DI > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 14:46

DI - 12 jun 19 kl. 11:38

Minskade globala leverenser för Volkswagen i majVolkswagen, som tävlar med japanska Toyota om positionen som världens största fordonstillverkare, minskade sina leveranser i maj med 5,1 procent. Koncernkollegan Skoda tappade totalt 6,6 procent, varav blodiga 31,5 procent minus i Kina..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volkswagen, Toyota, Skoda, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minskade globala, leverenserför , Volkswageni , maj
Dagensanalys.se - 09 jan 18 kl. 09:53

Vem behöver en mediebyrå när vi har AI – Volkswagen använder artificiell intelligens i sin medieplanering

Varför låta en människa göra arbetet som en maskin med artificiell intelligens kan göra bättre. Volkswagen Tyskland ökade deras försäljning när de gick över till AI i deras medieplanering. Volkswagen Tyskland arbetar med Blackwood Seven, en dansk mediebyrå som använder AI och prediktiv analys för att predicera hur de skall fördela mediebudgeten och de säljer fler bilar än vad det skulle ha om det hade gått med mediebyråns rekommendation, säger Lutz Kothe ansvarig för marknadsföring och PR hos Volkswagen personbilar.

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 10:03

Räd mot Volkswagen – kan ha bluffat igen

Volkswagen bekräftar uppgifter om att dess globala huvudkontor blev besökt av åklagare under tidiga mars, skriver Reuters. Det är tyska WirtschaftsWoche som tidigare rapporterat om händelsen. Tilltaget gjordes av åklagare på misstankar om att Volkswagen kan ha gett missvisande information om utsläppen för sina bilar.

Cornucopia - 15 maj 16 kl. 10:14

Nya globala rekordtemperaturer +1.35 K mot medel

NASA:s globala temperaturdata visar tydligt på ett rejält kliv i den globala uppvärmningen. I februari var avvikelsen 1.35 grader Kelvin mot medlet 1951 - 1980.

Dagensanalys.se - 04 feb 16 kl. 15:09

Disney världens starkaste varumärke – medan Volkswagen faller i sviterna av skandal

Stjärnornas krig har lyft Disney till stjärnorna – nu är de världens starkaste varumärke. Samtidigt har biljätten Volkswagen fallit som en sten efter utsläppskandalerna. Detta står att läsa i senaste rapporten från Brand Finance.

SvD - 30 apr 14 kl. 08:39

Volkswagen förlänger budet på Scania

Ännu har Volkswagen inte fått in de 90 procent av aktierna i Scania som krävs. Därför förlänger Volkswagen budet på Scania till 16 maj klockan 17, meddelas i ett pressmeddelande från Volkswagen..

SvD - 30 apr 14 kl. 08:39

Volkswagen förlänger budet på Scania

Ännu har Volkswagen inte fått in de 90 procent av aktierna i Scania som krävs. Därför förlänger Volkswagen budet på Scania till 16 maj klockan 17, enligt ett pressmeddelande från Volkswagen. Scania lyfter med 3 procent i öppningshandeln på Stockholmsbörsen..

Nyteknik - 11 maj 12 kl. 13:18

Volkswagen tar elbilarna på allvar

Tyska Volkswagen, världens tredje störst biltillverkare, vill ta ledningen i det globala elbilsracet. Nästa sommar går startskottet för en massiv utrullning av elbilar med e-Up och el-Golf i täten..

Affärsvärlden - 15 apr 16 kl. 13:20

Försäljningen sjunker för Volkswagen

Tyska Volkswagen uppger på fredagen att dess globala försäljning sjönk 1,4 procent under det första kvartalet..

Supermiljöbloggen - 29 maj 17 kl. 08:45

Naturvårdsverket: ”Sveriges miljömål leder oss mot de globala hållbarhetsmålen”

"Tillsammans har vi ett uppdrag: att lösa de stora miljöproblemen. 18 år har gått sedan Sveriges miljökvalitetsmål beslutades av riksdagen. Under de senaste decennierna har vi i Sverige byggt upp ett starkt och framgångsrikt miljöarbete.

DI - 11 aug 17 kl. 12:22

Bra rull för Volkswagen

Tyska fordonsjätten Volkswagen ökade sina globala leveranser med 4,3 procent i juli, jämfört med motsvarande period i fjol..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Deutsche Banks aktiechef rapporteras på väg att lämna banken

Deutsche Banks globala aktiechef Peter Selman är på väg bort från banken inför att den tyska storbanken ska krympa sin investmentbanksdel..

DI - 15 minuter sedan

Oasmia kommer fortsätta utvärdera fas 2studie för Docecal

Forskningsbolaget Oasmia Pharmaceutical presenterade under tisdagsmorgonen resultat från två studier i utvecklingsprogrammet för läkemedelskandidaten Docecal..

DI - 30 minuter sedan

Scandic Hotels tar över norskt Radisson Blu-hotell

Hotelloperatören Scandic kommer den 1 oktober i år att ta över driften av Radisson Blu Royal i norska Stavanger. Vid övertagandet kommer hotellet med 215 rum att ändra namn till Scandic Royal Stavanger..

DI - 45 minuter sedan

Namnen som väljs in i Northvolts nya styrelse

Vid en extra bolagsstämma har Northvolt ändrat sammansättningen i sin styrelse. Goldman Sachs tar två styrelseplatser och Volkswagen en..

DI - 45 minuter sedan

Nordea petas från banktronen i Norden

Den finska storbanken Nordea är inte längre Nordens största bank mätt i börsvärde. Ny etta är i istället norska DNB. Det rapporterar Bloomberg.

DI - 1 timme sedan

Storbritanniens nästa premiärminister tillkännages 23 juli

Den nya premiärministern för det brittiska regeringspartiet Tories kommer att tillkännages den 23 juli, enligt det konservativa partiet, rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Storbanken: Dags att tänka om – kronan är inte svag

Flera års väntan på kronans comeback har varit förgäves. Dagens pressade valutakurs mot euron är inte alls särskilt svag, argumenterar Handelsbanken.  Banken pekar inte bara på att kronans värde har pressats permanent mot euron, de spår dessutom att försvagningen fortsätter..

DI - 1 timme sedan

Kepler Cheuvreux räknar med svagt Kappahl-kvartal

När Kappahl lämnar rapport i morgon blir det den första kvartalsrapporten som presenteras av bolagets nya vd Elisabeth Peregi. Kepler Cheuvreux förutspår i en analys att det inte blir en odelat angenäm upplevelse för henne och bolagets ägare..

DI - 1 timme sedan

Jurek Law växer sig ännu starkare inom Compliance

Jurek har belönats med en femte gasell för femte året i rad och lyckas gång på gång med den perfekta matchningen mellan kund och kandidat. Med det kvittot fortsätter Jurek att växa och expandera inom sina specialistområden där Jurek Law är ett spännande område i fokus. Här breddas nu kunskapen inom Compliance genom anställningen av Elin Psilander - rekryteringskonsult med fokus på just Compliance.

DI - 1 timme sedan

Ullenhag hoppar av partiledarstriden i L

Erik Ullenhag drar sig ur kampen om att bli partiledare för Liberalerna, skriver han i en debattartikel i Aftonbladet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.