Nyan > Svenskfinland

Sunday, 16 June, 11:13

Nyan - 12 jun 19 kl. 10:03

Eat kräver staden på 200 000 euroDen tidigare restaurangen Eat som huserade på Torget i Mariehamn kräver Mariehamns stad på skadestånd. I praktiken strider man om vem som ska betala för tillbyggnaden, som Mariehamn äger men som byggts på Eats bekostnad. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Eat, Torget, Mariehamn, Mariehamns, Eats

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eat, kräverstaden på , 200, 000, euro
Nyan - 21 okt 17 kl. 10:26

Eat vill upphäva tredskodom

Tingsrätten har dömt Eat Mariehamn att betala 23 000 euro till staden för arbetet med att återställa torgkiosken efter bolaget. Eat protesterar och vill att tredskodomen från förra månaden upphävs.
Eat yrkar också på att tredskodomen ska förkastas och att Mariehamns stad åläggs att betala Eat Mariehamns rättegångskostnader.

Nyan - 16 sep 15 kl. 05:52

Eat förlorade striden även i Åbo hovrätt

Bolaget Eat Mariehamn har förlorat striden om torgrestaurangen också i hovrätten.

Åbo hovrätt fann alltså ingen orsak att ändra Ålands tingsrätts dom från januari i år om att Mariehamns stad har rätt att vräka bolaget efter återkommande avtalsbrott under många år. Eftersom Eat förlorade målet läggs rättegångskostnaderna på bolaget.

Alingsås tidning - 18 nov 17 kl. 05:30

80 000 kollade in ljuset

Antalet Lightsbesökare år 2017 landar på runt 80 000.
– Att Lights lockar så många människor år efter år till Alingsås är fantastiskt, och något vi är väldigt glada över, säger Angelica Larsson, projektledare för Lights in Alingsås. År 2015 slog Lights in Alingsås rekord med så många som 87 622 personer som gick ljusslingan.

Cornucopia - 04 sep 15 kl. 19:40

Fredagsmys: "Tonight we eat like the lower middle class to which we aspire!"

Dags för lite härligt fredagsmys, så härligt att det rent av blir en popkulturell referens direkt i rubriken!

Stjärnfall finns på lite topplistor. Lite riktiga topplistor.

Alingsås tidning - 02 feb 17 kl. 05:30

Emilia tar över i LRF Ungdomen

På riksstämman i mars väljer LRF Ungdomens ny ordförande. Det blir djurskötaren Emilia Astrenius Widerström, uppvuxen i Skogsbygden.  27-åriga Emilia Astrenius Widerström är en färgstark representant för de unga inom lantbruket, skogsnäringen och trädgård.

Regeringen - 10 jun 16 kl. 15:37

Sven-Erik Bucht deltar i högnivåmötet EAT Stockholm Food Forum

På måndag den 13 juni medverkar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i den årliga internationella högnivåkonferensen EAT Stockholm Food Forum. Sven-Erik Bucht kommer under konferensen att bland annat ha ett möte med EU-kommissionären Vytenis Andriukaitis. Landsbygdsministern kommer även att delta i en paneldiskussion om samarbeten över nationsgränser i frågan om antibiotikaresistens ur ett nordiskt perspektiv..

Alingsås tidning - 17 jun 16 kl. 05:30

Större brist på arbetskraft framöver

Bristen på arbetskraft kommer att öka på en rad områden i Västra Götaland de närmaste åren. Det var budskapet när Arbetsförmedlingen mötte skol- och vårdfolk från Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Det råder högkonjunktur på västsvensk arbetsmarknad.

Alingsås tidning - 12 nov 16 kl. 05:30

Alingsås väldigt nära 40 000 nu

Någon gång de närmaste veckorna ser Alingsås kommun ut att få sin 40000:e invånare. Att befolkningsgränsen skulle passeras vid den här tiden var något kommunens utredare Marit Minou förutsåg redan 1995. Kommunledningskontoret tycks ha en alldeles egen spågumma i utredare Marit Minou.

