Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 18 June, 14:02

Världen Idag - 12 jun 19 kl. 11:00

Så ser pingstförsamlingar på bemötandet av homosexuellaDet finns ett starkt stöd inom pastorskåren i pingströrelsen för vad man ser som en biblisk äktenskapssyn. Men hur den ska tillämpas när det gäller homosexuella som vill bli medlemmar, döpta eller ledare i lokala församlingar skiljer sig åt, enligt en ny enkätundersökning. – Vi vill vara trogna evangeliet, säger pingstledaren Daniel Alm..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Daniel Alm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ser, pingstförsamlingar, bemötandetav , homosexuella
YLE - 11 okt 17 kl. 18:13

Långa köer i Helsingfors för den som lider av psykisk ohälsa: "Finns mycket man borde jobba med så att bemötandet är respektfullt"

Tillgången till öppenvård för patienter med psykisk ohälsa är ett problem i Nyland. Föreningen för mental hälsa i Finland ser också att jourens bemötande av patienter med psykisk ohälsa har brister..

Nya Wermlands Tidningen - 25 apr 17 kl. 15:37

Företag i Karlskoga är relativt nöjda med bemötandet

Karlskoga ligger relativt väl till i den mätning som jämför hur företagare ser på kommunernas myndighetsutövning. Med ett Nöjd Kundindex på 76 hamnar Karlskoga på plats 24 av de 139 kommuner som ingår i undersökningen..

YLE - 26 aug 14 kl. 20:00

Så här vill jag bli bemött som patient

Vem är jag? Jag är en glad och utåtriktad, social och trevlig varelse med många järn i elden som brinner speciellt för barn och sjuka. Men jag kan också beskriva mig såhär: jag är en väldigt ung kvinna som haft cancer två gånger, gått igenom många operationer och behandlingar, komplikationer och svårigheter men som tagit mig upp till ytan igen och försöker leva ett normalt liv.

Barometern - 03 aug 13 kl. 11:48

Bra bemötande på Storskogen

När något fungerar bra och när bemötandet är bra, då skrivs det kanske inte så ofta om det. Mera när något blir lite galet fattar man pennan. Därför är det dags att skriftligen ge en stor eloge till alla ute på Storskogen i Oskarshamn.

Barometern - 12 aug 13 kl. 08:31

Psykiatrin får stå i skuggan

Under en tid har media speglat olika brister inom psykiatrin. Det har handlat om dåligt bemötande, brister i patientsäkerhet och den höga frekvensen av självmord bland länets befolkning. Det svar som givits från företrädare för den politiska majoriteten samt verksamheten är att ett arbete inom dessa områden pågår eller att situationen ser likadan ut inom psykiatrin i andra delar av landet.

YLE - 02 jan 15 kl. 09:31

Båssar polisanmäler rapport

Vörås kommundirektör Christina Båssar mötte på fredagen kritiken mot henne. Från och med nu är det juridik som gäller, säger Båssar som förbereder en polisanmälan med sin jurist. Christina Båssar, kommundirektör i Vörå, höll presskonferens på fredag morgon för att bemöta utskottet som utreder hennes förtroende.

Politologerna - 04 jun 15 kl. 07:30

Hur är det att vara kommunpolitiker?

Detta inlägg är samförfattat av Gissur Ó Erlingsson, Mattias Fogelgren och Richard Öhrvall. Det är tredje och sista delen i vår miniserie, ”Guldkornen från Att ta plats i politiken”.  *** Otack är världens lön, brukar det heta.

Kristianstadsbladet - 19 apr 13 kl. 08:17

Väntetiderna på akuten upplevs som något längre

Foto: Lasse Ottosson
Hässleholms akutmottagning upplevs ha något bättre bemötande än akuten på CSK. Överlag har dock patienternas uppfattning om bemötande och tillgänglighet försämrats något. Det framgår av en nationell patientenkät.

