Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 20:43

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 09:39

Huawei avbryter laptop-lansering efter svartlistningHuawei avbryter lanseringen av den kommande versionen av Matebook X, bolagets flaggskeppsprodukt inom laptop. Beslutet är helt grundat i den svartlistning av bolaget som omöjliggör tillgången till bärande amerikansk teknologi, enligt medieuppgifter..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Matebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Huawei, avbryter, laptop-lanseringefter , svartlistning
DN - 12 jun 19 kl. 09:45

Nytt bakslag för Huawei - avbryter lansering av flaggskeppsprodukt

Huawei avbryter lanseringen av den kommande versionen av Matebook X, bolagets flaggskeppsprodukt inom laptop. Beslutet är helt grundat i den svartlistning av bolaget som omöjliggör tillgången till bärande amerikansk teknologi, enligt medieuppgifter..

DI - 14 jun 19 kl. 12:58

Huawei skjuter upp lansering av vikbar mobiltelefon

Kinesiska Huawei flyttar fram lanseringen av sin första vikbara mobil, Mate X, till september. Det är efter att Samsung skjutit om leveranser av sin vikbara modell tidigare i år..

DI - 12 jun 19 kl. 09:46

Huawei stoppar lansering efter USA-bojkott

Huawei avbryter lanseringen av den kommande versionen av Matebook X, bolagets flaggskeppsprodukt inom laptop. Beslutet är helt grundat i den svartlistning av bolaget som omöjliggör tillgången till bärande amerikansk teknologi, enligt medieuppgifter..

DI - 14 jun 19 kl. 14:45

WSJ: Huawei skjuter upp lansering av vikbar telefon

Lanseringsdatum för Huaweis 5G-klara vikbara telefonlur, Mate X, skjuts upp med tre månader, rapporterar Wall Street Journal. Fördröjningen representerar ännu ett bakslag för det kinesiska telekombolaget efter den amerikanska svartlistningen i maj..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Analys: ”Stukat Huawei tror fortfarande på comeback”

Utåt sett ska allt verka som vanligt. Men Huawei, överskuggat av USA:s svartlistning, hade inga nya svar att ge när bolaget träffade svenska journalister. I stället fick vi se en bild på en gullig liten hund, skriver Ny Tekniks Kalle Wiklund..

DI - 28 maj 19 kl. 15:00

Huawei klättrar mot mobiltelefon-toppen trots svartlistning

Telekombolaget Huawei befäster sin andraplats på mobilmarknaden trots USA:s upprepade anklagelser om spionage för kinesiska staten och den svartlistning som genomfördes för snart två veckor sedan, enligt analysföretaget Gartners senaste rapport..

Cornucopia - 20 maj 19 kl. 12:39

Uppgifter: Google drar in Android-licensen för Huawei - Intel, Qualcomm och Broadcomm stoppar chipförsäljning

Mediauppgifter gör gällande att Google drar in den kinesiska diktaturens stora mobiltelefonibolag Huaweis licens på smartphoneoperativsystemet Android. Chiptillverkarna Intel, Qualcomm och Broadcom ska också stoppa sina leveranser till bolaget, med anledning av att USA:s president Donald Trump svartlistat flera företag för spioneri. Det kan också ses som en del i handelskriget USA-Kina och oron kring detta sägs orsaka dagens börsnedgång.

Dagens PS - Igår: 07:34

Huawei tar höjd för jätteras

Bakgrunden är att USA svartlistat den kinesiska mobiltillverkaren. Enligt Bloomberg – som refereras av nyhetsbyrån TT – räknar Huawei med ett internationellt försäljningstapp på 40-60 procent och lika många miljoner exemplar som en effekt av USA:s svartlistning. Som en följd av det här står Huawei, enligt artikeln, beredd att minska på leveranserna av Honor 20 som börjar säljas i Europa den 21 juni, och där USA:s drastiska åtgärd gjort att uppdateringar av systemet uteblir, vilket i sin tur slår mot flera viktiga appar, framgår det.

DI - 31 maj 19 kl. 14:20

Trots hoten: Huawei har dubblat sin svenska marknadsandel på ett år

Efter USA:s svartlistning av Huawei har flera internationella teleoperatörer meddelat att de dumpar telefon från Huawei. Men i Sverige har det kinesiska telekombolaget fördubblat försäljningen och marknadsandelen under ett år, enligt aprilstatistik från GFK..

Mobil - 11 jun 19 kl. 14:37

Huawei vill se fler utvecklare publicera appar i egna appbutiken

Huawei uppvaktar nu utvecklare i hela världen och ber dem publicera sina appar i bolagets egna appbutik App Gallery. Det är förstås USA:s svartlistning av Huawei som spökar i bakgrunden..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Järnmalmspriset nära 5-årshögsta

Järnmalmen rörde sig på tisdagen åter mot de nivåer som noterades i slutet på förra veckan, det högsta priset på fem år, efter att ha sjunkit tillbaka något på måndagen..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Han blir ny vd för Plantasjen

Ratos har utsett Olav Thorstad till ny vd i växtkedjan och portföljbolaget Plantasjen..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Positiv öppning väntas på USA-börserna efter Draghi-uttalande

Terminerna för ledande USA-börser indikerade en tydlig uppgång inför tisdagens Wall Street-öppning..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Trumps kritik mot Draghi: De har kommit undan med detta i åratal

USA:s president Donald Trump klagar på att euron försvagas efter ECB-chefen Mario Draghis uttalande..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

SvD: Två köpvärda aktier

Såväl en nischbank som en vårdoperatör får köprekommendationer av SvD:s analystjänst..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Commerzbank: ECB sänker räntan redan i juli

Europeiska centralbanken, ECB, kommer troligtvis att sänka sin styrränta redan vid nästa policymöte i den 25 juli. Den bedömningen gör den tyska storbanken Commerzbank..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Analyschef: Facebooks kryptovaluta bra för bitcoin

Lanseringen av Facebooks kryptovaluta libra är positivt för bitcoin, menar Jasper Lawler vid London Capital Group, LGC..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Volvo i avtal med Nvidia om AI-plattform

Volvokoncernen har skrivit ett avtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla det beslutsfattande systemet för självkörande kommersiella fordon och maskiner..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Draghi drar upp börsen

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en nedgång men vände upp efter att Mario Draghi antytt att ytterligare lättnader kan komma att behövas i euroområdet..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Spotify backar Facebooks kryptovaluta

Facebook presenterade på tisdagen det omtalade fintech-projektet Libra, en kryptovaluta som "ska bygga ett nytt finansiellt system för online-överföringar". Ett av bolagen i konsortiet kring Libra är svenska Spotify..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.