PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 17 June, 11:05

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 11:45

SHB: Ett trading case med kurspotentialDet brutna räkenskapsåret 2018/2019 redovisades i slutet av maj. Efter rusningen efter rapporten har aktien handlats i ett intervall om 123-128 kr. ”Vi räknar med att aktiens positiva momentum kan hålla i sig och har några potentiella kurstriggers i sikte, utöver kvartalsrapporten den 22 augusti”, skriver banken i trading caset. Det finns starka skäl till att tro på Elekta, menar Handelsbanken. Framöver möter nya potentiella kurstriggers och dessutom finns det just nu ett ”starkt momentum” kring aktien.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SHB, Elekta, Handelsbanken, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SHBEtt , trading, casemed , kurspotential
PrivataAffärer - 28 maj 19 kl. 13:00

SHB:s nya trading case

Just nu handlas Stora Enso för nära 10 euro, eller 100 kr, men det finns stora möjligheter att ”aktien studsar upp” från denna nivå, menar Handelsbanken. Det grundläggande skälet till den stora kurspotentialen är bolagets fortgående omvandling från ett rent pappersbolag till att bli ett renodlat förpackningsbolag, vilket ökar potentialen för tillväxt och lönsamhet. ”Stora Enso är välpositionerat med produkter som kan bidra till att plastförpackningar ersätts, samtidigt som vi tror att de långsiktiga marginalutsikterna för den konjunkturstabila divisionen Consumer Board (nyfiberbaserad kartong) är goda och att resultatet i kinesiska Beihai kommer att närma sig målen när produktmixen förbättras,” skriver Handelsbanken i trading caset.

Affärsvärlden - 13 apr 17 kl. 10:58

SHB: Störst kurspotential i dessa it-konsulter

Handelsbanken Capital Markets sänker rekommendationen för en it-konsult, och ser störst kurspotential i två andra..

The Local - 09 okt 18 kl. 20:56

Malmö businessman held in insider trading case

One of Malmö’s leading business owners has been held pending trial for insider trading connected to the $1.1bn sale of local property company Victoria Park..

PrivataAffärer - 10 apr 19 kl. 15:28

Handelsbankens favoritaktie i nytt trading-case

Husqvarna är för närvarande favoritaktie. Givet högre priser, besparingar och positiva effekter från upplösningen av den olönsamma divisionen Consumer Brands bör bolagets marginaler stiga, konstaterar banken i trading-caset. En produktkategori med stor potential för bolaget är robotgräsklipparen med klara miljöfördelar.

Affärsvärlden - 23 jan 14 kl. 16:04

SHB: ”En uppköpskandidat”

Handelsbanken tipsar om ett nytt "trading case" på Stockholmsbörsen..

DI - 06 nov 14 kl. 20:25

Lundin Petroleum: SHB ser stor kurspotential

Oljebolaget Lundin Petroleum var den starkaste aktien bland de mest handlade på torsdagen och avslutade dagen 5,7 procent upp i spåren av delårsrapporten i går..

Realtid - 05 okt 18 kl. 08:06

Collector Banks nya vd varnades för grova kränkningar på SHB

Tidigare varning på SHB kommer i kapp Collector Banks nye vd Martin Nossman, Wallenberg vill snabba på digitaliseringen, miljardvärderat bolag på väg mot börsen och White&Case och Baker McKenzie når framgång på prisutdelning. Detta är några av fredagens morgonnyheter..

Dagens PS - 23 aug 18 kl. 11:23

Experten: Här är 5 steg till lyckad trading

Intresset för trading och sparande ökar och aldrig tidigare har det pratats så mycket om just day trading. Men hur gör man för att komma igång? Och vad bör man tänka på?

Dagens PS - 23 aug 18 kl. 11:23

Experten: Här är 5 steg till lyckad trading

Intresset för trading och sparande ökar och aldrig tidigare har det pratats så mycket om just day trading. Men hur gör man för att komma igång? Och vad bör man tänka på?

