Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 June, 03:35

Skånskan - 12 jun 19 kl. 10:20

Polisen: en mycket lugn Sweden RockSölvesborg Med rekordfå stölder och färre anmälningar än förra året, har årets Sweden Rock Festival ur polisens synvinkel varit mycket lyckad. Den största framgången för polisen under festivalen i år  är det rekordlåga antalet stöldanmälningar som gjorts. Jämfört med förra året, när drygt 40 fall av stöld anmäldes, inkom i år bara tolv ärenden. Framgången kan vara resultatet av en lyckad satsning mot just stölder. Under festivalen har polisen arbetat förebyggande mot internationella stöldligor, bland annat genom att kontrollera personer och fordon.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sweden Rock, Med, Sweden Rock Festival, Mats Karlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisenen mycket , lugn, Sweden, Rock
Sydöstran - 11 jun 16 kl. 14:28

Lugn Sweden Rock för polisen

Fickstölder och trots mot flygförbudet. I övrigt har det varit en lugn Sweden Rock hittills, rapporterade polisen på fredagskvällen..

Polisen - 12 jun 17 kl. 15:11

Polisens resultat efter Sweden Rock festival

Högsta möjliga säkerhet och i stort sett lugn. Så sammanfattar polisen arbetet under Sweden Rock festival 2017. Tiotalet misstänkta rattfyllerister påträffades under söndagens trafikkontroller..

Polisen - 20 jun 17 kl. 12:36

Uppdatering om polisens resultat efter Sweden Rock

Högsta möjliga säkerhet och i stort sett en lugn festival. Det är polisens bild efter Sweden Rock Festival som avslutades den 11 juni. Polisen har nu – en vecka efter festivalen – gjort en uppdatering över inkomna polisanmälningar..

SVT - 14 jul 11 kl. 07:20

Rejäl höjning för Sweden Rock

Musikfestivalen Sweden Rock i Blekinge får nästa år en rejäl höjning av notan för polisens insats. Som vi kunde berätta igår är det stora skillnader i hur mycket festivalerna betalar till polisen. För Sweden Rock har det hittills varit gratis..

Polisen - 08 jun 14 kl. 10:16

Fokus på kriminella MC-miljön under Sweden Rock Festival

I samband med årets Sweden Rock Festival har Polisen förutom trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder fokuserat på den kriminella MC-miljön och personer med kopplingar till denna..

Polisen - 08 jun 13 kl. 01:50

Knivskärning på Sweden Rock Festival

Under fredagskvällen inträffade en knivskärning på Sweden Rock Festival, då två besökare kom i bråk med varandra. Målsäganden träffades av två knivhugg i skinkan, varav det ena var av sådan art att han fick åka till akutmottagningen vid Blekingesjukhuset..

Polisen - 03 jun 14 kl. 08:21

Inför Sweden Rock

Nu är det bara några skälvande timmar kvar innan Sweden Rock 2014 är ett faktum och det finns en del saker att tänka på. Hem kommer man alltid och helst av allt vill vi ju att alla dessutom kommer hem helskinnade och med alla tillhörigheter i behåll..

Polisen - 03 jun 15 kl. 09:12

Sweden Rock slår besöksrekord

Världen kommer till Blekinge i veckan för 2015 års upplaga av Sweden Rock Festival..

Kristianstadsbladet - 06 jun 12 kl. 22:46

Lugn start på Sweden Rock

På onsdagen drog Sweden Rock igång och rent polisiärt fick festivalen en relativt lugn start.
Vid 22-tiden på onsdagskvällen hade sju personer omhändertagits för fylleri och ett tiotal stölder ur tält och husvagnar polisanmälts. I övrigt var det enligt polisen lugnt.

