Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 25 June, 17:37

Nyan - 12 jun 19 kl. 10:07

2550 meter stängsel som skydd mot svinpest2550 meter stängsel har satts upp på Åland för att skydda svinen från afrikansk svinpest. Landskapsregeringen beslöt i går att godkänna ansökan om finansieringsstöd med 5,30 euro per meter eller totalt 13 515 euro. Elstängslen ska förhindra att pesten smittas till svin från frigående vildsvin.
TEXT: Anna Ingman anna.ingman@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, TEXT, Ingman, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 2550, meter, stängselsom , skyddmot , svinpest
Skånskan - 15 jun 16 kl. 19:00

Ny granne tros ha lagt beslag på hundra meter stängsel

Hofterup En 70-årig Hofterupsbo har blivit bestulen på hundra meter stängsel som han hade runt tomten. Han misstänker att en nyinflyttad granne ligger bakom stölden.
Grannen medger visserligen inte stölden, men förnekar inte heller.

YA - 01 feb 18 kl. 10:01

30 meter stängsel kördes ner

30 meter stängsel kördes ner när en personbil brakade in i en beteshage..

YA - 15 aug 13 kl. 06:30

Budget för vargstängsel stämmer inte

Foto: Tom Espgård
Efter vargens härjande på gårdar runt om i sydöstra Skåne menar LRF Skåne att länsstyrelsen tar för litet ekonomiskt ansvar för vargen. Budgeten för 7 000 meter rovdjursstängsel är inte tillräcklig.Men Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, menar att siffran inte stämmer och att pengarna bör räcka.

TA - 15 aug 13 kl. 13:31

Kritik mot budget för vargstängsel

Foto: Tom Espgård
Efter vargens härjande på gårdar runt om i sydöstra Skåne menar LRF Skåne att länsstyrelsen tar för litet ekonomiskt ansvar för vargen. Budgeten för 7 000 meter rovdjursstängsel är inte tillräcklig. Men Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, menar att siffran inte stämmer och att pengarna bör räcka.

Sydsvenskan - 22 sep 15 kl. 07:48

Viltstängsel stoppar inte älghopp

Viltstängsel är långt ifrån någon garanti för att bilister ska slippa älgmöten. En frisk, vuxen älg hoppar lätt över vanliga viltstängsel på två meter, enligt Erik Andersson, älgexpert vid Sveriges Lantbruksuniversitet.— Det är häpnadsväckande hur smidigt och elegant en stillastående älg hoppar över viltstängslet, det har jag nämligen själv sett, säger han till Sveriges radio P4 Kronoberg apropå en olycka i helgen då en 20-årig kvinna från Ljungby kommun avled efter en älgkrock.

Helsingborgs Dagblad - 22 sep 15 kl. 07:48

Viltstängsel stoppar inte älghopp

Viltstängsel är långt ifrån någon garanti för att bilister ska slippa älgmöten. En frisk, vuxen älg hoppar lätt över vanliga viltstängsel på två meter, enligt Erik Andersson, älgexpert vid Sveriges Lantbruksuniversitet.— Det är häpnadsväckande hur smidigt och elegant en stillastående älg hoppar över viltstängslet, det har jag nämligen själv sett, säger han till Sveriges radio P4 Kronoberg apropå en olycka i helgen då en 20-årig kvinna från Ljungby kommun avled efter en älgkrock.

Skånskan - 16 feb 19 kl. 20:00

Stängsel och övergång ska minska viltolyckorna

SVEDALA Arbetet med att sätta upp viltstängsel längs 108:an är i slutfasen, ekodukten i Börringe över E65 invigs i april och nu väntar försöksprojektet med sensorer som varnar för vilt.
Men fortfarande är runt 300 vilda djur årligen involverade i trafikolyckor enbart i Svedala kommun.De senaste fem åren har strax under 300 rådjur, hjortar, vildsvin och några älgar korsat vägar i Svedala kommun och orsakat trafikolyckor.