Alingsås tidning - 08 sep 18 kl. 05:30

Glädjechocken – får 300 000!

Malin Conlan hade redan gett upp.
Då svängde plötsligt fullmäktige och ger nu föreningen Hem i Herrljunga 300000 kronor.
– Det känns helt fantastiskt, säger en chockad men glad Malin.

Alingsås tidning - 31 maj 16 kl. 05:30

Ny bro på gång över Nossan

En ny Kullingsviksbro över Nossan är en viktig pusselbit för en framtida vandringsled mellan Herrljunga och Fåglavik. Tack vare bidrag från lokala företag kan den nya bron invigas inom några veckor. Kullingsviksbron är en viktig förbindelse över Nossan, mellan Orraholmen och skogarna upp mot Fåglavik.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Polis fick bära ”snedtrippare” till ambulans

Polisen fick natten till söndag ta vara på en person i Mariehamn som ätit svamp med den aktiva narkotikaklassade substansen psilocybin. Personen hade dock fått i sig lite för mycket och fått en så kallad snedtripp. Personen befann sig på en otillgänglig plats och anmälaren hade ingen möjlighet att själv få bort personen därifrån.

Nyan - 2 timmar sedan

Storbråk i samband cupfinalen – ett tiotal gripna

– Det som var tänkt att bli en folkfest har hittills resulterat i mycket hård belastning för myndigheterna, skriver polisen efter gårdagens cupfinal på WHA. Det var främst bortalagets, Ilves, supporters som var stökiga. Redan före matchstart fick polisen gripa flera personer för störande av ordningen.

Nyan - 14 timmar sedan

IFK-Ilves Cupfinal bildspel

Foto: Joakim Holmström Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 18 timmar sedan

IFK föll i cupfinalen

IFK Mariehamn får nöja sig med en silvermedalj i Finlands cup efter finalförlust med 2-0 på hemmaplan mot Ilves. Bortalagets mål gjordes av Matias Ojala och Tatu Miettunen respektive. IFK-mål hängde dock i luften flera gånger, då Aristote Mboma bland annat två gånger inom loppet av några minuter i första halvlek hade chans på mål, och Robin Sid i matchens slutskede var så nära på att nicka in ett reduceringsmål man bara kan vara.

Nyan - 19 timmar sedan

IFK-underläge i halvtid

Efter 45 spelade minuter i Finlands cups final på Wiklöf Holding arena ligger IFK Mariehamn under med 2-0. Bortalagets mål gjordes av Matias Ojala och Tatu Miettunen respektive. IFK-mål har dock hängt i luften flera gånger, då Aristote Mboma två gånger inom loppet av några minuter hade chans på mål.

Nyan - 23 timmar sedan

Knarkpåverkade på krogtoalett får böta

En personbilsförare är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha slirat längs vägen upp till Badhusberget i Mariehamn. Händelsen inträffade natten till lördag. Polisen meddelar även att tre personer är misstänkta för straffbart bruk av narkotika.

Nyan - Igår: 19:04

Stadsstyrelsen: 220 000 euro mer i anslag till socialnämnden

Stadsstyrelsen vill ge 220 000 euro mer i anslag till socialnämnden än vad Stadsdirektör Barbara Heinonen föreslagit. Samtidigt fattade man beslut om ett resultat på 100 000 euro mindre än det föreslagna. .

Nyan - Igår: 18:01

Riksdagen gav regeringen sitt förtroende

Riksdagen har gett regeringen sitt förtroende med rösterna 113 för och 75 mot. Elva ledamöter var frånvarande. Antti Rinnes (SDP) regeringsprogram har debatterats i riksdagen i två dagar.

Nyan - Igår: 17:04

Körde av vägen vid rondell

Oroliga trafikanter kallade polisen till en trafikolycka under torsdagen. Det rörde sig om en avkörningsolycka där en personbilsförare tagit till vänster i en rondell. Polisen kunde konstatera att föraren hade kört fortare än vad situationen tillät.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.