SVT > Inrikes

Wednesday, 26 June, 03:42

SVT - 12 jun 19 kl. 10:20

Regeringen vill göra det straffbart att uppmana till självmord: ”Sällsynt sadistiskt”Regeringen vill se ett förbud mot att hetsa eller uppmana till självmord. I dag överlämnas en rapport till justitieminister Morgan Johansson (S) där frågan har utretts. – Det är ett sällsynt sadistiskt beteende, säger ministern till SVT Nyheter. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Morgan Johansson, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill , göradet , straffbartatt , uppmanatill , självmord, Sällsynt sadistiskt
Regeringen - 14 dec 17 kl. 14:35

Utredare presenterar förslag om att det ska bli straffbart att delta i en terroristorganisation

I morgon fredag den 15 december tar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson emot förslag om att det ska bli straffbart att delta i en terroristorganisation. I samband med att förslagen presenteras håller utredare Stefan Johansson och Morgan Johansson en pressträff..

Regeringen - 12 jun 17 kl. 09:21

Regeringen stärker skyddet mot näthat

I en lagrådsremiss föreslår regeringen att skyddet mot hot och kränkningar stärks och moderniseras. Bland annat införs ett nytt brott som gör det straffbart att sprida vissa integritetskänsliga bilder och uppgifter..

Regeringen - 05 sep 17 kl. 14:51

Regeringen stärker skyddet mot näthat

I en proposition föreslår regeringen att skyddet mot hot och kränkningar stärks och moderniseras. Bland annat införs ett nytt brott som gör det straffbart att sprida vissa integritetskänsliga bilder och uppgifter..

YLE - 26 aug 17 kl. 12:04

Haavisto: Det ska inte vara straffbart att hjälpa asylsökande

Det får inte bli straffbart att hjälpa nödställda asylsökande, skriver De grönas presidentkandidat, riksdagsledamot Pekka Haavisto i sin
blogg. De frivilliga som hjälper asylsökande förtjänar vårt tack, inte ett straff, skriver Haavisto. Han kommenterar härmed regeringens tankar på att göra det straffbart att hjälpa och gömma personer som uppehåller sig illegalt i landet.

HBL - 14 maj 13 kl. 18:38

Förberedelse till brott ska bli straffbart

Lagändringen gäller grova brott mot liv och hälsa I riksdagen hoppas man på att lagändringen, som kriminaliserar förberedelse till vissa brott, ska få fortsättning. På tisdagen godkände riksdagen en lagändring som gör förberedelse till dråp, mord, grovt rån och tagande av gisslan straffbart. Domen kan vara högst tre eller fyra år fängelse.

SVT - 27 jan 18 kl. 20:11

Köpa sex i utlandet kan bli straffbart

Den svenska regeringen vill göra det straffbart att köpa sex också i utlandet. I vår väntas regeringen att föreslå en förändring av den nuvarande sexköpslagen. – Om fler länder gjort som vi hade vi kunnat motverka människohandeln, säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

SVT - Igår: 22:13

Säpochefen: ”Gör det straffbart att inneha terrorpropaganda”

Regeringen bör utreda om det ska bli straffbart att inneha och se på terrorpropaganda, skriver Säpochefen Klas Friberg på DN Debatt. Säkerhetspolisen har i dagarna också lämnat en hemställan till regeringen om att tillsätta en sådan utredning..

Dagen - 13 apr 11 kl. 03:00

Jehovas vittnen fick rätt mot regeringen om statsbidrag

Regeringen får bakläxa på ett beslut som rör statsbidrag till Jehovas vittnen. Samfundet har därmed vunnit en delseger i en segsliten fråga. Men det är ändå inte säkert att de får rätt till bidrag.

YLE - 23 aug 17 kl. 13:36

SDP ger grönt ljus för underrättelselagar - men kritiserar regeringen för "billiga poäng"

Socialdemokraterna är beredda att godkänna de nya underrättelselagar som regeringen vill skynda på efter våldsdåden i Åbo. SDP tänker ändå inte godkänna några långtgående inskränkningar i medborgarnas integritet innan regeringen presenterat konkreta lagförslag. Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne ställer flera krav på innehållet i lagarna som bland annat ska ge skyddspolisen rätt att övervaka medborgarnas datatrafik.

