PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 21:16

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 11:32

Arctic: IPC ett underskattat oljebolag med potentialPå onsdagen inledde Arctic bevakning av IPC med en köprekommendation och riktkursen 80 kronor, att jämföra med dagens börskurs kring 40 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”Bolaget erbjuder en mycket attraktiv framtida kassaflödesavkastning och en portfölj av betydande outvecklade möjligheter, som vi tror kommer att upptäckas av investerare och leda till en omvärdering av aktien”, skriver mäklarfirman i analysen. Sedan bolaget börsnoterades för drygt två år sedan har oljeproduktionen, i huvudsak via förvärv, ökats med mer än en faktor fem och reserverna (P2) med mer än en faktor tio. ”Trots detta handlas aktien till nivåer nära introduktionskursen”, konstaterar Arctic. IPC:s balansräkning och finansiella struktur beskrivs som ”idealisk
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
IPC, Arctic, Nyhetsbyrån Direkt, Brentoljan, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arctic, IPCett , underskattat, oljebolagmed , potential
Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 10:52

Arctic Securities sätter köp på oljebolag

Arctic Securities inleder bevakning av oljebolaget IPC med en köprekommendation..

DI - 12 jun 19 kl. 12:34

Analytiker ser rejäl uppsida i oljebolaget IPC

Analyshuset ABG Sundal Collier har sänkt rekommendationerna för fastighetsbolagen Wihlborgs och Klövern. Samtidigt inleder Arctic bevakningen av IPC med en köprekommendation och en riktkurs som indikerar att aktien ska upp över 100 procent..

PrivataAffärer - 08 mar 19 kl. 13:34

Norska Oljefonden slutar investera i oljebolag

Oljefonden äger aktier svensknoterade oljebolag: 4,1 miljoner aktier i Lundin Petroleum (1,2 procent av bolaget), drygt 650.000 aktier i IPC (0,4 procent) och cirka 350.000 aktier i Tethys Oil (1,0 procent), enligt ägarregistret Holdings.

Supermiljöbloggen - 19 maj 15 kl. 14:38

Knausgård om att Norge öppnar upp Arktis för oljebolag: ”It’s a fucking disgrace”

Den världsberömde författaren riktar hård kritik mot landets regering. I dag publicerar den brittiska tidningen The Guardian en intervju med Karl Ove Knausgård, känd för sin romansvit Min kamp. Bland annat ger författaren sin syn på att Norge är på väg att öppna upp nya helt orörda områden i Arktis för bolag som vill utvinna olja och gas där.

YLE - 20 jun 16 kl. 22:42

SvD: Enligt hemligt PM har Nordea underskattat risker i sin utlåning

Storbanken Nordea har systematiskt underskattat riskerna i sin utlåning till företag, skriver Svenska Dagbladet. Banken uppges sakna stora summor pengar och kan tvingas till en nyemission på mellan 50 och 80 miljarder kronor. Enligt SvD finns de sensationella uppgifterna i ett hemligt PM på Finansinspektionen.

DI - 10 okt 18 kl. 13:04

IPC-vd: Kanadensisk tungoljemarknad är undervärderad

Det säger IPC:s vd Mike Nicholson i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt i anslutning till onsdagens fusion inom Lundinsfären. "Vi har sett en del motvind generellt i värderingarna kring tungoljetillgångar i Kanada och vi såg en strategisk möjlighet att öka vårt innehav här och nu", säger IPC-chefen och indikerar att fusionsdiskussionerna tog fart på allvar under sensommaren..

DI - 10 okt 18 kl. 16:46

IPC om förvärvet av Black Pearl: "En attraktiv affär för båda bolagen"

Det nya Lundinbolaget International Petroleum Company (IPC) gör sitt andra stora förvärv genom att lägga bud på ett annat Lundinbolag – Black Pearl Resources som utvinner tung olja i Kanada. ”Vi köper ett bolag som handlas till rabatt och har stor tillväxtpotential i ett attraktivt läge på oljemarknaden”, säger IPC:s vd Mike Nicholson..

YLE - 17 dec 13 kl. 18:13

Staten köper majoriteten av Aker Arctic

Finska staten betalar 9,3 miljoner euro för Aker Arctic som planerar isbrytare för polarförhållanden. Staten har köpt STX Finlands andel av Aker Arctic det vill säga två tredjedelar av aktierna. De andra ägarna är ABB och norska Aker Engineering and Technology.

BT - 24 mar 11 kl. 14:34

Arctic Seas kapare dömda

En rysk domstol har dömt sex kapare till mellan sju och tolv års fängelse för kapningen av lastfartyget Arctic Sea 2009, enligt ryska nyhetsbyråer.
Arctic Sea med rysk besättning lämnade Finland med timmer i lasten på väg till Algeriet den 23 juli, men sades natten efter ha kapats av maskerade män utanför svensk kust. Ett intensivt letande började och fartyget påstods ha vapen ombord.

