PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 26 June, 05:43

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 09:30

Goldman Sachs: Bättre investeringsmöjligheter på annat hållEfter denna relativa ”outperformance” finns dock bättre investeringsmöjligheter på annat håll, menar investmentbanken Goldman Sachs, som sänker sin rekommendation för SSAB till neutral från köp, något Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”Grovplåtspriserna har varit en betydande vinstgenerator för SSAB under de senaste tolv månaderna, men de har börjat komma under tryck i det andra kvartalet”, skriver bankens analytiker i en analysuppdatering. Banken tar ned sina estimat för SSAB mot bakgrund av högre kostnader än väntat för råvaror, i kombination med de lägre stålpriserna. Den nya riktkursen är 38 kr för A-aktien, ned från tidigare 43 kr. Goldman Sachs höjer samtidigt rekommendationerna för Arcelor Mittal, Aperam och Outokumpu till köp.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sachs, Goldman Sachs, SSAB, Nyhetsbyrån Direkt, Arcelor Mittal, Outokumpu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goldman, SachsBättre , investeringsmöjligheterpå annat , håll
PrivataAffärer - 08 mar 18 kl. 10:51

Goldman Sachs sänker Swedbank - föredrar bankaktier i eurozonen

På europeisk banknivå erbjuder bankaktier i eurozonen i nuläget större investeringsmöjligheter än Swedbank-aktien vars uppsida är mer beroende av räntehöjningar från Riksbanken, vilka bedöms komma senare än tidigare prognos....

DI - 12 jun 19 kl. 09:21

Storbanken om SSAB: Bättre investeringsmöjligheter på annat håll

Ståltillverkaren SSAB har rasat på börsen sedan investmentbanken Goldman Sachs lade aktien till sin köplista, men har ändå klarat sig väsentligt bättre än sektorn i övrigt. .

PrivataAffärer - 14 jun 19 kl. 10:50

Goldman Sachs: Lupe köpvärd efter oljeprisraset

Det menar Goldman Sachs, som höjt sin rekommendation för Lundin Petroleum till köp från neutral, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”Vi tror att produktionen kan näst intill fördubblas under 2020 jämfört med 2019, vilket innebär starten på ett decennium med starka kassaflöden”, skriver investmentbankens analytiker. Därtill finns andra möjligheter, för närvarande undervärderade, att öka produktionen så att bolaget kan komma att slå sina egna prognoser flera år framåt, resonerar banken.

DI - 07 jun 16 kl. 12:51

Goldman Sachs EM-tips

Frankrike har störst chans att vinna fotbolls-EM. Näst störst chans att få höja pokalen har det tyska laget. Men Spanien och England har också relativt goda möjligheter att bli mästare.

Affärsvärlden - 07 jun 16 kl. 13:03

Goldman Sachs: De vinner EM

Frankrike har störst chans att vinna fotbolls-EM. Näst störst chans att få höja pokalen har det tyska laget. Men Spanien och England har också relativt goda möjligheter att bli mästare.

DI - 27 feb 17 kl. 13:46

Goldman Sachs ratar MTG

MTG:s strukturella utmaningar kommer även fortsättningsvis väga tyngre än bolagets tillväxtmöjligheter. Det hävdar Goldman Sachs i en ny analys efter att investmentbanken tittat närmare på E-sportsbranschen och MTG:s satsningar där..

IDG - 15 mar 17 kl. 09:49

Citrix kläs för försäljning – anlitar Goldman Sachs


Den amerikanska mjukvarujätten Citrix kan vara på jakt efter en ny ägare. Företaget sägs ha anlitat investmentbolaget Goldman Sachs för att se över sina möjligheter..

Computer Sweden - 15 mar 17 kl. 09:49

Citrix kläs för försäljning – anlitar Goldman Sachs


Den amerikanska mjukvarujätten Citrix kan vara på jakt efter en ny ägare. Företaget sägs ha anlitat investmentbolaget Goldman Sachs för att se över sina möjligheter..

VA - 18 apr 18 kl. 16:10

Så hittar du dagliga investeringsmöjligheter – med hjälp av experternas tekniska analys

Varje dag erbjuder marknaden massor av investeringsmöjligheter, men att hitta dem kan vara tidsödande och kräva mycket övning. .

DI - 09 jan 14 kl. 09:29

Africa Oil: Goldman sänker rekommendation

Goldman Sachs sänker sin rekommendation för oljeprospekteringsbolaget Africa Oil till neutral från tidigare köp efter att aktien klättrat runt 20 procent sedan början av september och menar att det finns bättre investeringsmöjligheter i andra aktier..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är fonderna som gynnas av gigantiska läkemedelsaffären

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar sektorkollegan Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan. Affären motsvarar en aktiekurs i Allergan om 188:24 dollar, vilket innebär en premie på omkring 45 procent mot måndagens stängningskurs om 129:57 dollar.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Megaaffär i läkemedelssektorn

Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.   Affären som motsvarar ett pris på 188:24 dollar och motsvarar en premie på omkring 45 procent jämfört med Allergans stängskurs på måndagen om 129:57 dollar. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Guldet på sexårshögsta

I morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.