Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 June, 07:28

Skånskan - 12 jun 19 kl. 10:12

Teaterminnen på PoppegårdenÅrets sommarpjäs på Poppegården utanför Helsingborg heter Konsten att förkorta evigheten.Det är en tvåaktare skriven och regisserad av Anders Wällhed. På scenen möts skådespelarna Gunilla Poppe och Berit Carlberg för att spela August Strindbergs Pelikanen men något går fel redan under den första repetitionen och föreställningen blir istället en resa bland gemensamma teaterminnen.
Föreställningen innehåller också många musiknummer och rör sig mellan flera av teaterkonstens genrer. Premiär för Konsten att förkorta evigheten blir det 28 juni och sedan spelar man föreställningen till och med 31 juli..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Poppegården, Helsingborg, Konsten, Anders Wällhed, Gunilla Poppe, Berit Carlberg, August Strindbergs Pelikanen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teaterminnen, Poppegården
Helsingborgs Dagblad - 13 jul 12 kl. 10:06

Förtrollad bönstjälk på Poppegården

Historien om Jack och bönstjälken har fängslat många generationer barn. Nu sätts sagan upp som föreställning på Poppegården i Domsten..

Helsingborgs Dagblad - 22 jun 18 kl. 11:00

Nyskriven komedi genomlyser hjärtat på Poppegården

Snart är det dags för urpremiär för "Ett stort hjärta"..

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 15 kl. 05:00

Stjärnorna från förr får liv i drömspel

De var båda ankungar från trista och fattiga förhållanden som växte upp till världsberömda svanar. Men för HC Andersens del blev det aldrig något riktigt lyckligt slut på sagan. Jenny Lind, "den svenska näktergalen", var den danske författarens stora kärlek medan hon förhöll sig med vänskaplig distans till sin femton år äldre tillbedjare.

Skånskan - 05 jul 16 kl. 16:30

Teatersommar i Skåne

Kultur och Nöje Här är några exempel på teaterföreställningar som visas i sommar. Marsvinsholms slottspark. MarsvinsholmsTeatern pressenterar Nysningen av Neil Simon, en lekfull, absurd komedi som bygger på ett antal humoristiska noveller av Anton Tjechov.

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 14 kl. 04:00

Kvartett i full frihet

I sommar spelas det brittisk dramakomedi med allvarliga undertoner på Poppegården i Domsten..

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 18:14

Stjärnor från 1800-talet möts i Domsten

I årets pjäs på Poppegården möts Jenny Lind och HC Andersen för sista gången..

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 14:55

Sista chansen se "Spegelbilder"

I helgen spelas de sista två föreställningarna av "Spegelbilder" på Poppegården i Domsten..

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 16 kl. 08:00

De skiljer sig inför publik

Årets pjäs på Poppegården svänger vilt mellan glädje och bitterhet..

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 16 kl. 16:53

Sista dansen i Domsten

Ann Lingebrandt ser en lycklig skilsmässa på Poppegården..

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 18 kl. 14:21

En absurd och rolig fars med stort hjärta

Björn Gunnarsson har sett ”Ett stort hjärta” på Poppegården..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Avtal redan avklarat –ville avsluta det ändå

Svedala
På fullmäktige i förra veckan kom en motion in under pågående möte.
I den ville SD och ÄS säga upp ett avtal som redan är avklarat.
Motionen ska nu tolkas, och sen tas upp i kommunstyrelsen i höst.

Skånskan - 1 timme sedan

Af­ri­kas ut­veck­ling inger hopp

Allt fler röster i kli­mat­de­batten hävdar att be­folk­nings­ök­ningen är ett av­gö­ran­de kli­mat­pro­blem. Ju fler män­ni­skor på jorden, ju större kli­mat­ut­släpp är tesen.
Dagens be­folk­ning på 7,7 mil­jarder män­ni­skor väntas till 2050 öka till nio mil­jarder och till 2100 till elva mil­jarder, för att se­dan plana ut.

Skånskan - 7 timmar sedan

Skolan hamnade i skottgluggen

höör Väljer Alliansen att prioritera skolan eller lider också skolverksamheten av tunga besparingar? Om detta rådde delade meningar i fullmäktige.– Jag delar inte Pehr-Ove Pehrsons (L) uppfattning som i tidningen sagt att Alliansen prioriterar skolan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nielsen frälste Sjöbo på stopptid

FOTBOLL Hårt skadedrabbade Sjöbo IF tog en efterlängtad triumf i division 4 östra då det blev 5-4 (3-2) borta mot jumbon Hörby FF.
Segerskytt på stopptid: Viktor Nielsen.– En skön seger och tre jäkligt viktiga poäng, men jag är inte lika nöjd med prestationen, konstaterade tränare Ted Helmesjö.

Skånskan - 11 timmar sedan

M+SD röstade mot flaggpolicy

STAFFANSTORP Sen april 2017 har Torbjörn Lövendahls (S) motion om en flaggpolicy i Staffanstorp väntat på svar.
Vid senaste fullmäktigemötet avslogs motionen med 24 röster mot 17.Eric Tabich (M) konstaterade kort att majoritetens bedömning är att frågan tar fokus från kärnverksamheten i kommunen och att upprättandet av en flaggpolicy skulle innebära överadministration på förvaltningen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nämnd får 40 miljoner extra

MALMÖ När kommunfullmäktige diskuterade den ekonomiska prognosen stod arbetsmarknads- och socialnämnden i centrum. Kritiken var hård från M och SD gällande att nämnden inte behövde ta ansvar för sitt underskott på 40 miljoner kronor.Kommunfullmäktige beslutade efter en timme lång debatt att nämnden ska befrias från ett underskott på 40 miljoner kronor.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tuff uppgift för Eslövs BK

FOTBOLL Eslövs BK har en svår nöt att knäcka på torsdagen. Tabelltvåan Ängelholms FF kommer nämligen till Ekevalla IP för att hämta tre poäng.I lördags lyckades Eslövs BK bryta sin fyra matcher långa förlustsvit genom att vinna med 1–0 på Vinåvallen mot Vinbergs IF.

Skånskan - 13 timmar sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Löberöd har fått nya ägare

Löberöd Fastigheten på Högseröd 536 i Löberöd har fått nya ägare. Köpare är Robert och Anette Rosenqvist, 48 och 49 år, från Staffanstorp, och säljare är Leif Holmgren och Carina Ivarsson. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 1 800 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Tomt i Svalöv såld till nya ägare

Svalöv Försäljningen av tomten på adressen Trombongatan 4 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Zerina och Elmer Zuzo, 27 och 30 år, som köpte fastigheten av Scandinavian Stenvillan AB. Ägarbytet gjordes i juni 2019 och priset blev 2 245 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Aktivister fördes bort från möte

malmö Totalt sex klimataktivister från Extincti Dessförinnan hade fem personer ”limmat fast sig” på rådhustrappan.– Det är förbjudet för personer på plats att tala i salen, informerade kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson (S) när den första personen började läsa dikten Vi sörjer inne i rådhuset.
När ordningsvakten ledde bort aktivisten började nästa att tala.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.