PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 18:01

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 10:00

Nu säger Bolund nej till tredje höjning av ISK-skattenI podden säger Per Bolund att han ”inte ser någon sådan höjning framför sig”. – Det är ett lugnande besked som nu äntligen kommer från Per Bolund. Helst önskar jag att skatten på ISK återställs som innan regeringens höjningar, men det här är ändå ett besked att glädjas åt, säger Frida Bratt. ”Osäkerhet försvinner” Hon anser att en del av osäkerheten kring denna långsiktiga sparform försvinner i och med beskedet från finansmarknadsministern. – Nu kan ISK även framöver passa flera olika typer av sparanden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bolund, ISK, Per Bolund, Frida Bratt, Hon, Magdalena Andersson, Stefan Löfven, För Privata Affärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu säger Bolund, nejtill tredje , höjningav , ISK-skatten
SvD - 16 feb 15 kl. 18:54

Bolund vill inte röra ISK-skatten

Det är inte aktuellt att ändra beskattningen för investeringssparkonton, ISK. Det säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till SvD Näringsliv. Troligen blir skatten på ISK 0 procent nästa år, enligt ett färskt beslut från Skatteverket..

Expressen - 13 jun 19 kl. 13:59

Beskedet från ministern – skatten från ISK höjs inte

Oron för en tredje höjning av skatten på ISK-sparande har funnits en tid. Men nu meddelar finansmarknadsminister Per Bolund (MP) att det inte kommer att bli någon höjning. – Jag ser inte att det finns någon anledning att göra ytterligare höjningar, säger han till Nordnet.

DI - 12 sep 17 kl. 09:41

Namnkampanj ska rädda sparformen från skattehöjning

Avanzas sparekonom Claes Hemberg har startat en namninsamling mot förslaget att höja skatten på ISK-sparandet. På ett dygn har han fått över 10.000 namnunderskrifter.

Cornucopia - 26 jun 18 kl. 16:19

Riksrevisionen: ISK har ökat hushållens sparkapital med 23 miljarder

En dagsfärsk rapport från Riksrevisionen visar att den nya skattemässiga sparformen investeringssparkonto (ISK) har ökat hushållens sparkapital, och därmed frihet och oberoende, med 23 miljarder kronor. Orsaken är främst att börsen gått bättre än väntat, och myndigheten väntar sig att detta jämnar ut sig när marknaden vänder då sparformen riskjusterat inte är gynnsam för hushållen. Dessutom missar Riksrevisionen att privat pensionssparande avskaffats och ersatts med ISK.

YA - 31 okt 14 kl. 04:00

Skattehöjning utan täckning

Foto: Lasse Ottosson
Det är Henrik Fritzon eget ansvar att få igenom en skattehöjning i Skåne, inte de borgerliga partiernas.
På måndag den 3 november har det nya regionfullmäktige sitt första möte. Då kommer också en ny regionstyrelse att väljas.

Barometern - 16 okt 13 kl. 07:34

Därför höjer vi skatten

På tisdagen berättade den rödgröna landstings­majoriteten att de vill höja skatten med 50 öre per ­intjänad hundralapp. Förändrade utjämningssystem, lågkonjunktur och i övrigt sänkta skatter anger de ansvariga som orsaker. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill vara ärliga mot väljarna i Kalmar län och säga som det är.

Realtid - 12 jun 19 kl. 11:48

Finansmarknadsministern: ISK-skatt nu på rimlig nivå

Skatten på investeringssparkonton (ISK) kommer inte att höjas en tredje gång, säger finansmarknadsminister Per Bolund i Nordnets Sparpodden som publicerades på onsdagsmorgonen, skriver Privata Affärer. .

Barometern - 16 okt 13 kl. 07:39

Landstinget höjer skatten en gång till

Landstingets skattehöjning kommer att kosta 100 kronor per månad. I snitt får nu länsbon betala 2000 kronor mer i skatt om året än före valet 2010. ?

BT - 07 sep 14 kl. 07:46

Boråsare: Höj skatten ? för barnens bästa

Boråsarna har tröttnat på överfulla förskolor och brister i skolan. 68 procent vill höja skatten i Borås om pengarna går till förskolan och skolan. ”Jag är inte förvånad”, säger Ida Legnemark (V).

Skånskan - 08 okt 15 kl. 14:00

Opposition säger nej till höjning

höör Om frågan om ny skattesats skulle hamna i oppositionens knä tycks budskapet vara tydligt. Både Sverigedemokraterna och Folkpartiet säger nej till en skattehöjning.
– Att höja skatten vore fel väg att vandra, säger Magnus Marvéus.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är fonderna som gynnas av gigantiska läkemedelsaffären

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar sektorkollegan Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan. Affären motsvarar en aktiekurs i Allergan om 188:24 dollar, vilket innebär en premie på omkring 45 procent mot måndagens stängningskurs om 129:57 dollar.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Megaaffär i läkemedelssektorn

Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.   Affären som motsvarar ett pris på 188:24 dollar och motsvarar en premie på omkring 45 procent jämfört med Allergans stängskurs på måndagen om 129:57 dollar. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Guldet på sexårshögsta

I morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.