YA > Nyheter

Monday, 17 June, 02:47

YA - 12 jun 19 kl. 10:10

Nya åskoväder på gång: ”Det har varit mycket några dagar nu”Nattens åskoväder har dragit norrut, men ett nytt kan vara på gång. Om det blir lika intensivt vågar meteorologerna inte sia om..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya åskoväder, gångDet har varit mycket några , dagar nu
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Åskoväder i USA krävde liv

Kraftiga åskoväder i östra USA krävde på lördagen minst elva människoliv. Undantagstillstånd är utlyst i flera delstater och myndigheterna uppmanar människor att stanna inomhus, rapporterar Ekot. En extrem värmebölja med temperaturer runtt 40 grader råder och har följts av våldsamma oväder.

SvD - 15 maj 16 kl. 14:06

Tropiskt åskoväder kräver fler liv i Bangladesh

Det tropiska ovädret som dragit in över Bangladesh har nu skördat sammanlagt 59 liv på tre dagar, uppger myndigheterna i landet. Över hälften av dem omkom i torsdags i samband med blixtnedslag på flera håll i landet, medan de resterande dödades av blixtnedslag i fredags och lördags. De flesta av dödsoffren är risbönder som befunnit sig ute på sina åkrar när blixten slagit ned..

Sydsvenskan - 13 mar 16 kl. 03:27

Flera döda i oväder i USA

Efter flera dagars skyfall i amerikanska södern har kraftiga åskoväder rasat i Louisiana, och lagt till ännu mer vatten i de redan översvämmade floderna i Mississippidalen, uppger meteorologer.Regnen har dödat tre personer i Louisiana och en i Oklahoma, och två fiskare saknas i Mississippi. Tusentals har räddats från vattenmassorna och 2 500 hem har skadats.

UNT - 16 jul 12 kl. 13:59

Vilse på fjället i tolv dagar

Jens Lagneholm, 68, från Rimbo gick vilse i Jämtlandsfjällen efter ett åskoväder. I nästan två veckor klarade han sig på enbart fjällvatten, granskott och hjortronkart - allt tack vare sitt lugn..

BT - 08 okt 14 kl. 08:12

Typiskt ? och ovanligt höstväder

Typiskt, och avvikande höstväder står på menyn för boråsarna de kommande dagarna. Men i dag kan det avvika något från det normala. – Regnet kan under dagen få sällskap av åskskurar.

BT - 29 dec 14 kl. 12:42

Större olycksrisk i tropikerna

Air Asias flight QZ8501 tros ha råkat ut för väderproblem innan planet försvann. Och just väderförhållanden i tropiskt klimat är en faktor som ökar risken för olyckor, enligt flygsäkerhetsanalytiker Hans Kjäll. - Den potentiella risken för olyckor är större i tropiska regioner.

Kristianstadsbladet - 07 aug 14 kl. 08:00

Äntligen fiber i Immeln

Foto: Tommy Svensson
Fritt fram på fibernätet i Immeln. I måndags kopplade telia in utrustningen och inom några dagar ska det vara gå att beställa bredband hos den operatör man själv väljer.
I Immeln finns de första villorna i kommunen som får tillgång till öppet stadsnät, berättar Andreas Andersson, Comne Work.

NT - 06 jul 12 kl. 07:49

Storm och strömlöst i östra USA

Över en halv miljon kunder var under natten mot fredagen fortfarande utan ström i östra USA - sex dagar efter det att ett våldsamt och dödligt åskoväder drog över området. Värst drabbat var West Virginia, där elbolag varnade för att hundratusentals kunder riskerade att vara strömlösa veckan ut..

Nya Wermlands Tidningen - 09 aug 12 kl. 07:30

Skyller på åska och semester

Efter tjugo dagar kan abonnenterna i Gunnarskog återigen ringa på Telias mobilnät. På andra håll i länet väntar kunder fortfarande på reparation. Telia skyller på åskoväder och semestertider..

Barometern - 30 jul 14 kl. 17:49

Flera källare svämmade över

Under onsdagseftermiddagen drog ett rejält regn och åskoväder in över Nybro och flera källare svämmade över. Efter flera dagar av tryckande värme slog åskan till och därefter kom regnet. Under ett par timmar på onsdagseftermiddagen regnade det så mycket att det blev översvämningar på flera håll i Nybro och räddningstjänsten fick en hel del att göra.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Bahrain skapar dykplats med jumbojet

Ö-staten Bahrain vill locka dykturister till Persiska viken med vad som beskrivs som världens största undervattenspark. Kronan i verket är en Boeing 747 som ska sänkas till botten..

YA - 10 minuter sedan

Explosion i Flemingsberg

YA - 45 minuter sedan

Insändare: Med en Natobas på Gotland skulle jag känna mig tryggare

Varje gång det svenska försvaret genomför övningar med försvarsalliansen Nato händer samma sak: Då dyker ”fredsvänstern” upp som på kommando för att kratta manegen åt vår verkliga fiende, diktaturen och gangsterstaten Ryssland som Eje Hellerstedt med flera inte nämner i sin insändare..

YA - 1 timme sedan

Insändare: Dags att protestera mot digitaliseringshysterin

Tänk att Pia Ingvarsson och jag skulle ha samma åsikter om ett projekt i Simrishamn. Bra Pia att du vågar protestera mot tokigheterna om digitaliseringshysterin i kommunen..

YA - 1 timme sedan

Lufthansa bromsar in

YA - 2 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

YA - 2 timmar sedan

Kulturtips: Högtryck i kulturlivet

Midsommarveckan är här med firande på Öveds Eke, teaterpremiär i Skillinge, kulturfestival på Drakamöllan och skulpturinvigning på Kivik Art Centre. Vädret får jobba lite för att får samma högtryck som kulturlivet..

YA - 2 timmar sedan

Miss Maud – en liten bit av Sverige i Perth

”Hemlängtan. Hur mycket jag än skulle vilja se mig själv som en världsmedborgare, flytande på flera språk och bekväm i alla rum, så slås jag av känslan på dåliga dagar när jag befinner mig långt hemifrån. Plötsligt känns marken jag står på ostadig och världen runt omkring fientlig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.