Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 June, 07:28

Skånskan - 12 jun 19 kl. 10:12

Goodnight sun utökar46 konserter och nio platser förutom traditionella Hoppbryggan i Västra Hamnen i Malmö blir det för Goodnight sun i sommar. Och premiär i Botan i Lund 17 juni.
Goodnight Sun där gitarristen Peter Tégner säger god natt till solen tillsammans med inbjudna gäster är tillbaka.
I år blir det 14:e året i rad och då passar arrangemanget också på att expandera och gör totalt nedslag på ytterligare nio platser i Skåne, förutom Hoppbryggan i Västra hamnen i Malmö. Premiär blir det i Botaniska trädgården i Lund 17-19 juni och andra platser som besöks är till exempel Södra Sandby 25-36 juni, Amfiteatern i Lomma 25-28 juli, Stadsparken i Trelleborg 29 juli och Svarte 14-18 augusti.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hoppbryggan, Västra Hamnen, Malmö, Goodnight, Botan, Lund, Sun, Peter Tégner, Skåne, Västra, Botaniska, Södra Sandby, Lomma, Trelleborg, Svarte

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goodnight, sun, utökar
Skånskan - 28 aug 16 kl. 11:49

Rita om na­tions­kar­tan i Sy­ri­en

USA:s och Ryss­lands ut­ri­kes­mi­nis­trar John Kerry och Ser­gej Lavrov, mö­tts i Ge­nè­ve för att för­söka nå ett sam­ar­bets­av­tal om hur Sy­ri­en­kon­flikten skall han­teras. Men inga av des­sa in­satser kommer att leda till en var­ak­tig fred. Det be­hövs helt an­dra och kon­struk­tiva grepp.

SmålandsPosten - 12 mar 14 kl. 08:06

MOTORPSYCHO: Behind the sun

Motorpsycho från Trondheim firar 25 år med ytterligare ett egensinnigt album. Behind the sun bjuder på en timmes musikalisk resa som ibland är drömsk och mild med förförisk stämsång och andra stunder relativt hårt driven med inslag av både det progressiva och psykedeliska. Till det mer drömska hör den böljande, akustiska och med stråkar försedda Ghost, medan On a plate har ett riktigt 1970-talsdoftande och ruffigt hårdrocksdriv.

Skånskan - 27 sep 15 kl. 01:00

Sam­ar­be­ta över sun­det på jäm­li­ka vill­kor

Opinion För­sö­ken att sam­ar­be­ta på ett nytt sätt över Öre­sund har fått en ny chans. För­hand­ling­ar­na mel­lan Re­gi­on Skåne, Re­gi­on Hovedstaden och KKR Hovedstaden fort­sät­ter nå­gon vec­ka till. Den 5 ok­to­ber ska det för­hopp­nings­vis kun­nat gå att nå enig­het om hur mak­ten över den nya Greater Copenhagen-or­ga­ni­sa­tio­nen ska för­de­las.

Sydsvenskan - 17 maj 13 kl. 06:30

Längtan som förstörs av klumpiga stråkar

?Mitt längtande hjärta? är baserad på den längre texten ?

DI - 02 maj 19 kl. 12:02

Preem ökar satsningen på biodrivmedel

Preem går in som delägare i Sun Carbon och planerar för ytterligare en ligninanläggning för biodrivmedel. .

Expressen - 29 jul 15 kl. 11:52

Kate Moss i storbråk med Cara Delevingne

Efter skilsmässan - nu säger Kate Moss upp nästa relation. Enligt The Sun bråkar hon och supermodellen Cara Delevingne för tillfället. – Det är väldigt tråkigt och förhoppningsvis är det bara tillfälligt, men de är definitivt inte vänner just nu, säger en källa till sajten..

BLT - 08 okt 12 kl. 17:16

Musikalisk magi med Peter Jezewski

Peter Jezewski firar 35 år på scenen med turnén Be bop a luba ? back to the fifties. Tillsammans med hela 19 andra musiker levererar han inte bara en konsert.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:06

De gåtfulla runorna i Vörå I: Österbottens första viking

En finskhetskonspiration bland ledande vetenskapsmän – eller en svenskhetskonspiration bland österbottniska bönder och intellektuella? En brottsanmälan mot en amatörarkeolog – och en JO-anmälan mot en avdelningschef på Museiverket. I en tredelad artikelserie berättas historien om några stenristningar som antingen skriver om historien, eller också är Svenskfinlands mest fantastiska fall av historieförfalskning.

