Expressen > Nyheter

Sunday, 16 June, 19:14

Expressen - 12 jun 19 kl. 09:46

Kraftiga åskvarningar – stora strömavbrottSMHI har under onsdagsmorgonen utfärdat en klass 1-varning för kraftigt regn- och åskväder i stora delar av Södra Sverige. – Det blir väldigt dramatiskt väder i samband med den här typen av regnväder, säger meteorologen Tora Tomasdottir vid väderinstitutet Storm.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SMHI, Södra Sverige, Tora Tomasdottir, Storm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftiga, åskvarningarstora , strömavbrott
DN - 5 timmar sedan

Massivt strömavbrott i Sydamerika

Både Argentina och Uruguay är utan ström efter ett omfattande strömavbrott på söndagen. Sammanlagt rör det sig om 48 miljoner människor som drabbats..

SR - 5 timmar sedan

Massivt strömavbrott i Sydamerika

Stort strömavbrott i Argentina och Uruguay, rapporterar BBC. 48 miljoner människor påverkas..

Länstidningen i Jämtland - 5 timmar sedan

Massivt strömavbrott – 48 miljoner drabbade

Argentina och Uruaguay har drabbats av rikstäckande strömavbrott. Enligt ett brasilianskt....

SVT - 5 timmar sedan

Enormt strömavbrott drabbar 48 miljoner människor

Hela Argentina och Uruguay är just nu utan elektricitet efter ett gigantiskt strömavbrott, uppger BBC..

UNT - 4 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Ett massivt strömavbrott har drabbat Argentina och Uruguay, där sammanlagt 48 miljoner människor bor..

Länstidningen i Jämtland - 5 timmar sedan

Massivt strömavbrott i Sydamerika – minst 48 miljoner drabbade

Argentina och Uruguay har drabbats av rikstäckande strömavbrott. Enligt ett brasilianskt....

Barometern - 22 sep 14 kl. 18:33

Kraftiga vindar orsakade strömavbrott

Över 800 hushåll är utan ström efter kraftiga vindar. Under måndagseftermiddagen drabbades över 800 hushåll runt Böda på norra Öland av strömavbrott. Det var kraftiga vindar som låg bakom strömavbrottet som ledde till att flera av Eon:s kunder blev strömlösa under eftermiddagen och kvällen.

SmålandsPosten - 29 okt 13 kl. 09:25

Strömavbrott håller förskola stängd i Väckelsång

Strömavbrott i Väckelsång håller förskola och fritidshem stängt. Enligt information från kommunen öppnas verksamheten så fort strömmen i samhället är tillbaka. Efter gårdagens kraftiga storm kvarstår strömavbrott i Väckelsång.

Cornucopia - 13 jan 16 kl. 14:29

Gästinlägg: Strömavbrott Viksjö (Stockholm) 6-7 januari 2016

Nedanstående är ett gästinlägg av Tommy Walfridsson och handlar om ett 22 timmar långt strömavbrotti Viksjö i Stockholm. Fokus är på hur ett lågenergihus uppför sig vid strömavbrott och kallt väder i kontrast mot grannarna.

Intro
Nedanstående beskriver vad som händer vid ett relativt långt strömavbrott (22h) vid för Stockholm väldigt kallt väder (-17C dygnsmedel)

Före strömavbrottet & beskrivning
Området hade två strömavbrott under sommaren/hösten.

Cornucopia - 27 sep 17 kl. 15:49

Prepping: Klarar sig fiberanslutningarna vid strömavbrott?

Forna tiders kopparburnatelefoni (POTS - plain old telephone system) var robust och byggd för krigets krav, rent av en del av svenskt totalförsvar där försvaret skulle koppla in sig. Idag har försvaret ett eget telenät och istället ansluter sig allt fler sina hem till fiber. Men kommer fibern, och med det nödtelefonin alls att fungera vid strömavbrott?

