Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 18:47

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 10:53

Nya siffror: Välfärden behöver 90 miljarderInom sju år kräver välfärden ett massivt tillskott för att vår nuvarande nivå ska upprätthållas, visar en ny analys från finansdepartementet. Det skriver Dagens Nyheter. Till år 2026 behövs ytterligare 90 miljarder kronor till välfärdssektorn för att upprätthålla den nivå som är i dag. ”Det här kommer att kräva stora resurser. Det är uppenbart att vi behöver prioritera väldigt hårt framöver”, säger Magdalena Andersson (S) till DN.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens Nyheter, Magdalena Andersson, DN, Dagens PS, Magdalena Anderssons, Aftonbladet, LÄS MER, PS, Nya

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya siffror, Välfärdenbehöver 90 , miljarder
Aftonbladet - 14 dec 12 kl. 18:51

Köpt spelare för 5,4 miljarder kr

Citys nya siffror: Betalar 1,9 miljarder i lön ? om året.

Jönköpingsnytt - 02 dec 18 kl. 16:14

HV:s superduo knäckte Djurgården

HV71 hade en fin helg i Stockholm. På lördagen besegrades SDE med 5-2 och på söndagen blev det samma siffror mot Djurgården. I söndagens match var den finska duon Riikka Välilä och Sanni Hakala inblandade i samtliga HV-mål.

DI - 09 maj 19 kl. 05:36

Nya siffror: Brexit kostar 13 miljarder pund – per år

Storbritanniens BNP kommer att bli 3 procent lägre på lång sikt om landet lämnar EU för att ingå i en tullunion, jämfört med om Storbritannien stannat i EU. Det bedömer det brittiska konjunkturinstitutet National Institute for Economic and Social Research, NIESR..

Aftonbladet - 08 maj 17 kl. 09:25

Du leker med siffror om vården, Åkesson

Dagens PS - 13 mar 17 kl. 11:10

Palmes dröm nära krasch: Sjukvården

Jag har i en tidigare artikel försökt beskriva hur den svenska modellen, i form av en stor allmänt skattefinansierad verksamhet, inte kommer att fungera framöver på grund av bland annat befolkningsutvecklingen. 1950 fanns det cirka 700 000 svenskar i åldern 65 år och äldre; 70 år senare har denna siffra tredubblats. Folkmängd i olika åldrar 2015 och prognostiserad förändring år 2020 och 2025 Åldersklass Folkmängd
31 dec 2015 År 2020
förändring
mot 2015 År 2025
förändring
mot 2015 Antal Procent Antal Procent Nollåringar 116 000 16 000 13,8 18 000 15,6 1-5 år 592 000 49 000 8,2 94 000 15,8 6 år 119 000 8 000 6,7 18 000 15 7-9 år 348 000 30 000 8,7 52 000 14,9 10-12 år 332 000 51 000 15,4 61 000 18,3 13

Skånskan - 08 aug 18 kl. 17:03

Välfärden hotas

I många år har det slagits larm om att det saknas pengar till att långsiktigt upprätthålla välfärden i vårt land. Det har skett genom den tvärpolitiska Borgkommissionen, ledd av Pär Borg, och vid upprepade tillfällen av Sveriges kommuner och landsting, (SKL). Samma varningar har gång på gång också kommit från den ansedde kommunekonomen Hans Jensevik.

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 14:29

Moderaterna varnar: Flyktingkostnaden kan bli "gökungen" som tränger ut välfärden

Moderaterna varnar för att kostnaden för flyktingmottagandet ska gå ut över vården, skolan och omsorgen. "Det här riskerar att bli gökungen som tränger ut allt annat ur välfärdsboet", sade partiets ekonomisk-politiske talesman Ulf Kristersson när han och Anna Kinberg Batra presenterade Moderaternas skuggbudget. De senaste veckorna har tusen personer om dagen sökt asyl i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 14:29

Moderaterna varnar: Flyktingkostnaden kan bli "gökungen" som tränger ut välfärden

Moderaterna varnar för att kostnaden för flyktingmottagandet ska gå ut över vården, skolan och omsorgen. "Det här riskerar att bli gökungen som tränger ut allt annat ur välfärdsboet", sade partiets ekonomisk-politiske talesman Ulf Kristersson när han och Anna Kinberg Batra presenterade Moderaternas skuggbudget. De senaste veckorna har tusen personer om dagen sökt asyl i Sverige.