Nyheter 24 - 03 jun 12 kl. 11:47

Rooney missar premiären - då gläds lagkamraten


Patrice Evra ökar dessutom trycket på sitt Frankrike: "Varför skulle vi inte kunna vinna?" Laurent Blancs nya Frankrike har inte förlorat på 20 raka matcher och går in i EM-premiären mot England med stort självförtroende. Så stort att försvarsstjärnan Patrice Evra nu börjat lägga över lite av favoritskapet på sig själv och sina lagkamrater.

YLE - 17 dec 13 kl. 10:43

Raantas arméhistorier populära i Chicago

Blackhawksmålvakten underhåller lagkamraterna med historier från beväringstiden i Säkylä. Speciellt kul är det när man råkar ”döda” hela ledarstaben. Historier om hur man åker runt på en motorcykel med två stormgevär i händerna är bevisligen lika populära utomlands som i Finland.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Avtal redan avklarat –ville avsluta det ändå

Svedala
På fullmäktige i förra veckan kom en motion in under pågående möte.
I den ville SD och ÄS säga upp ett avtal som redan är avklarat.
Motionen ska nu tolkas, och sen tas upp i kommunstyrelsen i höst.

Skånskan - 1 timme sedan

Af­ri­kas ut­veck­ling inger hopp

Allt fler röster i kli­mat­de­batten hävdar att be­folk­nings­ök­ningen är ett av­gö­ran­de kli­mat­pro­blem. Ju fler män­ni­skor på jorden, ju större kli­mat­ut­släpp är tesen.
Dagens be­folk­ning på 7,7 mil­jarder män­ni­skor väntas till 2050 öka till nio mil­jarder och till 2100 till elva mil­jarder, för att se­dan plana ut.

Skånskan - 7 timmar sedan

Skolan hamnade i skottgluggen

höör Väljer Alliansen att prioritera skolan eller lider också skolverksamheten av tunga besparingar? Om detta rådde delade meningar i fullmäktige.– Jag delar inte Pehr-Ove Pehrsons (L) uppfattning som i tidningen sagt att Alliansen prioriterar skolan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nielsen frälste Sjöbo på stopptid

FOTBOLL Hårt skadedrabbade Sjöbo IF tog en efterlängtad triumf i division 4 östra då det blev 5-4 (3-2) borta mot jumbon Hörby FF.
Segerskytt på stopptid: Viktor Nielsen.– En skön seger och tre jäkligt viktiga poäng, men jag är inte lika nöjd med prestationen, konstaterade tränare Ted Helmesjö.

Skånskan - 11 timmar sedan

M+SD röstade mot flaggpolicy

STAFFANSTORP Sen april 2017 har Torbjörn Lövendahls (S) motion om en flaggpolicy i Staffanstorp väntat på svar.
Vid senaste fullmäktigemötet avslogs motionen med 24 röster mot 17.Eric Tabich (M) konstaterade kort att majoritetens bedömning är att frågan tar fokus från kärnverksamheten i kommunen och att upprättandet av en flaggpolicy skulle innebära överadministration på förvaltningen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nämnd får 40 miljoner extra

MALMÖ När kommunfullmäktige diskuterade den ekonomiska prognosen stod arbetsmarknads- och socialnämnden i centrum. Kritiken var hård från M och SD gällande att nämnden inte behövde ta ansvar för sitt underskott på 40 miljoner kronor.Kommunfullmäktige beslutade efter en timme lång debatt att nämnden ska befrias från ett underskott på 40 miljoner kronor.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tuff uppgift för Eslövs BK

FOTBOLL Eslövs BK har en svår nöt att knäcka på torsdagen. Tabelltvåan Ängelholms FF kommer nämligen till Ekevalla IP för att hämta tre poäng.I lördags lyckades Eslövs BK bryta sin fyra matcher långa förlustsvit genom att vinna med 1–0 på Vinåvallen mot Vinbergs IF.

Skånskan - 13 timmar sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Löberöd har fått nya ägare

Löberöd Fastigheten på Högseröd 536 i Löberöd har fått nya ägare. Köpare är Robert och Anette Rosenqvist, 48 och 49 år, från Staffanstorp, och säljare är Leif Holmgren och Carina Ivarsson. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 1 800 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Tomt i Svalöv såld till nya ägare

Svalöv Försäljningen av tomten på adressen Trombongatan 4 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Zerina och Elmer Zuzo, 27 och 30 år, som köpte fastigheten av Scandinavian Stenvillan AB. Ägarbytet gjordes i juni 2019 och priset blev 2 245 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Aktivister fördes bort från möte

malmö Totalt sex klimataktivister från Extincti Dessförinnan hade fem personer ”limmat fast sig” på rådhustrappan.– Det är förbjudet för personer på plats att tala i salen, informerade kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson (S) när den första personen började läsa dikten Vi sörjer inne i rådhuset.
När ordningsvakten ledde bort aktivisten började nästa att tala.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.