PrivataAffärer - 26 mar 19 kl. 11:09

Trading Direkt: Analytikern om börsens bästa fastighetsaktier

Avsnittet gästades också av Martin Nordh som är expert på förebyggande av penningtvätt, vi pratade om skandalerna som slagit mot de nordiska bankerna. Som vanligt gjorde Tobbe Rosén teknisk analys, idag på bland annat Nobia, Sobi och AAK. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Sagax, Catena, Heba, Hembla, Pandax Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: SHB,Telia, Volvo, Atlas Copco Valutor: USD/SEK, EUR/SEK Råvaror: Koppar, Guld, Råolja (Brent) Tittarönskemål: Nobia, Sobi, Nico, Palladium, AAK, Millicom, Six Flags, Mips, Hansa Biopharma, Kappahl, Nicoccino, Rovio, Swedbank, Bahnhof  .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Pimco: Riksbanken för optimistisk

Marknaden prisar i nuläget in att ECB och BOE i stort sett avvaktar fram till slutet av 2021, med vissa små sänkningar. Samtidigt som Fed väntas sänka räntan med nästan 100 punkter till början av 2021. Som liten öppen ekonomi är Riksbanken i stort en pristagare av vad andra centralbanker gör.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är måndagens analyser

Morgan Stanley höjer riktkursen för Swedish Match till 540 kr från 500 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Swedish Match-aktien stängde på kursen 424,90 kr på fredagen.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Kursrusning i Doxa efter bud

Adma Förvaltnings, som ägs av affärsmannen Greg Dingizian, lämnar ett offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i biokemibolaget Doxa på 3:00 kronor per aktie. Det innebär en premie på 37 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 2:19 kronor för Doxa-aktien på Nasdaq First North. Erbjudandets totala värde är cirka 118 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nu öppnar börslänken mellan Shanghai och London

Första kinesiska bolag vars depåbevis parallellhandlas i London är Huatai, ett av Kinas största finansbolag, rapporterar Reuters. En liknande länk finns bland annat mellan Hongkong-börsen och fastlandskinesiska Shenzhen-börsen. Den brittisk-kinesiska börslänken väntas invigas av finansminister Philip Hammond inför börsöppningen i London på måndagen..

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Ninja Casino blir av med spellicensen

”Orsaken är att Spelinspektionen har upptäckt allvarliga brister i bolagets verksamhet, bland annat gällande spelansvar och åtgärder mot penningtvätt. Beslutet gäller omedelbart”, heter det i pressmeddelandet. Granskningen visar vidare att Safeent har brutit mot flera av de mest centrala delarna i spellagen som syftar till att skydda spelare mot överdrivet spelande, skriver Spelinspektionen vidare.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

H&M:s försäljning ökade mer än väntat

H&M:s försäljning steg med 6 procent i det andra kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var oförändrad. Försäljningssiffran är i lokala valutor. Enligt Infront Datas sammanställning av 17 estimat hade analytikerna i genomsnitt räknat med att försäljningen skulle öka med 5,5 procent.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Börsveckan: Sju köpvärda investmentbolag

Det framgår av det senaste numret där tidningen har gjort årets investmentsbolagsspecial och tittat närmare på 13 investmentbolag. Börsveckan lyfter bland annat fram Investors onoterade portfölj som lockande, Svolders affärsnäsa inom små- och medelstora bolag, samt Spiltans ”enorma” substansvärdesrabatt på 30 procent. De sex investmentbolag som inte får köprekommendation får avvakta-rekommendation.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

DI sätter säljrekommendation för Saab

”Problemet är att när Saab växer binds allt mer pengar upp i kundfordringar och varulager istället för att hamna i kassan”, motiverar Dagens Industris analytiker Magnus Dagel. Att bolaget vidtar åtgärder för att förbättra det svaga kassaflödet kommer vara helt avgörande för Saab, enligt DI:s resonemang. ”Di rekommenderar att göra som Håkan Buskhe, minska eller sälj aktien innan Saab har visat att man kan får permanent ordning på kassaflödet och lönsamheten”, heter det i analysen.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

AMF blir ankarinvesterare i Traton

AMF har åtagit sig att förvärva aktier för minst 200 miljoner euro. ”Vi tror att investeringen i Traton är en bra långsiktig investering för våra sparare, som kommer att bidra positivt till deras pensioner, och att noteringen är bra för Traton såväl som för branschen i stort”, säger Tomas Floden, kapitalförvaltningschef AMF.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Hernhag: Konsten att hålla fast vid en strategi

Kinneviks u-sväng i frågan om Millicom ska lämna portföljen eller inte förbryllar. Å ena sidan rätt att avbryta om priset för de aktier som skulle säljas blev för lågt. Å andra sidan har uppköpsrykten då och då under många år omgärdad teleoperatören, så Kinnevik har haft flera chanser tidigare att tänka igenom och genomföra en exit ordentligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.