Cornucopia - 26 feb 15 kl. 08:38

1000 miljarder EUR behöver investeras i EU:s energisystem - till 2020

EU-kommissionen har gått ut med siffror på de omfattande energinvesteringarna som behöver göras inom EU fram till 2020. Det handlar om otroliga 1 000 miljarder euro (eng 1 trillion euro), eller nästan 10 000 miljarder kronor. EU drar nu igång ett projekt man kallar den Europeiska energiunionen.

YLE - 06 mar 14 kl. 18:51

Sjuka arbetstagare kostar samhället miljarder

Sjukfrånvaron, förtidspensioner och olyckor på arbetsplatserna är ett enormt problem, som kostar samhället miljarder. Orsaken är att företagen bryr sig för lite om arbetshälsa. Genom att minska på kvartalstänkandet och satsa mer på långsiktig arbetshälsovård kan företagen spara stora pengar.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Politiska vildar, döds-fällor och kryptovaluta

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Hon har time-out – får över 200.000 kronor
Den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Finska Wolt tar in 1,5 miljarder – EQT kliver in

Den finska matbeställningsappen Wolt har tagit in 160 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor, varav 130 miljoner är från en nyligen stängd Series-C finansieringsrunda.  Det framgår av ett pressmeddelande. C-rundan leddes av Iconiq Caiptal och har med som deltagare även EQT Ventures, Highland Europe och Lifeline Ventures.

Dagens PS - 4 timmar sedan

NY Times: USA riskerar att lämnas i sticket

USA var länge den fria marknadens förkämpe, men efter presidentvalet 2016 blåser förändringens vindar i Washington. Frågan är vad det betyder för den fortsatta globaliseringen? Efter Andra världskriget var det USA som drev på globaliseringen allra mest; ett internationellt utbyte av produkter och tjänster var nyckeln till världsfreden hette det då – i dag är det Donald Trumps handelskrig som gäller, skriver artikelförfattaren Peter S.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Säkerhetsbrist i lyxbygget: ”Dödsfällor”

Oscar Properties har precis färdigställt tornet Innovation vid Torsplan, och är i full färd med byggandet av systertornet Helix. Nu visar nya uppgifter på stora brister i säkerheten kring bygget. Det är Dagens Industri som rapporterar om lyxbyggarens bristande säkerhet.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tesla släpper racingspel som går att styra med bilratten

I dagens techbrief kan du läsa om Boeings comeback på Paris Air Show, Googles miljardinvestering i San Francisco och Teslas nya racingspel. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tvärvändningen: Boeing får löfte om stororder på olycksmodellen Trots att modellen 737-8 MAX stått på marken i fyra månader fick Boeing oväntat in ett löfte om en stororder på 200 plan under andra dagen av Paris Air Show, rapporterar CNET.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Spotify investerar i Facebooks nya valuta

Under nästa år planerar Facebook att lansera den digitala plånboken Calibra, med tillhörande kryptovaluta som ska heta Libra. Flera stora bolag har klivit in i satsningen – och nu ansluter även svenska Spotify.  Under gårdagen offentliggjorde Facebook officiellt planerna på en så kallad kryptovaluta, efter mycket spekulation och rykten.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Voi får kritik av Arbetsmiljöverket

Det unga företaget som hyr ut elsparkcyklar får kritik för undermålig arbetsmiljö. Det skriver Di Digital som tagit del av handlingar från Arbetsmiljöverket. Voi är ett av de ledande bolagen på den nya marknaden för elsparkcyklar i Sverige, och värderades nyligen till en miljard kronor.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Bör en politisk vilde få behålla riksdagsplatsen?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Emma Carlsson Löfdahl (L) valde att lämna Liberalerna men sitter kvar i riksdagen som politisk vilde och lyfter nu full lön och övriga förmåner – trots att hon alltså inte är i riksdagen eller på något sätt deltar i arbetet där.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Hon har time-out – plockar ut över 200.000 kronor

”Förtroendeskadligt”, säger talmannen om riksdagskvinnans agerande. Det är Aftonbladet som berättar att den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.000 kronor – trots att hon har time-out och inte närvarar överhuvud taget i riksdagsarbetet.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Krisen fortsätter för pressade klädkedjan

Försäljningen fortsätter falla för MQ, som rapporterar ännu en förlust. MQ redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.