Expressen - 09 jun 17 kl. 00:30

Lugn start hittills på Sweden Rock

33 000 hårdrocksälskare på Sweden Rock – och polisen betecknar festivalen som mycket lugn hittills.
– Det har varit mycket lugnt, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford som är på plats..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Skolan hamnade i skottgluggen

höör Väljer Alliansen att prioritera skolan eller lider också skolverksamheten av tunga besparingar? Om detta rådde delade meningar i fullmäktige.– Jag delar inte Pehr-Ove Pehrsons (L) uppfattning som i tidningen sagt att Alliansen prioriterar skolan.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nielsen frälste Sjöbo på stopptid

FOTBOLL Hårt skadedrabbade Sjöbo IF tog en efterlängtad triumf i division 4 östra då det blev 5-4 (3-2) borta mot jumbon Hörby FF.
Segerskytt på stopptid: Viktor Nielsen.– En skön seger och tre jäkligt viktiga poäng, men jag är inte lika nöjd med prestationen, konstaterade tränare Ted Helmesjö.

Skånskan - 8 timmar sedan

M+SD röstade mot flaggpolicy

STAFFANSTORP Sen april 2017 har Torbjörn Lövendahls (S) motion om en flaggpolicy i Staffanstorp väntat på svar.
Vid senaste fullmäktigemötet avslogs motionen med 24 röster mot 17.Eric Tabich (M) konstaterade kort att majoritetens bedömning är att frågan tar fokus från kärnverksamheten i kommunen och att upprättandet av en flaggpolicy skulle innebära överadministration på förvaltningen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nämnd får 40 miljoner extra

MALMÖ När kommunfullmäktige diskuterade den ekonomiska prognosen stod arbetsmarknads- och socialnämnden i centrum. Kritiken var hård från M och SD gällande att nämnden inte behövde ta ansvar för sitt underskott på 40 miljoner kronor.Kommunfullmäktige beslutade efter en timme lång debatt att nämnden ska befrias från ett underskott på 40 miljoner kronor.

Skånskan - 9 timmar sedan

Tuff uppgift för Eslövs BK

FOTBOLL Eslövs BK har en svår nöt att knäcka på torsdagen. Tabelltvåan Ängelholms FF kommer nämligen till Ekevalla IP för att hämta tre poäng.I lördags lyckades Eslövs BK bryta sin fyra matcher långa förlustsvit genom att vinna med 1–0 på Vinåvallen mot Vinbergs IF.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Löberöd har fått nya ägare

Löberöd Fastigheten på Högseröd 536 i Löberöd har fått nya ägare. Köpare är Robert och Anette Rosenqvist, 48 och 49 år, från Staffanstorp, och säljare är Leif Holmgren och Carina Ivarsson. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 1 800 000 kronor.

Skånskan - 10 timmar sedan

Tomt i Svalöv såld till nya ägare

Svalöv Försäljningen av tomten på adressen Trombongatan 4 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Zerina och Elmer Zuzo, 27 och 30 år, som köpte fastigheten av Scandinavian Stenvillan AB. Ägarbytet gjordes i juni 2019 och priset blev 2 245 000 kronor.

Skånskan - 10 timmar sedan

Aktivister fördes bort från möte

malmö Totalt sex klimataktivister från Extincti Dessförinnan hade fem personer ”limmat fast sig” på rådhustrappan.– Det är förbjudet för personer på plats att tala i salen, informerade kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson (S) när den första personen började läsa dikten Vi sörjer inne i rådhuset.
När ordningsvakten ledde bort aktivisten började nästa att tala.

Skånskan - 10 timmar sedan

Höjeådalen kan bli nytt re­ser­vat

Lund Lund kan komma att få sitt 34:e och tro­ligt­vis största na­tur­re­ser­vat, i Höjeådalen.
Po­li­ti­kerna ställer sig po­si­tiva men det åter­står att ut­reda hur stor are­al re­ser­vatet ska om­fatta.Un­der tis­dagens sam­man­trä­den i tek­niska nämnden och bygg­nads­nämnden gavs grönt ljus till Mil­jö­par­ti­ets mo­tion om att upp­rätta ett nytt na­tur­re­ser­vat.

Skånskan - 11 timmar sedan

Prisbelönta gäster på Författarscenen

Man Bookervinnarna Han Kang från Korea och László Krazsnahorkai från Ungern kommer. Amerikanske Pulitzervinnaren Colson Whitehead likaså.
Författarscenen på Malmö stadsbibliotek bjuder i höst också på ett spännande möte mellan Marianne Ahrne och Suzanne Brøgger och dessutom delas priset Årets översättning ut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.