Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 20 June, 11:13

Cornucopia - 12 jun 19 kl. 11:33

Lägenhetspriser i Vasastan, Stockholm 1973 - april 2019Bostadsrättsföreningen Skålen på Karlbergsvägen i Stockholm redovisar föredömligt på sin hemsida priserna per m2 och antal sålda lägenheter per år tillbaka till 1973. Tillsammans med Booli-data för 2019 presenteras således en graf över lägenhetspriserna i Vasastan i Stockholm tillbaka till 1973 nedan. Priserna föll 18.4% 2017 - 2018.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Vasastan, Skålen, Karlbergsvägen, Stockholm, Booli, Karlsbergsvägen, Ytpriset, Boolis, SEK, BRF SkålenVasastan Stockholm, BRF Skålen, Som

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägenhetspriseri , Vasastan, Stockholm, 1973, april, 2019
Cornucopia - 04 dec 18 kl. 16:14

Danske Bank: Oförändrade lägenhetspriser i Stockholm i november

Danske Bank rapporterar om 0.5% lägre lägenhetspriser i Stockholm under november. Mer intressant är att man understryker att det föreligger en risk för förnyat prisfall nästa år.

Cornucopia - 15 jun 16 kl. 11:50

Kraftigt nedåt för lägenhetspriser i Stockholm och Göteborg under juni

Medan Mäklarstatistik och Valueguard släppte boprisstatistik för maj månad idag, så kan jag nedan  med läsarhjälp presentera utvecklingen för lägenhetspriserna i Stockholm och Göteborg än så länge i juni. Och priserna pekar nedåt. I Stockholm rasar priserna med 5.

Cornucopia - 04 jul 16 kl. 10:21

Booli: Junis lägenhetspriser i Stockholm rasade 5.4%, Göteborg 7.4%

Med hela juni månad avklarad kan man via Boolis slutprisdata konstatera att lägenhetspriserna per m2 rasade 5.4% i Stockholms kommun och 7.4% i Göteborgs kommun under juni månad.

Cornucopia - 18 jan 18 kl. 10:00

Allt talar för stigande lägenhetspriser i Stockholm - men lägre volymer

Allt talar för att lägenhetspriserna i Stockholm stiger under januari. Volymerna på avslutade affärer är dock låga, samtidigt som utbudet är rekordstort, så frågan är om det är tjurfällan vi ser och att detta blir kortvarigt. Månaden är förstås inte över än.

Cornucopia - 08 jun 16 kl. 07:42

Mäklaruppgifter om fallande lägenhetspriser i Stockholm

Bonnier/DI har en artikel om ett "prisras" för lägenheter i Stockholm om 5 - 10% på bara några veckor. Jag vill påminna om att det kan handla om en säsongseffekt och att det inte går att säga om amorteringskravet ligger bakom detta eller om vi faktiskt fått en trendvändning förrän i juli - augusti, när priserna normalt rusar.

Låt oss titta på vad DI egentligen skriver.

Cornucopia - 07 nov 18 kl. 14:56

Litterär lägenhet på Västmannagatan i Vasastan, Stockholm

En fantastiskt litterär lägenhet på Västmannagatan i Vasastan, i den kongliga hufvudstaden, är nu till salu. Säljaren har extremt god litterär smak och begär bara 7 295 000:- SEK för dessa fantastiska och ståndsmässiga 82 m2, med tre rum och riktigt separat kök.Tranan ligger i Vasastan.

Cornucopia - 21 maj 19 kl. 13:37

Lägenhetspriser i Stockholm ner 19% i euro

Den som hade tänkt att sälja av sin lägenhet i Stockholm och flytta utomlands finner att Valueguards lägenhetsprisindex för Stockholm har fallit 19% sedan toppen mätt i euro, mot 9% i SEK. Mätt i köpkraft utomlands har stockholmarna tagit en ordentlig smäll.Stockholms lägenhetsprisindex i euro 200601-201904.

Cornucopia - 28 dec 15 kl. 20:35

Booli: Lägenhetspriserna har stagnerat eller faller i Stockholm

Prisdata från Booli (hämtat via läsaren Adam) visar på stagnerade eller fallande lägenhetspriser i Stockholm de senaste månaderna. Dock fortsätter begärt pris (acceptpris) att stiga, men de faktiska avsluten har stoppat upp eller faller rent av.

Om vi börjar titta på Stockholm Innerstad, vilket omfattar de flesta attraktiva områden, inklusive Kungsholmen, Vasastan, Södermalm mm, och också har flest avslut bland nedanstående grafer och med det störst signifikans, så toppade priserna i augusti och har fallit marginellt och stagnerat sedan dess.

Cornucopia - 23 nov 18 kl. 10:05

Lägenhetspriser Stockholm 90-talskrisen kontra nuläget

Vi publicerar väl en liten graf där aktuell utveckling för Stockholms lägenhetspriser satts in i grafen över lägenhetsprisernas utveckling på Östermalm inför och under 90-talskrisen. Håll till godo.
Medelpriser stickprov bostdsrättsannonser Östermalm 1989 - 1994 och Valueguard HOXFLATSTO 201606-201810.