Kristianstadsbladet - 25 maj 13 kl. 09:00

Krav på mer viltstängsel

Markägare och jakträttsinnehavare kräver viltstängsel längs riksväg 23, från kommungränsen vid Osby till trafikplats Östanå förbi Hästveda.
Viltolycksfrekvensen på riksväg 19/23 runt Helgådalen och Tydingesjön var temat då markägare och jakträttsinnehavare till jaktområden i närheten senast samlades. Bakom initiativet stod Gräsko, Glimåkra älgskötselområde, där runt 40 jaktlag ansvarar för cirka 15 000 hektar.

YA - 24 okt 13 kl. 06:30

Rovdjursstängsel ska hålla vargen borta

Foto: Mark Hanlon
Ett flera hektar stort område inhägnas just nu med ett elektrifierat rovdjursstängsel vid Skabernäs gods i Näsbyholm utanför Skurup. Syftet är att skydda fåren från fler angrepp av varg.
- Hittills har det gått bra.

YA - 21 aug 13 kl. 19:39

Ny pott till rovdjursstängsel

Det finns bidrag att söka för fårägare som vill sätta upp rovdjursavvisande stängsel. Hittills har omkring 40 fårägare i Skåne sökt bidrag.
Får- och även getägare kan få 40 kronor per meter i bidrag.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Ogiltigförklarar markgåva i Jomala

Ålands tingsrätt ogiltigförklarar gåvan på 760 kvadratmeter mark i Jomala som bostadsaktiebolaget Hassellängan 2014 gav två styrelsemedlemmar. .

Nyan - 4 timmar sedan

Dennis Jansson vill ha sex våningar på Sittkoff

Dennis Janssons olika företag har lämnat in totalt sju anmärkningar till delgeneralplansförslaget. .

Nyan - 7 timmar sedan

Mobilfritt i stans skolor nästa läsår

Grundskolorna i Mariehamn blir mobilfria läsåret 2019-2020. Det har bildningsnämnden beslutat. .

Nyan - 8 timmar sedan

De planterar flytande reningsverk i Långsjön

Dricksvattnet från Långsjön får nu lite naturlig hjälp. .

Nyan - 9 timmar sedan

Skarp kritik i anmärkningar mot nya delgeneralplanen

Totalt har det lämnats in 21 anmärkningar mot förslaget till ny delgeneralplan för Mariehamns centrum. Ett gemensamt tema är våningstal och parkeringsplatser. Av alla anmärkningar är en genomgående positiv.

Nyan - 11 timmar sedan

Fängelsedom för grov stöld på Ålands radio

15 månaders villkorligt fängelse: det blev domen för mannen som stal utrustning från Ålands radio och tv hösten 2016. Stölden var dock långtifrån den enda åtalspunkten. .

Nyan - 19 timmar sedan

JoHo Pyro vidare till stor fyrverkerifinal

Nästa veckas lördag smäller det. JoHo Pyro är en av finalisterna i en internationell fyrverkeritävling i Vietnam med Storbritannien som motståndare. .

Nyan - 19 timmar sedan

Husö färjfäste repareras

Husö färjfäste har varit skadat och har under en tid haft en viktbegränsning på 5 ton. Nu stängs färjfästet av helt för biltrafik under tisdag och onsdag 2–3 juli. Ålandstrafiken meddelar att det sker efter avgången 07.

Nyan - 22 timmar sedan

Abstrakt realism i ny utställning på Smakbyn

För andra sommaren i följd ställer Helsingforsbaserade konstnären och sommarålänningen Nina Liemola ut målningar på Smakbyn. Namnet på årets utställning, Future abstracts, tar sin utgångspunkt i klimatkrisens påverkan på vårt landskap. .

Nyan - 22 timmar sedan

Gasläckage på Ålandsvägen

En räddningsinsats pågår just nu på Ålandsvägen. Enligt Alarmcentralens hemsida rör det sig om ett gasläckage och brandkår och ambulans är på plats. Artikeln uppdateras.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.