Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 16:44

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 10:35

Så mycket väntas sysselsättningen ökaArbetsförmedlingens nya prognos visar att sysselsättningen ökar med 120.000 personer under 2019-2020. Samtidigt väntas arbetslösheten uppgå till 6,5 procent 2019 och 6,7 procent 2020..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , väntas, sysselsättningen, öka
YLE - 10 timmar sedan

FFC om sysselsättningen: Effektivare service för arbetslösa, läroplikten ska förlängas, invandrare ska ha lättare att få jobb

Finlands Fackförbunds Centralorganisation (FFC) kommer med förslag för att förbättra sysselsättningen. FFC vill göra tilläggssatsningar på service för arbetslösa och se till att de som är i arbetsför ålder hålls välutbildade..

YLE - 16 okt 13 kl. 12:01

Sysselsättningen väntas öka inom sjöfarten

De två tidigare sjömän som i går berättade att de stod bakom läckorna om minister Heidi Hautalas roll i påtryckningarna mot Arctia Shipping hade sysselsättningen inom sjöfarten som motiv för sin handling. Läget är ändå inte riktigt så dåligt inom branschen. Vid sidan av miljön har också sysselsättningen haft en stor roll i hela härvan kring statsbolaget Arctia Shipping och Greenpeace.

Affärsvärlden - 17 dec 13 kl. 10:03

Riksbanken: Sysselsättningen väntas öka

Riksbanken uppger i dagens penningpolitiska uppföljning att man räknar med att sysselsättningen förväntas fortsätta att öka under prognosperioden..

DI - 02 okt 13 kl. 09:01

USA: Sysselsättningen väntas öka

Klockan 14.15 i dag presenteras ADP:s sysselsättningsstatistik. Analytikernas förväntningar är att sysselsättningen inom den privata sektorn i USA, enligt ADP:s mätning, ökade med 180.

YLE - 01 sep 16 kl. 21:30

Facklig tvekan över arbetsgrupp för sysselsättningen - organisationerna fattar beslut på måndag

Löntagarsidan ställer sig tvekande till regeringens planer på en arbetsgrupp för sysselsättningen. Såväl fackcentralen FFC, akademikercentralen Akava som tjänstemannacentralorganisationen STTK tar ställning till sin medverkan först på måndag. Arbetsgruppen för sysselsättningen ska enligt regeringen bland annat diskutera hur det inkomstrelaterade arbetslöshetsskyddet kunde förnyas, och utnyttjas som lönesubvention och startpeng.

YLE - 05 jul 18 kl. 08:50

Arbets- och näringsministeriet: Regeringen uppnår sitt mål – sysselsättningen stiger till 72 procent nästa år

Enligt ministeriets prognos ökar sysselsättningen mycket bra både i år och nästa år. Arbetslöshetsgraden väntas sjunka till cirka sju procent..

YLE - 18 apr 17 kl. 04:42

SFP uppvaktar Sipilä om sysselsättningen

SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson och svenska riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin träffar i dag statsminister Juha Sipilä (C) för att lägga fram SFP:s förslag om hur sysselsättningen kunde förbättras. Svenska riksdagsgruppen lade i höstas fram tio förslag om hur sysselsättningen kan förbättras. De förslagen har utvecklats inför dagens möte.

Alliansfritt Sverige - 21 aug 13 kl. 09:02

Sysselsättningen i Stockholm fortsätter sjunka

Det moderata skyltfönstret Stockholm har länge klarat sig bättre från den låga sysselsättning än resten av Sverige på grund av sin roll som ekonomisk mittpunkt, men nu går det sämre även för huvudstaden. Vi har tidigare rapporterat om att stockholmsvarslen har ökat, men nu ser det illa ut på riktigt. Sysselsättningen har minskat fyra kvartal på raken.

DI - 07 dec 18 kl. 14:31

Sysselsättningen i USA ökade mindre än väntat i november

USA:s sysselsättning ökade med 155.000 jobb i november. Analytikerna hade i snitt väntat sig att sysselsättningen ökade med 198.

BT - 12 sep 13 kl. 11:48

Sysselsättningen fortsätter stiga

Antalet sysselsatta fortsätter att öka, med 48 000 personer i augusti jämfört med samma månad i fjol. Arbetslösheten ligger på 7,3 procent av arbetskraften, jämfört med 7,5 procent i fjol. Men nedgången är för liten för att vara statistisk säkerställd, enligt SCB.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Allt ljus på USA inför kvällens räntebesked

Efter gårdagens hint från Europiska centralbankschefen Mario Draghi om att räntesänkningar kan vara på gång senare i år stiger förhoppningarna om att USA:s centralbank Federal Reserve ska följa hans exempel..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Ulvaeus-bolag köper Hotell Hasselbacken-fastighet

Hotellfastighetsbolaget Pandox har ingått avtal om att sälja hotellbyggnaden som inrymmer Hotell Hasselbacken i Stockholm för ett underliggande värde om 480 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

XXL rusar efter Altors flaggning

Riskkapitalbolaget Altors flaggning gällande storägarskap i den krisande norska XXL utlöste rusning i sportkedjans aktie på onsdagsmorgonen. Strax efter öppning var aktien upp över 20 procent på Oslobörsen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Jansson: Oroande att handelskriget mellan Kina och USA eskalerat

Det är oroande att handelskriget mellan USA och Kina har eskalerat. Det sade vice riksbankschef Per Jansson i ett tal på onsdagen, då han radade upp ett antal aktuella frågor inför nästa penningpolitiska möte den 2 juli..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Carnegie bästa analyshus – igen

Nu står det klart att Carnegie återigen har utsetts av investerare till årets analyshus medan ABG Sundal Collier behåller sin andraplats. Detta visar Financial Hearings analytikerrankning..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Northvolt: Mindre risk för ”production hell”

Tesla har haft svårt att öka produktionsvolymerna i både sin bil- och batterifabrik. Men Northvolts vd Peter Carlsson tror att det svenska upplägget för battericelltillverkning minskar risken för liknande problem..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Första AP-fonden accepterar Oriflame-budet

Första AP-fonden har beslutat att acceptera budet om 227 kronor per aktie från ägarfamiljen på Oriflame..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Uppåt på Stockholmsbörsen inför Fed-besked

Stockholmsbörsen var vid lunchtid försiktigt upp och behöll därmed tisdagens indexuppgång inför onsdagskvällens Federal Reserve-besked..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

"Det här är stort"

Idag tar Göran Persson över Swedbank. I en intervju med Affärsvärlden talar han om bankens framtid, kritiken mot Stefan Ingves – och ledarstriden i Liberalerna..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Förlust för MQ

Klädbolaget rapproterar en rörelseförlust för det tredje kvartalet i räkenskapsåret..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.