SR - 02 feb 11 kl. 05:50

Det blir straffbart att förbereda vissa brott

Det ska bli straffbart att förbereda brott inom en rad olika områden, till exempel miljöbrott, jaktbrott, skattebrott och koppleri, enligt ett förslag från regeringen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

S och M i debatt om gängkriminaliteten i Sverige

Moderaterna anser att regeringen har tappat kontrollen över situationen med gängkriminalitet i Sverige. Frågan debatterades i riksdagen under tisdagen och på kvällen mötes Ulf Kristersson (M) och inrikesminister Mikael Damberg (S) i SVT:s Aktuellt..

SVT - 5 timmar sedan

Svensk forskarrapport: Kina bedriver hotfull kampanj mot svenska journalister och forskare

Kina bedriver en aggressiv påtryckningskampanj mot svenska journalister, forskare och mänskliga rättighetsaktivister sedan ett drygt år tillbaka. I vissa fall sker detta med inslag av hot och personangrepp mot utpekade individer. Det är slutsatsen av en forskarrapport från Utrikespolitiska Institutet som SVT tagit del av..

SVT - 6 timmar sedan

Ola Bini: Känner mig inte fri, nu börjar den riktiga kampen

Den svenske programmeraren Ola Bini som suttit häktad i Ecuador sedan i april släpptes för fyra dagar sedan. Men han får inte lämna landet och vet fortfarande inte vad han är anklagad för. – Min största frustration är att de inte presenterat ett enda bevis på att jag gjort något fel, säger han i en intervju med SVT Nyheter..

SVT - 8 timmar sedan

Extremt regnoväder på ingång i delar av Götaland

SMHI flaggar för extremt mycket regn i vissa delar av landet. Det gäller främst områden från Västra Götaland tvärs över landet till Södermanland och Östergötland. Den extrema värme i Europa just nu ser ut att påverka nederbörden.

SVT - 8 timmar sedan

Styrelsemedlem i Liberalerna lämnar efter Ullenhags avhopp

Partistyrelsemedlemmen Linnéa Darell väljer att lämna sitt uppdrag i Liberalerna. Det meddelar hon under tisdagen efter att Erik Ullenhag gick ut med att han hoppar av valet till partiledarposten..

SVT - 8 timmar sedan

Listeria hittad i varmkorv

Varmkorvar från Siljans chark återkallas efter att man har hittat listeriabakterier under en rutinkontroll..

SVT - 9 timmar sedan

AF-tjänst för nyanlända bröt mot lagen – hög chef anmäls efter advokatutredning

Arbetsförmedlingen anmäler en av sina högsta chefer till Statens ansvarsnämnd. En utredning från en advokatbyrå visar att chefen kan ha brutit mot lagen i samband med den kritiserade tjänsten Jobskills. Tjänsten, som ska hjälpa asylsökande hitta arbetsgivare, har i i flera reportage granskats av SVT..

SVT - 9 timmar sedan

SVT/Novus: Var femte väljare har förtroende för Sabuni

Erik Ullenhag avbröt sin kampanj under tisdagen – Nyamko Sabuni är nu ensam kandidat till partiledarposten i Liberalerna. Samtidigt har en stor del av väljarna förtroende för henne..

SVT - 11 timmar sedan

Plastikkirurg opererade sönder näsor – får tillbaka legitimation

Förvaltningsrätten upphäver Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, beslut och ger nu tillbaka läkarlegitimationen till den plastikkirurg som orsakade skador på patienters näsor..

SVT - 11 timmar sedan

Mats Knutson: ”Nyamko Sabuni behöver ta en vänstersväng för att ena Liberalerna”

Nymako Sabuni är en tydlig kontrast till Jan Björklund – och valet av henne som partiledare kan vara en sista utväg för Liberalernas fortsatta överlevnad. Nu måste hon ta en vänstersväng för att ena ett splittrat parti. Det säger Mats Knutsson, SVT:s inrikespolitika kommentator, efter Erik Ullenhags besked om att ge upp kampen om partiledarposten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.