YLE - 05 feb 16 kl. 09:49

Strömavbrott avbryter trafik på ringbanan

Tågen kör inte på avsnittet mellan Vandaforsen och Lejle på ringbanan, orsaken är ett strömavbrott. Dessutom har det varit strömavbrott på två stationer längs ringbanan och ett annat strömavbrott på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett elavbrott i ringbanans tunnel har lett till att tågen inte kör på sträckan mellan Vandaforsen och Lejle.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Malmö placerar hemlösa barn bland kackerlackor och smuts

Malmö stad placerar hemlösa barn i ett boende som är i akut behov av sanering.Barnen bor mitt bland smuts, mögel och kackerlackor i lokaler som redan för sju år sedan dömdes ut av Socialstyrelsen.– Givetvis är boendet inte optimalt, säger Minela Harbas, sektionschef på socialtjänsten..

Expressen - 15 minuter sedan

Trumps klimatrådgivare: Barn blir indoktrinerade

William Happer sitter i USA:s nationella säkerhetsråd.  I mejl har han kallat forskningsrapporter om klimatförändringar orsakade av människor för ”nonsens” och uppmanat rymdbolaget Nasa att avfärda dessa, visar en granskning från nyhetsbyrån AP. Happer har tidigare hävdat att koldioxidutsläpp blivit ”demoniserade som de stackars judarna under Hitler”.

Expressen - 30 minuter sedan

Madestam: ”Finns en oro i Ullenhag-lägret”

Liberalerna i Skåne och Västsverige har gjort sitt val. De vill se Nyamko Sabuni som partiledare – ett besked som väger tungt, enligt Expressens statsvetare Jenny Madestam. – Det betyder mycket och jag tror det finns en oro i Erik Ullenhag-lägret, säger hon.

Expressen - 1 timme sedan

Så kan Johan Pehrson få mer makt i L

Johan Pehrson har inte vunnit ett enda län i Liberalernas partiledarstrid.Men Svend Dahl, chef för Liberala Nyhetsbyrån och statsvetare, tror inte Johan Pehrsons syfte med att kampanja var att besegra Sabuni och Ullenhag. Han har i stället krattat manegen för toppjobb inom partiet.

Expressen - 1 timme sedan

Kalla fall-gruppen kan ta över Helena-fallet

Kalla fall-gruppen i Göteborg kan ta över utredningen om Helena Anderssons försvinnande i Mariestad för 27 år sedan, rapporterar SVT Nyheter Väst.– Det kan bli så att vi tar över det inom kort, men vi är inte riktigt där än, säger chefen Anders Eriksson, till SVT..

Expressen - 1 timme sedan

Två till sjukhus efter olycka – busstrafik inställd

En olycka har inträffat i Gårdsten, Göteborg.Två personer fick föras i ambulans till sjukhus efter en sidokollision mellan en bil och en mc.Västtrafik gör inskränkningar i kollektivtrafiken till följd av olyckan..

Expressen - 1 timme sedan

Hemlig polisinsats i Olofström

En polisinsats pågår under söndagseftermiddagen i Olofström i Blekinge.Poliser ur den regionala insatsstyrkan är på plats men orsaken är oklar.– Det gäller en pågående förundersökning, säger Richard Lundqvist, pressinformatör vid polisen i region Syd..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt drunkning i Sävsjö

Räddningstjänsten larmades på eftermiddagen om en misstänkt i närheten av Sävsjö. Inringaren ska ha hittat en obemannad båt med fiskesaker i. .

Expressen - 2 timmar sedan

Ebba Busch Thor: Strama åt migrationen som grannländerna

KD-ledaren Ebba Busch Thor vill strama åt migrationen till Nordens genomsnittsnivå, skriver hon på SvD Debatt.”Söktrycket skulle då minska med omkring 70 procent jämfört med i dag”, skriver hon. .

Expressen - 2 timmar sedan

NYHETSDAGEN: Djur hos Ystadfamiljen utreddes 2010 – barnen upptäcktes inte • Hongkongs ledare ber om ursäkt • Ny bild av prins Archie

Djur hos Ystadfamiljen utreddes – men ingen upptäckte barnen.•••Hongkongs ledare Carrie Lam ber demonstranterna om ursäkt.•••Prins Harry och hertiginnan Meghan har publicerat en ny bild av lille prins Archie.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.