Barometern > Nyheter

Thursday, 20 June, 17:45

Barometern - 12 jun 19 kl. 11:00

SD vill ha färre politiker för att spara pengarSverigedemokraterna vill utreda om det går att minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige från 49 till 31. Varje möjlighet att spara in på kostnader måste övervägas, menar partiet..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD vill ha färre, politikerför att , spara, pengar
YA - 24 feb 14 kl. 21:49

Fullmäktigesa nej till färre politiker

Kommunfullmäktiges politiker sa nej till att minska antalet ledamöter från 49 till 41 i fullmäktige som Moderaterna ville. M stod ensamma och partiet brydde sig inte ens om att begära votering när klubban föll.
Förslaget vållade en viss debatt under mötet i går kväll.

YLE - 08 apr 15 kl. 11:29

Förbundspennan: Spara pengar genom att motionera

Jag kan stundvis vara rätt slarvig, speciellt när det kommer till att packa inför resor. Min fru brukar påminna mig ett par dagar innan en resa att: - Nu vore det dags att börja packa. Oftast svarar jag med ett: - Jaja, och fortsätter sedan med det jag höll på med.

YLE - 02 apr 14 kl. 16:13

Distansdoktorn kan spara pengar

Raseborg vill nu prova på att ha en läkare på distans via Doctagon för att råda bot på läkarbristen. Personalen på äldreboendena ska när som helst under dygnet kunna ställa frågor till distansdoktorn. Exempelvis Borgå har sparat pengar på ett liknande system och också Raseborg räknar nu med att spara då allt färre behöver vård på sjukhus.

YLE - 21 apr 16 kl. 05:49

Kaskö överväger färre politiker

Kaskö gör som Vasa och ser över organisationen. Stadens politiker funderar just nu på hur många ledamöter det egentligen behövs i stadsfullmäktige. Vasa överväger att radikalt dra ner på antalet politiker i nämnder och fullmäktige.

Blekinge Läns tidning - 27 nov 18 kl. 20:30

Färre politiker trots protester

Trots protester från oppositionen bantas antalet ordinarie ledamöter i såväl omsorgsnämnden som i barn- och utbildningsnämnden. Det är ett av Samstyrets sätt att spara pengar. .

Dagens PS - 05 feb 19 kl. 10:26

Gyllene tillfälle att spara pengar 2019

Många hushåll får i år mer pengar i plånboken och det öppnar för mer sparande. Med höjd brytpunkt för statlig skatt och ökat jobbavdrag får många svenskar bättre privatekonomi. Det betyder att möjligheten att spara pengar utökas.

Dagensanalys.se - 25 okt 16 kl. 12:04

Konsumenter är villiga att dela med av transaktionsdata – om de kan spara pengar på det

Ny forskning visar att en stor del av konsumenterna som använder sig av olika ekonomiska hjälptjänster är positivt inställda till att dela med sig av data relaterad till deras transaktioner, förutsatt att de kan spara pengar eller få ekonomiska råd. Resultaten kommer från från analysplattformen Envestnet | Yodlee, och studerade drygt 4000 amerikanska konsumenter och deras användande av och inställning till olika hjälptjänster inom finansiell hantering och ekonomitjänster. Läs mer: Fler än 9 av 10 oroar sig för hur vår data delas på nätet Det visar sig alltså att över 70 procent mycket väl kan tänka sig att dela med sig av transaktionsdata – något man annars lätt skulle tro ansågs för privat.

YLE - 23 apr 13 kl. 15:48

Museum vill sälja kanslitjänster för att spara pengar

Västra Nyland landskapsmuseum i Ekenäs vill nu börja sälja kanslitjänster till andra enheter inom Raseborgs stad. Det kan vara ett sätt att spara pengar, anser Raseborgs kulturnämnd. Enligt vad museichef Dan Lindholm hört, lär det finnas efterfrågan på kanslitjänster på olika håll i Raseborg.

YLE - 09 sep 15 kl. 09:10

Spara pengar: Jobba sjuk! Svara på vår poll

Om regeringen får som de vill kommer du inte att få lön för den första dagen du är sjukskriven. Skulle du gå på jobb sjuk - om du då skulle spara pengar? Regeringen föreslår att du som är sjuk inte får lön för din första dag som sjukskriven.

DI - 02 mar 11 kl. 15:34

Mörkare vägar ska spara pengar i Spanien

Skuldkrisande Spanien letar nya sätt att spara pengar. De senaste åtgärderna är sänkt maxhastighet och mindre belysning på vägarna..

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 06:30

"Det ska bli bättre 2012, jag ska jobba och spara pengar"

Studielånet höjs, bostadsbidraget likaså. Malin Crossley är student och ensamstående förälder. Hon hoppas på en bättre ekonomi 2012.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Rutte: Malaysia skapar förvirring om MH17

Uttalandet "skapar förvirring", säger Nederländernas premiärminister Mark Rutte. Detta sedan Malaysias premiärminister Mahathir Mohamad sagt att Ryssland görs till syndabock i utredningen om nedskjutningen av passagerarplanet MH17 över Ukraina för fem år sedan..

Barometern - 30 minuter sedan

Brott: Hotade slå in pannbenet - döms till dagsböter

En medelålders man hötte med näven åt en yngre man och sa att han skulle ”slå in pannbenet på honom”. Nu döms han till dagsböter vid Kalmar tingsrätt..

Barometern - 15 minuter sedan

Dansk VM-spelare klar för Malmö

Barometern - 15 minuter sedan

Stora störningar i tågtrafiken

Barometern - 30 minuter sedan

Betnér bojkottar biograf – flyttar sin show

Barometern - 1 timme sedan

Öland: Klagomål på hundar vid badplats

Handikapprampen vid hamnen i Färjestaden används av hundägare som vill bada sina hundar enligt ett klagomål till Mörbylånga kommun. .

Barometern - 45 minuter sedan

Ny maskin ska minska kycklingskador på Guldfågeln

Guldfågeln har lämnat in en rapport om åtgärder för att minska skador på kycklingar. Företaget ska bygga om i fabriken i höst. Länsstyrelsen kräver kompletteringar innan beslut..

Barometern - 45 minuter sedan

Många på landsbygden känner sig bortglömda – med all rätt

Det är kanon när det skrivs tunnelseende texter, för då tvingas omgivningen tänka till för att det ska bli balans – även på den mörka landsbygden där siste tokstolle släcker ljuset. .

Barometern - 45 minuter sedan

Edler klar för två nya år i Vancouver

Barometern - 1 timme sedan

25 döda i indisk busskrasch

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.