YLE > Finland

Thursday, 20 June, 23:53

YLE - 12 jun 19 kl. 10:10

Seriestryparen Michael Penttilä kräver lindrigare straff - erkänner dråp men inte mordRättegången mot den så kallade seriestryparen, Michael Penttilä, inleddes i Helsingfors hovrätt på onsdagen. Penttilä hade överklagat tingsrättens livstidsdom..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Michael Penttilä, Penttilä, Helsingfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Seriestryparen, Michael, Penttilä, kräver, lindrigare, straff, erkänner, dråpmen , inte mord
Expressen - 13 dec 13 kl. 16:13

Michael Bublé är kung över musikjulen

Michael Bublé är kung över musikjulen. Hans album "Christmas" har legat som listetta runtom i världen två julaftnar i rad. I Sverige spelades skivan över en miljon gånger på Spotify på julafton förra året.

Expressen - 28 jan 19 kl. 07:00

Nytt vittne träder fram mot Michael Jackson: ”Han gick över gränsen”

Michael Jackson anklagas för flera sexuella övergrepp mot pojkar i nya dokumentären "Leaving Neverland" – och nu berättar ytterligare ett vittne om olämpligt beteende.Michael Jacobshagen var bara 14 när han turnerade med Jackson, och delade hotellsäng med honom i flera veckor.– Han bad mig alltid att sova i hans säng.

DN - 31 jan 18 kl. 17:08

Michael Spence: Vi behöver nya globala normer i folkvandringens tid

KOLUMNEN. Michael Spence är professor i ekonomi vid New York University. 2001 fick han Riksbankens pris till Alfred Nobels minne.

Sydsvenskan - 04 jun 15 kl. 13:34

Michael Tapper: Sprid filmen över landet!

Kulturminister Alice Bah Kuhnke presenterade för några veckor sedan planerna på en filmpolitisk kursändring, som nu fått en mer detaljerad utformning i promemorian ”Framtidens filmpolitik”. Filmavtalet ersätts med ett statligt helhetsansvar, vilket är utmärkt sett till decennier av avtal som försvagats av kritik, avhopp och omförhandlingar. Mer tveksamma är skrivningarna om teknikneutralitet, avskaffandet av biografavgiften och införandet av en 25-procentig moms på biobiljetter.

DN - 05 aug 17 kl. 22:10

Michael Winiarski: FN behöver ett lyft efter alla skandaler – och Sverige behöver få ett avslut

Varför är det viktigt att få fram sanningen om hur den svenske FN-chefen Dag Hammarskjöld dog för 56 år sedan? En anledning är att Förenta nationerna behöver ett moraliskt lyft efter ett antal skandaler som har skakat världsorganisationen..

DN - 20 aug 17 kl. 19:32

Michael Winiarski: Krisen inte över på den koreanska halvön

I förra veckan pågick ett hätskt ordkrig mellan USA och Nordkorea, men plötsligt började båda sidor tala om en diplomatisk lösning. Men det betyder inte att risken för ett krig och en nukleär katastrof är över..

YLE - 08 maj 18 kl. 12:01

Seriestryparen begärs häktad - misstänks för mordet på en medelålders kvinna

Polisen kräver att den såkallade seriestryparen, Michael Maria Penttilä (52), häktas misstänkt för mord. Helsingfors tingsrätt bekräftar för Yle att det är frågan om samme man som tidigare är dömd för en lång rad dråp och dråpförsök. Metoden har oftast varit strypning..

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 16 kl. 11:25

Michael Sheen: Jag ska inte lägga av

Skådespelaren Michael Sheen är oroad över den växande högerpopulismen, och tänker ägna sig mer åt politik framtiden. Däremot avfärdar han tidigare uppgifter om att han ska sluta med skådespeleriet helt, skriver BBC. Michael Sheen sade i en intervju med.

