Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 19 June, 00:47

Nyan - 12 jun 19 kl. 10:50

Åland invaderas av Ryssland – på filmRyssland invaderar Åland och Frankrike sänder hjälp i den franska biosuccén ”Le chant du loup” (Vargens skrik). Actionfilmen, skriven och regisserad av den före detta diplomaten Antonin Baudry, går snart att ses på Netflix. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ryssland, Åland, Frankrike, Le, Antonin Baudry, Netflix

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åland, invaderasav , Ryssland, film
Cornucopia - 15 jan 15 kl. 12:26

Ryssland har satt in termobariska bränslebomber mot Ukraina

Igår släpptes informationen om att de ryska invasionsstyrkorna i sydöstra Ukraina har satt in termobariska bränslebomber (eng thermobaric fuel-air explosives) mot Ukrainas armé. Det handlar om det korträckviddiga raketartilleriet TOS-1 Buratino, som inte finns hos Ukrainas försvar och endast kan komma via Ryssland. (Censor.

Cornucopia - 06 mar 17 kl. 15:12

Ryssland: "Var stolt över dina blåmärken!"

"Bjot - znatjit ljubit: Om han slår dig älskar han dig!" - ryskt talesättEn rysk tidning har nu skrivit att ryska kvinnor ska vara stolta över sina blåmärken och att deras män misshandlar dem. Det väcker en del frågetecken kring om det är någon skillnad mellan Ryssland och ett islamistiskt land.

Kristianstadsbladet - 20 mar 14 kl. 10:03

Otroligt med Ryssland-anfall

Replik på Lennart Arvidsson ”Ett folk utan försvar”, 15/2.
Vårt försvar är anpassat efter den låga invasionsrisk som råder mot vårt land. Att Ryssland ska anfalla militärt är totalt osannolikt.

SVT - 14 nov 14 kl. 18:04

Björklund: Svårt att dra annan slutsats än att det är Ryssland

Folkpartiledaren säger till SVT att han har svårt att se att något annat land än Ryssland ligger bakom ubåtskränkningen av svenska vatten..

SvD - 26 okt 16 kl. 15:42

Professor: Därför biter inte sanktioner på Ryssland

Felet med sanktionspolitiken är att syftet uteslutande är en bestraffning, och att straffa ett land som Ryssland är ett mycket vanskligt företag. Det skriver Stefan Hedlund, professor i öststatsforskning..

Sydsvenskan - 27 jun 15 kl. 18:57

Försvar i fokus när Gotland invaderas – av politikerna

Då och då landar ett par Jas Gripen på Visby flygplats. I en låst hangar på Tofta skjutfält står fjorton stridsvagnar i malpåse. Annars är det bara hemvärnet som försvarar Gotland.

Cornucopia - 23 jul 14 kl. 10:55

Geoanalys - Ryssland ljuger om BUK-systemet på film

Bellingcat.com har en omfattande bild- och geoanalys av den film på ett BUK M-system som transporteras bort på lastbil. Ryssland hävdar att denna film inte alls är tagen inne på terroristkontrollerat område, men Bellingcat bevisar att den är tagen i terroristkontrollerade Luhansk.

Cornucopia - 27 nov 18 kl. 12:48

Krigsbrott av Ryssland - spelar in och lägger ut film på ukrainska krigsfångar

Diktaturen i Ryssland har just öppet begått ett krigsbrott. Man har spelat in och publicerat en film på de krigsfångar man tog när man kapade tre ukrainska örlogsfartyg i söndags. Det är ett brott mot krigets lagar och folkrätten att publicera filmer eller foton på krigsfångar, och även att använda dem för propagandasyften, som i detta fall att tvingas läsa en skriven text inför kameran.

Sydsvenskan - 15 dec 13 kl. 06:30

Filmåret 2013

18 januari: Quentin Tarantinos ”Django Unchained” är först ut i en av årets trender: amerikanska filmer som gör upp med slaveriet. Senare kommer Steven Spielbergs ”Lincoln” och Steve McQueens ”12 Years a Slave”.21 januari: Skåne dominerar Guldbaggegalan.

YLE - 19 okt 16 kl. 12:25

Fredens öar snart ett minne blott? Demilitariseringen av Åland en laddad fråga

Ålands status som demilitariserat område har diskuterats från och till i 160 år. Nu vill också försvarsminister Jussi Niinistö göra det. Finlands förmåga att försvara Åland måste förbättras, anser han.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Degersands turistväg får uppfräschning

Väglaget för Degersands turistväg har inkommit med en begäran till Eckerö kommun om en grundförbättring och beläggning av Degersands turistväg. Kommunstyrelsen ställer sig positivt till intiativet och anser att Fastighetsverket ska säkerställa borgen för eventuell upptagande av lån. Önskemålet är att vägbredden blir 5,5 meter med 5 meter beläggning.

Nyan - 7 timmar sedan

Landslagslycka för Nora Karlsson

GYMNASTIK. Nora Karlsson kan komma att bli Ålands nästa stora idrottare, och nu har hon tagit ännu ett steg uppåt. .

Nyan - 7 timmar sedan

Fyra brott på en natt

Under natten till måndag delade polisen ut böter för fyra olika brott. Brotten som utförts handlar om straffbart bruk av narkotika, utlänningsförseelse, olovlig körning och trafikförseelse eftersom förare till moped saknade hjälm. Detta meddelar polisen i övervakningsresultatet från natten mellan 16 och 17 juni.

Nyan - 11 timmar sedan

De är HI:s ansikten utåt

På måndags kvällen samlades den politiska rörelsen Hållbart initiativ till stormöte och bildade partiförening, valde styrelse och talespersoner. .

Nyan - 14 timmar sedan

Dags för årets orgelfestival

Nästa vecka går Ålands orgelfestival av stapeln för 45:e året i följd. Den internationella festivalen utgör därmed Ålands äldsta och en av hela Finlands äldsta fortfarande aktiva musikfestivaler. .

Nyan - 14 timmar sedan

Bomarsundsutställning i Telegrafen

Sunds kommun arrangerar en utställning om Bomarsund i den före detta telegrafbyggnaden Stants’n på Prästö i Sund. Här finns, informerar kommunen, ”möjlighet att få en uppfattning om hur livet under den ryska tiden i Bomarsund såg ut”. Bland annat kan man beskåda en miniatyrmodell av ”det första stadsliknande samhället på Åland”, där man får se hur många hus samhället bestod av och hur de var placerade runt huvudfästningen.

Nyan - 14 timmar sedan

Förstudien i gång inför ny systemupphandling

Just nu jobbar Åda med förstudien inför upphandlingen av nytt ekonomisystem till kommunerna. .

Nyan - 16 timmar sedan

Böter för blockerad väg

Trettio dagsböter på totalt 840 euro blev tingsrättens straff för en kvinna som lagt ut lastpallar för att hindra trafik över gården. .

Nyan - 18 timmar sedan

Grisjakt på Färjsundsbron

Bilister och poliser ryckte in när en gris störde trafiken på Färjsundsbron söndag kväll. .

Nyan - Igår: 19:04

Nu planteras första skogen på Alfrida-mark

Ett halvår efter Alfrida ligger minst en halv miljon kubikmeter stormfällen kvar i de åländska skogarna, trots att man lyckats röja upp långt mer än det ursprungliga målet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.