Cornucopia - 15 jan 16 kl. 12:41

Lägenhetspriser upp marginellt i Stockholm

Valueguard rapporterar om marginellt stigande kvalitetsjusterade lägenhetspriser i Stockholm. Det går fortfarande inte att dra några som helst slutsatser kring om bostadsbubblan toppat ur, även om den kortsiktiga trenden kan sägas ha planat ut under hösten.
Valueguards kvalitetsjusterade lägenhetsindex för StockholmLikväl är de tre senaste månadernas svaga rekyl eller kräftgång det tidsmässigt största hacket i uppgången sedan nedgången 2011.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Försvarsmakten krigsplacerar återigen civila fordon

Försvarsmakten har återigen börjat krigsplacera civila fordon inom svenskt totalförsvar, så kallad uttagning. Uttagna fordon omfattas av beslutet i tre år åt gången, och fordonet kommer övergå i statens ägo om det kallas in vid höjd beredskap eller krig. Även om det samma var möjligt enbart via förfogandelagen ger detta viss förutsägbarhet kring huruvida man som företag eller privatperson blir av med fordon vid höjd beredskap.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Truckla - Simone Giertz byggde om sin Model 3 till pickup

Svenskan Simone "Queen of Shitty Robots" Giertz har sågat om sin nyinköpta Tesla Model 3 till en pickup. Teslas egen pickup ligger fortfarande några år framåt i tiden. Videos nedan.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Valueguard bostadspriser maj 2019 - stark månad, svagt år

Valeuguards prisindex för maj 2019 bjöd på breda uppgångar i hela landet. Uppgången var en av de starkaste maj på en månad sedan finanskrisen, men på helåret är uppgången fortfarande svag. Grafer nedan.

Cornucopia - Igår: 08:35

Säkerhet, trygghet, infrastruktur, välfärd - så undviker man "Jimmie moments"

Eventuella så kallade "Jimmie moments" beror helt och hållet på Sveriges riksdagspolitiker, som inte kunnat leverera den säkerhet, trygghet, infrastruktur och välfärd som världens antagligen mest toleranta och minst främlingsfientliga folk - svenskarna - förväntar sig få i utbyte mot ett av världens högsta skattetryck. Lösningen är således lika enkel som självklar - smalna av den offentliga verksamheten och satsa skattepengarna på just grunderna i svenska samhället, istället för olika hobbyprojekt och fjäsk för politiska mycket små minoriteter. Annars kommer vi få se fler och fler Jimmie moments.

Cornucopia - Igår: 06:59

Snabbt kronras - nytt guldprisrekord

Kronan föll snabbt under gårdagen och är i skrivande stund (vilket inkluderar nattens rörelser) upp +0.622% sedan i måndags. Guldpriset slog också nytt rekord i natt på 414:- SEK per gram.

Cornucopia - Igår: 17:11

Tjugotal magsjuka i Majorna - boende uppmanas koka dricksvattnet - är hipstertrenden över?

Ett tjugotal personer i hipstermeckat Majorna och Kungsladugård, Sandarna och Stigberget i Göteborg har insjuknat i magsjuka och boende uppmanas nu av Göteborgs Stad att koka dricksvattnet, även om vattenprover inte visat på något onormalt. Och är hipstertrenden slutligen död?
So Majorna, much hipster, such wow!

Cornucopia - Igår: 11:38

Facebook lanserar Libra - privat global valuta med omedelbara transaktioner

Facebook lanserar nu en egen privat valuta, Libra, som baserar sig på blockkedjeteknik, men utan skalbarhetsproblemen och utan volatiliteten i de spekulationsvalutor som funnits. Med i projektet finns i princip alla globala aktörer som betyder något i sammanhanget, inklusive Visa, Mastercard och Paypal.
Libra ska backas upp av tillgångar och därmed ha ett stabilt värde, samt genom att inte alla användare ska dela på alla information om alla transaktioner, även undvika problemen med skalbarhet.

Cornucopia - I förrgår: 10:50

Fortsatta omfattande telefonistörningar hos Tele22

Efter att under gårdagskvällen haft avbrott i sina telefonitjänster fortsätter nu problemen hos Tele2.  Bland annat ska det inte gå att ringa SOS Alarm 112.
Infoga generisk bild på något telekomrelaterat, t ex en av Teracoms slavsändarmaster för radio- och teve.

Cornucopia - I förrgår: 08:55

Icke-inflationen möter överbyggnationen: Gräddhyllan Lomma höjer VA-avgiften med 9%

Icke-inflationen fortsätter fira strålande segrar och möts i Lomma med överbyggnationen. Således höjer Lomma sina avgifter för vatten och avlopp med 9% nästa år efter att 2019 året höjt med 7.5% på monopolverksamheten.

Cornucopia - I förrgår: 20:47

Lång dag i Stockholm - spelat in reklamfilm för Fallet åt Storytel

Jag har spenderat dagen i Stockholm, där jag spelat in en reklamfilm för Fallet åt Storytel. Därav har det inte blivit så mycket aktivitet på bloggen, och eftersom jag gick upp vid 04-snåret för att hinna med morgonfakiren, så är jag nu trött och mycket mer än så här blir det inte.Åk till Stockholm, sa de.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.