Sydöstran - 27 apr 18 kl. 19:00

Conny lämnar Coop efter 45 år – Michael tar över

Efter 45 år lämnar nu Conny Berg vd-posten för pensionärslivet. Michael Månsson tar över rollen. – På måndag ska jag inte ställa klockan, skrattar Conny..

Expressen - 29 apr 13 kl. 08:24

Michael Jackson-rättegång inleds i dag

Michael Jacksons familj kräver ekonomisk upprättelse från konsertarrangören AEG Live. I dag inleds rättegången där familjen stämmer dem på 260 miljarder kronor i skadestånd..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Jussi Halla-aho om Finsk ungdoms stöd som drogs in: "Orimlig följd av en korkad tweet"

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho har tagit ställning i härvan där Sannfinländarnas ungdomsorganisation Finsk ungdom blev av med statsunderstöden efter ett Twitterinlägg som ansågs rasistiskt..

YLE - 6 timmar sedan

En gammal mobiltelefon utan simkort kan vara din livförsäkring i båten - här är sjöräddarens tips för en säker midsommar till sjöss

Ring sjöräddningen när motorn börjar hacka, inte när den redan stannat och båten driver mot grynnor och stenar. Sjöräddare Andreas Hindrén vid föreningen Ekenäs Sjöräddare önskar att folk skulle sänka tröskeln för att ta kontakt..

YLE - 7 timmar sedan

Stort oljeläckage har observerats utanför Utö i Östersjön: "Om det är lätt brännolja avdunstar den under natten"

Ett stort oljeutsläpp har observerats i Östersjön nära Utö. Sjöbevakningen i Västra Finland fick syn på utsläppet i morse cirka 25 sjömil sydväst om Utö, nära den tidigare fyren Finlands Lejon. Vi uppdaterar artikeln..

YLE - 18 timmar sedan

Harry Harkimos Liike Nyt ska bli parti

Den politiska rörelsen Liike Nyt, som grundades av den före detta samlingspartisten Harry Harkimo som ett alternativ till det traditionella partierna, ska nu registreras som officiellt parti..

YLE - 6 timmar sedan

Analys: Samlingspartiet måste synas, men samtidigt skilja sig från Sannfinländarna i oppositionen

Klar, men saklig ekonomisk politik är i nykelroll om Samlingspartiet ska lyckas befästa sig som det ledande oppositionspartiet, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 7 timmar sedan

Mycket tid och möda har Birgitta Dahlberg satt ner på att odla lupiner – nu borde de alla vara väck inom tre år

Lupinen är en av de nio växtarter som i början av juni i år lades till på listan över skadliga invasiva arter i Finland. Den bör således vara utrotad senast 2022..

YLE - 7 timmar sedan

Stort oljeläckage har observerats utanför Utö i Östersjön

Ett stort oljeutsläpp har observerats i Östersjön nära Utö. Sjöbevakningen i Västra Finland fick syn på utsläppet i morse cirka 25 sjömil sydväst om Utö, nära den tidigare fyren Finlands Lejon. Vi uppdaterar artikeln..

YLE - 8 timmar sedan

Hangö permitterar Outi McDonald - staden och tidigare ledande läkaren hittade ingen lösning på jobbfrågan

Hangö stad har beslutat att permittera den felaktigt uppsagda läkaren Outi McDonald. McDonald accepterar inte lösningen..

YLE - 8 timmar sedan

Femte våldtäktsdomen föll i Uleåborg - tre rättegångar återstår

Uleåborgs tingsrätt har dömt den 26-årige Mohamed Ali Osman till fyra års ovillkorligt fängelse för grov våldtäkt. Det var den femte domen i den sexbrottshärva som rullats upp i Uleåborg..

YLE - 9 timmar sedan

Toppjobb inom EU på agendan när statscheferna möts - Antti Rinne tror på Timmermans som kommissionsordförande

EU-ländernas stats- och regeringschefer samlas som bäst i Bryssel för att dryfta utnämningarna till några av EU:s topposter. Finland representeras för första gången av statsminister Antti Rinne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.