Skånskan - 08 maj 18 kl. 14:46

Här stävjas mobbningen

SVALÖV Mobbning hör inte hemma på Heleneborgsskolan i Svalöv.
Så resonerar eleverna och sedan i höstas förmedlas ett klart budskap:En förbudsskylt med texten ”Mobbning” överstruket med ett kraftigt streck och därefter ”Gäller hela skolområdet”.
– Vi tyckte att den behövdes.

Skånskan - 18 feb 19 kl. 11:16

Svalöv först i Sverige att satsa på hbtq-certifiering

Svalöv Jämställdheten ska öka i Svalövs kommun.
Därför kommer individ och familjeomsorgen, elevhälsan, familjecentralen Guldkornet och kommunen lägga ännu mer kraft och hbtq-certifierar delar av sina verksamheter.Det innebär samtidigt att Svalöv får landets första hbtq-certifierade stödboende för ensamkommande barn och unga vuxna:
– Vi vill utveckla vårt förebyggande arbete mot diskriminering inom verksamheter som kommer Svalövsbor till nytta.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Ebba Busch Thor ska gå i Prideparaden

KD-ledaren Ebba Busch Thor ska gå i årets Prideparad i Stockholm, trots att hon själv tidigare riktat kritik mot evenemanget. Det beskedet ger hon i en intervju med Expressen. – Som rörelse är Pride så otroligt viktig, säger hon..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Sköna Blekinge räcker långt som semestermål

– Det var så fantastiskt vackert, nästan lika fint som hemma i Blekinge! Så sade mina svärföräldrar en gång när de skulle beskriva sin senaste utlandssemester. Ja, varför ska man åka utomlands när man ”svemestra” i Blekinge?.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Välkomnar till möten med Jesus i Ladan

Midsommarhelgen 1887 hölls den första Torpkonferensen. Redan från starten samlade den tusentals besökare. Nu är tideräkningen framme vid sommaren 2019, och temat för den 133:e konferensen är ”Helande och hopp”..

Världen Idag - 21 timmar sedan

KD försvarar hållning om familjeåterförening

Kristdemokraternas syn på rätt till familjeåterförening har kritiserats och påståtts vara orsak till att partiet inte går ännu starkare i opinionen. Men några planer på att svänga i frågan finns inte. – Vi i Kristdemokraterna tycker inte att barn ska skiljas från sina föräldrar, säger Hans Eklind, migrationspolitisk talesperson..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Nyhemsveckan tar sikte på Jesu fotspår

Med Jesu utmanande kallelse ”Kom och följ mig” som ledord bjuder Nyhemsveckan 2019 in till en vecka med det uttalade målet att inspirera till att slå följe med Mästaren själv..

Världen Idag - Igår: 11:48

Kritiserat böneförbud i Bromölla är inte totalt

Att Bromölla kommun har förbjudit bönestunder på arbetstid för sina anställda, har väckt starka reaktioner. Nu berättar kommunen för Världen idag att det inte innebär ett totalt förbud mot böner, utan att det handlar om att verksamheten inte ska påverkas..

Världen Idag - Igår: 11:33

Kvinnor presterar bättre på varmare kontor

Filtar, extra element under skrivbordet och smygande turer till kontrollpanelen. ”Termostatkriget” är ett välkänt begrepp på många arbetsplatser. Konflikten kan ha koppling till kombattanternas kön.

Världen Idag - Igår: 00:00

Bönepromenader

Så säger Herren, ”... jag ska leda dem när de går bedjande fram” (Jer 31:9). Det finns en rytm i relationen med Gud.

Världen Idag - Igår: 00:00

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är dimridåerna många.

Världen Idag - I förrgår: 14:00

Explosivt när Somaliland besökte Sveriges riksdag

Inga svenska statsråd men däremot en rad andra politiska profiler och opinionsbildare slöt upp när riksdagen i onsdags skulle få besök av Somalilands president och två av landets ministrar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.