DN > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 02:39

DN - 12 jun 19 kl. 10:39

Arbetsförmedlingen: Högre arbetslöshet väntarKonjunkturtoppen är nådd och högre arbetslöshet står inför dörren. Men på kort sikt tror Arbetsförmedlingen ändå att flera får jobb..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsförmedlingen, Högre, arbetslöshet, väntar
Alliansfritt Sverige - 24 jan 14 kl. 09:33

Regeringens praktikantprogram en stor flopp – skyller på arbetsförmedlingen

Regeringen har genom arbetsförmedlingen gjort en satsning där tusentals människor med funktionsnedsättningar skulle få praktik inom olika statliga myndigheter. Tanken var att minst 2 250 praktikplatser skulle skapas och att det maximalt kunde bli upp till 5000 platser. Så hur gick det då?

Sydsvenskan - 12 jun 19 kl. 10:00

Tuffare tider väntar

Konjunkturtoppen är nådd och högre arbetslöshet står inför dörren. Men på kort sikt tror Arbetsförmedlingen ändå att flera får jobb. I den nya prognosen för 2019 och 2020 beräknar Arbetsförmedlingen att antalet sysselsatta ökar med 120 000 jobb där stor.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 19 kl. 10:00

Tuffare tider väntar

Konjunkturtoppen är nådd och högre arbetslöshet står inför dörren. Men på kort sikt tror Arbetsförmedlingen ändå att flera får jobb. I den nya prognosen för 2019 och 2020 beräknar Arbetsförmedlingen att antalet sysselsatta ökar med 120 000 jobb där stor.

Barometern - 12 jun 19 kl. 10:00

Tuffare tider väntar

Konjunkturtoppen är nådd och högre arbetslöshet står inför dörren. Men på kort sikt tror Arbetsförmedlingen ändå att flera får jobb..

SmålandsPosten - 12 jun 19 kl. 10:00

Tuffare tider väntar

Konjunkturtoppen är nådd och högre arbetslöshet står inför dörren. Men på kort sikt tror Arbetsförmedlingen ändå att flera får jobb..

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 08:38

Många arbetslösa när Asko stänger


På fredagen var det färdigjobbat för gott på vitvarutillverkaren Askos fabrik, i det lilla samhället Jung utanför Vara. För ett år sedan jobbade 450 personer på fabriken, sedan kom beskedet att verksamheten skulle flyttas till Slovenien. En tredjedel av de som miste jobbet har fått ny sysselsättning, men för många väntar arbetslöshet.

Sydsvenskan - 29 feb 16 kl. 19:45

Den svenska modellen hotas. Av politisk passivitet.

Ett styrkebesked var väntat. Men när nya tillväxtsiffror presenterades på måndagen visade de sig vara ännu starkare än analytikerna trott. Svensk ekonomi växte, enligt Statistiska centralbyrån, med 4,1 procent under 2015 och med 1,3 procent under fjärde kvartalet.

Kristianstadsbladet - 13 jun 14 kl. 07:30

Studentens lyckliga dag...

Foto: Erik Svensson
I dag är det student och skolavslutning på de flesta håll i nordöstra Skåne. För elever som halkat efter är sommarskola ett viktigt instrument. Det skriver Fredrik Axelsson (M) och Agnes Skyman Ståhl (M).

Skånskan - 20 aug 18 kl. 16:43

Alliansen presenterade stora förändringar

Malmö Lägg ner Arbetsförmedlingen, ge nyanlända med hög utbildning ett eget visum och sätt nyanlända barn i obligatorisk språkförskola. Alliansen presenterade flera stora förslag under sitt besök i Malmö.Med doften av nybakat bröd i lokalen anlände Alliansen till Malmö och sitt besök hos Boost by FC Rosengård som ligger granne med Pågen.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 12:00

De lastar för framtiden

Höör/norra rörum Sverige dras med en hög arbetslöshet. I Höör har Yrkesakademin dragit igång en utbildning med syftet att få långtidsarbetslösa in på arbetsmarknaden. Platschefen och teoriläraren Kristian Seger ser bara positivt på framtiden.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Swedbank sparkar två höga chefer i Estland

Swedbank stänger av två av sina högsta chefer i Swedbank Estland med omedelbar verkan. Åtgärden är ett led i den pågående internutredningen om misstänkt penningtvätt..

DN - Igår: 09:16

Hyrorna i New York upp 50 procent på åtta år

På åtta år har snitthyran för en trerumslägenhet i staden New York stigit med nästan 50 procent, till motsvarande över 25.000 kr i månaden. I hopp om att hejda utflyttningen av mindre välbemedlade klubbade de styrande i fredags hårdare regler för hyresvärdar..

DN - I förrgår: 08:47

Kinajätten ska plocka upp svenska småföretag

Det kinesiska e-handelsimperiet är på Sverigebesök, men inte för att locka potentiella nätshoppare. Högst på Alibabas önskelista är att nå små och medelstora företag som vill rida på Kinas växande hälsotrend..

DN - 02 jun 19 kl. 06:00

Allt du behöver veta om elbilar

Lasse Swärd ger svar på frågorna du grubblat över..

DN - 14 jun 19 kl. 13:24

Så förbereder sig racerföraren för tävling med elbilar

Racerföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev historisk i fjol när hon som första kvinna vann en STCC-tävling.  Nu förbereder hon sig för en framtid utan bensinmotorer. Hon har redan testat framtiden i form av PWR 001, en Cupra TCR-tävlingsbil som drivs av el.

DN - 14 jun 19 kl. 08:13

Backspegeln: hånad mc-kombi doldis fick mig på fall

Jag sökte på ”Honda” och ”800” på en hemsida och fick träff på en Honda PC 800, en modell som jag aldrig sett eller hört talas om. På bilderna såg den ut som en scooter på steroider. Den höll sig inom prisspannet , såg spännande ut och fanns i närområdet, så jag åkte dit för en provtur..

DN - 13 jun 19 kl. 12:09

Nya RAV4 övertygar med bränslesnål hybridteknik

Här är bilen som kan trassla till affärerna för konkurrenter som Volvo, Volkswagen och Mitsubishi: Toyota RAV4.  En lagom stor, komfortabel, säker och bränslesnål suv - med hybridteknik som standard..

DN - 13 jun 19 kl. 07:54

Fortsatt nedåt i Asien

Handelskriget Kina-USA fortsätter att kasta långa skuggor över Asiens börser..

DN - 12 jun 19 kl. 23:13

Passagerarna sitter i vingarna på framtidens flygplan

Ett flygande V där resenärerna sitter i vingarna. Så kan framtidens flygplan se ut. Forskning pågår just nu för fullt för att ta fram ett flygplan i en helt ny kostym – som dessutom kan ge 20 procents mindre utsläpp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.