SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 19 June, 18:47

SmålandsPosten - 12 jun 19 kl. 09:14

Då sätts sjukhusbygget igång i Räppe – inspiration hittas i DanmarkI januari 2023 räknar Region Kronoberg med att kunna sätt spaden i marken för bygget av det nya sjukhuset i Räppe. Men ännu återstår mycket arbete, än äger man inte marken sjukhuset ska stå på..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Räppe, Danmark, Region Kronoberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , sätts, sjukhusbygget, igångi , Räppe, inspiration, hittasi , Danmark
YLE - 29 nov 16 kl. 13:01

Nya problem med betongen vid T3-sjukhusbygget

Betongproblemen vid T3-sjukhusbygget ser ut att utvidgas. I utredningarna som har gjorts hittills har det visat sig att också en del av betongelementen inte håller måttet. - Elementen som har använts har levererats av byggföretaget NCC men elementen är byggda av Rudus, säger T3-sjukhusbyggets projektschef Timo Seppälä.

YLE - 29 nov 16 kl. 13:01

Nya problem med betongen vid T3-sjukhusbygget i Åbo

Betongproblemen vid T3-sjukhusbygget i Åbo ser ut att förvärras. I utredningarna som har gjorts hittills har det visat sig att också en del av betongelementen inte håller måttet. - Elementen som har använts har levererats av byggföretaget NCC som i sin tur har införskaffat dem av Suomen Kovabetoni Oy som tillverkat dem men betongen som finns i elementen härstammar från Rudus, säger T3-sjukhusbyggets projektschef Timo Seppälä.

YLE - 23 maj 14 kl. 05:09

Det ser dåligt ut för sjukhusbygget

Planeringsarbetet för en tillbyggnad av Västra Nylands sjukhus i Ekenäs står stilla. Projektarbetsgruppen har tagit timeout. Sjukhusdirektören hoppas på en fortsättning av projektet men det finns också en risk att nybygget inte alls blir av.

Politologerna - 06 dec 15 kl. 09:00

Lucka #6: Dags för sänkt rösträttsålder?

Förra årets val till Europaparlamentet innebar en ökning av det svenska valdeltagandet med 5,5 procentenheter till 51,1 procent. För första gången röstade över hälften av de röstberättigade i ett svenskt EU-val. På det hela taget var dock 2014 års EU-val ytterligare ett misslyckande sett till det medborgerliga engagemanget; visserligen sjönk valdeltagandet bara med några tiondelar av en procent, men de 42,6 procent av de röstberättigade EU-medborgarna som begav sig till valurnorna innebar den lägsta andelen någonsin.

Politologerna - 09 jan 16 kl. 08:43

Om demokratiutredningens förslag till sänkt rösträttsålder

Demokratiutredningen föreslår försök med sänkt rösträttsålder till 16-år i lokala val vid de två nästkommande riksdagsvalen. Liknande försök har genomförts i flera andra länder tidigare (t ex Norge) och på flera håll (Skottland, Österrike, Estland, delstater i Tyskland och USA) har valsystemet ändrats permanent i närtid. Andra länder som t ex Brasilien och Argentina har länge haft 16 år som rösträttsgräns.

YLE - 23 nov 16 kl. 14:47

Forskare: Sänk rösträttsåldern till 16 år

Sextonåringar är straffrättsligt ansvariga och betalar inkomstskatt, och därför borde de också kunna påverka hur skattepengarna används och hur ärenden som berör dem sköts. Rösträttsåldern borde alltså sänkas, föreslår forskaren Merja Jutila Roon. Merja Jutila Roon är forskare vid den socialdemokratiska tankesmedjan Kalevi Sorsa-fonden.

YLE - 14 sep 17 kl. 06:41

Allt fler i Esbo och Helsingfors utsätts för trafikbuller - kan orsaka skador i längden

Kring en fjärdedel av invånarna i Helsingfors utsätts för väg- och gatutrafikbuller. Ungefär en femtedel av alla Esbobor är bosatta i en bullerzon. Trafikbuller är farligt eftersom det i längden kan orsaka hörselproblem och stress.

Barometern - 13 maj 14 kl. 07:53

15-åriga Sara: Männens sätt att agera i en våldtäkt ifrågasätts inte alls lika mycket ofta som kvinnornas.

”Jag blir minst sagt mörkrädd.” Den reaktionen handlar om en 15-årig tjejs reaktioner på hur våldtäktsmål behandlas i domstolar. Ifrågasätts männens berättelser på samma sätt som kvinnans?

YLE - 03 jun 14 kl. 04:48

Var femte förlossning sätts igång

Vart femte barn som föds på BB i Karleby kommer till världen med hjälp av igångsättning. Bonnie Kankkonen hade så högt blodtryck då hon väntade sina tvillingar att hon blev igångsatt. - De var rädda att något skulle hända mig och barnen.

YLE - 08 maj 15 kl. 16:28

Tåg ersätts med bussar

Banarbeten mellan Seinäjoki och Uleåborg orsakar förändringar i tågtrafiken. Tåg ersätts med bussar och vissa tåg ersätts inte alls. Det är främst trafiken på lördagar som påverkas.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

I vimlet med Sven: Premiär för litterär room service

För mig, och många andra, är room service betjäning av mat och dryck på hotell..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Klart: Hummels återvänder till Dortmund

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Teaterfrossa med hemvändare

De kommer båda från Småland men lever i exil i huvudstaden. I sommar återvänder de för att spela på hemmaplan igen. – Smålänningen i mig är ständigt närvarande, säger Anki Albertsson som tillsammans med Växjöfödde Ola Forssmed medverkar i ”Trassel” på Krusenstiernska teatern i Kalmar med premiär 27 juni..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Fritzon viceordförande i S-grupp

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Arbetsmiljöproblem på arbetsmiljömyndigheten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Student i Storbritannien dömd för 3D-pistol

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

SD får EU-sällskap av spanska Vox

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Efter telefoniproblemen - Region Kronoberg höjer beredskap

Region Kronoberg har fortfarande störningar i Tele2:s telefoni. Nu höjer de beredskapen och går upp i stabsläge..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Länet: Personbil körde av diket på riksväg 120

Vid 16.24 körde en bil i diket på riksväg 120 vid Häradsbäck/Barkhult i Älmhults kommun..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Avstängning hotar Eriksson – vilas mot USA?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.