar
Nyan - 24 apr 18 kl. 19:16

Karin Erlandssons nya bok ges ut i höst

I Schildts och Söderströms höstkatalog presenteras boken ”Fågeltämjaren”, av Karin Erlandsson. Det är andra delen av fyra i serien ”Legenden om ögonstenen”. ”Pärlfiskaren” som belönades med Runeberg Junior-priset 2018 är Erlandssons första bok i serien.

SR - 18 aug 15 kl. 13:05

Karin Bojs bok om vårt ursprung – en vaccination mot rasism

"Min Europeiska familj" heter Karin Bojs nya bok, där hon med hjälp av den senaste DNA-tekniken söker sitt ursprung 54 000 år tillbaka i tiden. Karin Bojs berättar om vad hon hittat..

Nyan - 20 feb 15 kl. 11:11

Jättekul, säger Karin

– Det är jättekul att bli nominerad, det är det som är vinsten för mig, säger Karin Erlandsson vars roman Minkriket är Ålands kandidat till Nordiska rådets litteraturpris. ”Karin Erlandsson har skrivit en rikt strukturerad och språkligt genomarbetad roman. Den är fylld av dofter, aningar och förväntningar som konfronteras med verklighetens sociala krav.

Nyan - 12 apr 19 kl. 18:43

Ny bok av Erlandsson

I dagarna utkommer Karin Erlandssons nya bok Bergsklättraren, som precis anlänt från tryckeriet. Utgivningen firas på lördag på Stadsbiblioteket i Mariehamn, där besökare bland annat bjuds på högläsning från den nya boken. Dessutom kan alla Nyanläsare se fram emot spännande läsning i årets sommarföljetong.

YLE - 26 mar 18 kl. 11:00

Karin Erlandsson dubbelnominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

Tolv verk är nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris, bland dem Karin Erlandssons kapitelbok Pärlfiskaren..

GöteborgsPosten - 27 mar 16 kl. 14:34

Anna-Karin Hellqvist skriver Indielitteratur om tabun

Hon skriver indielitteratur om feminism, kärlek, sex och ofrivillig barnlöshet. Anna-Karin Hellqvists bok Det vita bläcket kan vara både ett uppvaknande och en tröst..

BT - 22 nov 16 kl. 05:30

Karin Bojs och Peter Sjölund: ”Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren”

I Karin Bojs bok ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” följde vi mödrarnas historia. Nu är det dags för de svenska papporna..

Kristianstadsbladet - 22 nov 16 kl. 05:30

Karin Bojs och Peter Sjölund: ”Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren”

I Karin Bojs bok ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” följde vi mödrarnas historia. Nu är det dags för de svenska papporna..

YA - 22 nov 16 kl. 05:30

Karin Bojs och Peter Sjölund: ”Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren”

I Karin Bojs bok ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” följde vi mödrarnas historia. Nu är det dags för de svenska papporna..

SmålandsPosten - 22 nov 16 kl. 05:30

Karin Bojs och Peter Sjölund: ”Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren”

I Karin Bojs bok ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” följde vi mödrarnas historia. Nu är det dags för de svenska papporna..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Landskapet finansierar papperslösas skolgång

Alla barn har rätt till skolgång enligt art 28 i barnkonventionen och kan därför inte nekas undervisning även om de inte är skrivna i kommunen. Det konstaterar regeringen som svar till Södra Ålands högstadiedistrikt som har kommit in med en förfrågan gällande papperslösa elever som vistas i landskapet. Landskapet kommer delvis godkänna Södra Ålands högstadiedistrikts begäran om ersättning för de kostnader som uppkommit för medlemskommunerna i distriktet.

Nyan - 1 timme sedan

Bland blåstång, bacon och åländska blinier

Lyxig midsommarmat måste inte vara svårt. Det konstaterar Havsviddens nya köksmästare Christopher Ulvljung som inspireras av havet och naturen i sin kulinariska konst. .

Nyan - 1 timme sedan

Körde mopedbil olovligt

Under natten mellan onsdag och torsdag stötte polisen på en mopedbil vars lyktor var släckta. Polisen uppger i ett meddelande att de kontrollerat mopedbilen och att föraren inte kunde uppge vem hen var. Genom att ge ut falsk identitet försökte föraren vilseleda polisen.

Nyan - 4 timmar sedan

FC Åland tog hem ålandsderbyt

Trots en outtröttlig jakt på ett kvitteringsmål var det i slutändan FC Åland och deras effektivare anfallsspel som gick hem som segrare från onsdagens ålandsderby.
Från första stund var det favorittippade FC Åland som tog kontroll över matchen. Efter ett långt inkast kunde den notoriske målskytten Rezgar Amani redan i den andra matchminuten nicka in 1-0.

Nyan - 5 timmar sedan

Matbanken nekas mer pengar

Matbanken på Åland måste klara sin verksamhet med donationer. Landskapsregeringen avslår föreningens ansökan om att få hjälp med fasta kostnader. .

Nyan - 7 timmar sedan

Hans Mattsson bygger nya polishuset

Byggnadsfirma Hans Mattsson ab har tilldelats huvudentreprenaden i upphandlingen av det nya polishuset i Mariehamn, det berättar bolaget på sin Facebooksida. ”Entreprenaden innefattar byggande av en ny huskropp samt totalrenovering av den befintliga delen. Vi ser väldigt mycket fram emot detta stora och utmanande projekt som ställer höga krav på utförandenivån.

Nyan - 9 timmar sedan

Tingsrätten ogiltigförklarar markgåva i Jomala

Ålands tingsrätt ogiltigförklarar gåvan på 760 kvadratmeter mark i Jomala som bostadsaktiebolaget Hassellängan 2014 gav två styrelsemedlemmar. .

Nyan - 20 timmar sedan

Rånare greps på brottsplatsen

Ett rån ägde under den tidiga onsdagkvällen rum. Polisen kunde gripa den misstänkte på brottsplatsen.
Under onsdagkvällen ägde ett rån rum i en affärsverksamhet på Åland.

Nyan - 20 timmar sedan

Ny storägare i Viking Line-Rafaels säljer aktier

Det svenska bolaget Maelir AB har i dag, onsdag, köpt drygt 17,1 procent av Viking Line Abp. Säljare är bland annat bolagen Ab Rafael och Rafael Investering ab. Efter transaktionen uppgår Maelirs ägande i Viking Line till 17,75 procent, berättas i ett pressmeddelande som skickades ut sent på onsdagskvällen.

Nyan - 22 timmar sedan

Kampanjnotan klar för Mats Löfström och Johan Ehn

Mats Löfströms kampanj för riksdagsvalet kostade totalt cirka 28 000 euro, åtta gånger mer än Johan Ehns. Siffrorna framgår i valfinansieringsrapporten för deras gemensamma lista. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.