DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 15:58

DI - 12 jun 19 kl. 10:51

Oljefonden nära att dumpa fossilaktier för 125 miljarder kronorNorska oljefonden väntas under dagen få klartecken från Stortinget att dumpa aktier kopplade till fossila bränslen till ett uppskattat värde av 13 miljarder dollar, motsvarande 125 miljarder kronor, skriver Bloomberg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stortinget, Bloomberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljefonden, näraatt , dumpa, fossilaktierför , 125, miljarderkronor
DI - 28 feb 14 kl. 17:01

Därför tvingades oljefonden dumpa aktier

Den norska oljefonden tvingades dumpa aktier en masse i slutet av fjolåret. Orsaken: börserna hade gått för bra..

DI - 22 okt 14 kl. 18:14

Oljefonden vill dumpa oljebolag

Den norska oljefonden överväger att avyttra sina investeringar i kol- och oljebolag. Det bekräftar Martin Skancke som leder expertgruppen som ska utvärdera frågan..

DI - 16 nov 17 kl. 14:17

Norska oljefonden vill dumpa olje- och gasaktier

Norges Bank vill att den norska oljefonden säljer av sina innehav i olje- och gasbolag. Det skriver centralbanken i en rekommendation till det norska finansdepartementet.  .

GöteborgsPosten - 08 dec 17 kl. 10:32

Fondjätten ratar olja – kan gynna Volvo

Norska Oljefonden, en av världens absolut största portföljförvaltare, vill sälja alla sina innehav i fossilaktier. Det kan bland annat gynna Volvo lastvagnar och börsaktuella Volvo Cars, om bolagen fortsätter hålla sig framme i den tekniska utvecklingen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

VW uppges ha efterfrågan på samtliga aktier inför Traton-notering

Den tyska fordonskoncernen Volkswagen har efterfrågan på alla de 50 miljoner aktier som initialt erbjuds i börsnoteringen av lastbilsenheten Traton. Efterfrågan på aktierna kommer från Europa och USA..

DI - 15 minuter sedan

Absolut Vodka slipper skattesmäll

Högsta förvaltningsdomstolen upphäver Skatteverkets tidigare beslut om att upptaxera sprittillverkaren The Absolut Company med över 100 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Putin: Ett bättre liv väntar

Ryssarna kommer att få högre levnadsstandard tack vare ett en ny satsning, säger president Vladimir Putin under sin årliga tv-sända frågestund med allmänheten. Hans popularitet har minskat rejält de senaste åren som en följd av kritiserade reformer..

DI - 45 minuter sedan

Persson väljer bort kassakon för Swedbank

Göran Perssons nya toppuppdrag som styrelseordförande för Swedbank innebär också att han tvingas lämna ifrån sig ordförandeklubban i sitt eget bolag Baven AB, rapporterar Expressen. Där har vinsterna de senaste åren varit betydligt större än det arvode på 2,6 Mkr som den tidigare statsministern får från Swedbank..

DI - 45 minuter sedan

Plusöppning väntas på Wall Street efter duvaktigt Fed

De ledande USA-börserna väntas fortsätta upp när handeln inleds på torsdagen, i spåren av onsdagens duvaktiga kommentarer från Federal Reserve samt fortsatt optimism om handelssamtal mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Adaktusson slår tillbaka mot Busch Thor

Lars Adaktusson säger att han visst har informerat partistyrelsen om hur han röstat i EU-parlamentet, som ett svar på KD-ledarens påstående att så inte har skett. ”Jag blir väldigt förvånad”, säger Adaktusson till TT..

DI - 1 timme sedan

Merkel: Extra EU-toppmöte kan bli nödvändigt om toppjobb

Alla EU-ledare stödjer inte spetskandidatprocessen. Därför kan det bli nödvändigt med ett extra EU-toppmöte. Det sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel till journalister när hon anlände till EU-toppmötet på torsdagen..

DI - 1 timme sedan

USA:s bytesbalansunderskott högre än väntat

Det säsongsrensade underskottet i den amerikanska bytesbalansen uppgick till 130,4 miljarder dollar under första kvartalet. .

DI - 1 timme sedan

Boris Johnson kvar i topp i partiledarkampen

Förre utrikesministern Boris Johnson fick återigen överlägset flest röster när det brittiska Tory-partiet genomförde den fjärde omröstningen i processen för att utse en ny partiledare. Sajid Javid fick lägst antal röster och är därmed borta ur partiledarkampen..

DI - 1 timme sedan

Styrelseledamot har köpt aktier i Boule Diagnostics för 8 miljoner

Thomas Eklund, styrelseledamot i Boule Diagnostics, har på torsdagen köpt 150.000 aktier i bolaget för nästan 8 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.