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 12 kl. 08:18

Arctic Paper lägger bud på Rottnerosaktier

Arctic Paper S.A. har lagt ett bud på samtliga aktier Rottneros AB.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Uppgifter: Vita huset har undersökt möjligheten att avsätta Fed-chefen

Den amerikanska presidentadministrationen ska inte bara ha undersökt om det på laglig väg är möjligt att avsätta Federal Reserves ordförande utan också analyserat vilka potentiella följder som en sådan petning skulle få, skriver nyhetsbyrån. Enligt tidigare uppgifter har rådgivare rått presidenten att avhålla sig från att agera drastiskt i frågan, då en självständighet för centralbankens penningpolitik anses vara ett fundament i konventionell demokratipraxis. En talesperson för Federal Reserve säger i ett uttalande att en ordförande i centralbanken endast kan avsättas på en orsaksmässig grund.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Nordea: Riksbanken kan sänka räntan runt årsskiftet

  ”Som prissättningen ser ut i dag skulle jag personligen tro att mycket talar för att Riksbanken kan sänka tillbaka reporäntan till -0,50 procent igen runt årsskiftet. Det handlar inte om att svenska data skulle vara dåliga utan att globala centralbanksförväntningar faller som en sten. Majoriteten i direktionen verkar inte ha sett något problem med en reporänta på -0,50 så varför inte återgå till det om sakerna fortsätter att träffa fläkten globalt”, säger han.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Bekräftat: Trump och Xi möts på G20

Det meddelade Donald Trump via Twitter på tisdagen. ”Våra respektive team kommer påbörja samtal före mötet”, skrev han vidare..

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

”Soffliggarfonden” svartlistar cannabisbolag

De sju bolagen är Aurora Cannabis, Brookfield Asset Management, Canopy Growth, Evergy, Posco, Posco International samt Rosneft Oil. Med antalet 28 är ”involvering i kärnvapen” den vanligaste orsaken till att företag befinner sig på AP7:s svarta lista, och därmed är exkluderat från fondens investeringssfär. Inom denna uteslutningskategori återfinns bolag såsom Boeing, Airbus, Lockheed Martin, Rolls-Royce Holdings, Toshiba, United Technologies och Honeywell International.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Rekordutdelningar ger starka Rysslandsfonder

I snitt delar de ryska börsbolagen ut 7 procent i år. Det är främst ”väldigt positiva nyheter när det gäller bolagsstyrning” som ligger bakom, enligt Fredrik Colliander, som också framhåller att många ryska bolag beräknas betala ut rekordutdelningar under sommarmånaderna. – Bolagen i Ryssland blir helt enkelt bättre.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Airbnb på väg ta över i Norgen

”Airbnb går mot att ta över övernattningsmarknaden på flera ställen i landet”, säger organisationens vd Kristin Krohn Devold. Medan Norges hotell i fjol ökade antalet övernattningar med blygsamma 2 procent växte Airbnb med 45 procent, enligt en rapport från analysföretaget Capia. Det innebar att nästan 4,5 miljoner övernattningar bokades i privata rum, lägenheter, hus och stugor via plattformen.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Trading Direkt: Teknisk analys på 23 tittarönskemål

Därefter intervjuar vi reporter Michael Bernander om varför man inte följer priset på virke lika noga som exempelvis oljan och vad man istället kan hålla koll på vad gäller skogsbolagen. Största delen av programmet består av teknisk analys på över 20 aktier med, som vanligt, Tobbe Rosén. Dessutom gästas vi av makrochefen Mikael Sandbladh som bland annat diskuterar centralbankernas räntekapplöpning och situationen mellan USA och Iran.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

De flesta vet inte hur deras pension ser ut

Skillnaderna i sparandemönster mellan olika grupper i samhället är dessutom mycket stora. Allt enligt en rapport från Movestic Liv & Pension som publiceras i dagarna. Rapporten har rubriken ”Sparande och Pension 2019” och är baserad på en undersökning utförd av Novus.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

SEB: Mycket osäker framtid för Global Gaming efter indragen licens

Global Gaming har en förhållandevis stor kassa, vilket ger bolaget tid att vidta kompenserande åtgärder, men framtidsutsikterna är ändå övervägande negativa. Det konstaterar SEB som räknar med att cirka 70 procent av bolagets intäkter i det första kvartalet kom från den svenska verksamheten. Intäkterna från de kvarvarande marknaderna uppskattar SEB till ca 50 miljoner i det första kvartalet.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Carnegie ser stor uppsida i GHP

Riktkurshöjningen sker en dag efter GHP:s besked om uppdraget att driva sjukhus i Kuwait med intäkter på 35 till 45 miljoner kronor per år. Carnegie bedömer att kontraktet ger ett tillskott på rörelseresultatet om 15-20 miljoner kronor baserat på en marginal om 30-40 procent. Trots att det finns en risk att avtalet inte förlängs efter första avtalsperioden på fem år ser Carnegie mer uppsida i den internationella verksamheten under de kommande åren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.