Nyteknik > Teknik

Sunday, 16 June, 05:12

Nyteknik - 12 jun 19 kl. 09:11

Då kommer första elbilen med solid state-batterierDen japanska jätten har legat efter inom ren batteridrift. Men nu hävdar Toyota att de ska lansera en volymmodell med solid state-batterier redan nästa år..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Toyota

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kommer första , elbilenmed , solid, state-batterier
Cornucopia - 06 jan 19 kl. 18:53

VW elbil för 200 000:- SEK nästa år?

Volkswagen har planer på att producera hela 330 000 elbilar av en bilmodellserie med utvecklingsnamnet MEB nästa år. Den billigaste modellen uppges kosta 20 000 EUR enligt uppgifter till Reuters och ska klara 33 mil på en laddning. Om detta uppfylls kommer det helt revolutionera bilismen i Europa.

DN - 12 nov 12 kl. 19:37

"Missvisande om elbilen"

Dag Noréus och Johan Lindström skriver på DN Debatt (9/11) om att den rena elbilen är ett mycket sämre val än hybridbilen och ger elbilen ett oförtjänt dåligt rykte. Inlägget innehåller dock ett flertal vinklingar och missvisande påståenden, vilka bör få klargöras. Debattartikeln blandar i en salig röra höga kostnader, kvalitet, sällsynta material, marginalel, företag som gått i konkurs och felaktig användning av batterier.

Cornucopia - 11 jul 18 kl. 17:00

Spara 7-11% genom att ladda elbilen nattetid

Om man har timmätning på sitt elabonnemang kan man spara mellan sju och elva procent i laddkostnad om man laddar nattetid visar ett av Sveriges mest nedladdade studentuppsatser. Uppsatsen visar även att 30% av den svenska bilparken redan idag kan ersättas med elfordon om man laddar nattetid när det finns ett kraftöverskott.
Tesla Wallcharger kan ladda från 11 kW (16A) eller 22 kW (32A) beroende på säkringarnas storlek.

YLE - 20 feb 17 kl. 17:05

Är elbilen verkligen miljövänlig? Svaret är både ja och nej

Elbilar är ett miljövänligare alternativ än vanliga bilar, men bara om man faktiskt kör med dem. Det har också stor betydelse hurdan el som används för att ladda bilbatterierna. Elbilar är fortfarande betydligt dyrare än vanliga bensin- eller dieselbilar.

Nyteknik - 22 feb 18 kl. 07:50

”Elbilen går på kol och monopol”

DEBATT. Visst kan elbilen få en roll i framtidens fordonspark men det saknas en sund skepsis som granskar helheten. Ny elförbrukning möts med förbränning av kol och elbilens batterier kräver stora mängder miljöförstörande jordartsmetaller, skriver Roger Fredriksson, energianalytiker..

Dagens PS - 15 okt 18 kl. 08:10

Elbilen snart lika billig som dieselbilen

Expert tror att prisnivåerna jämnas ut inom en mycket snar framtid. ”Som det ser ut just nu känns det som att vi kommer att se en utjämning väldigt snart. Vi kommer säkert att ha ett likvärdigt pris mellan elbil och dieselbil inom två till tre år”, säger Sofia Forsling, ansvarig för partnerskap på bilåterförsäljaren Wayke, till Dagens Industri.

SmålandsPosten - 09 jan 19 kl. 14:27

Stefan Nilsson: Högre kapacitet på elbilen Nissan Leaf

Nissan, som redan vid lanseringen av elbilen Leaf talade om batterier med högre kapacitet, höjer nu till en batterikapacitet på 62 kWh och en WLTP-räckvidd på 385 km samt en starkare motor på 217 hk. Ett snabbt svar på Kias nykomling e-Niro. Gammal är äldst heter det ju och det gäller även bland elbilar..

SvD - 03 mar 11 kl. 12:22

Varmgarage ett måste för elbilen

Intervju. Renaults elbilsansvarige om batterier och kyla..

VA - 04 mar 11 kl. 16:38

Elbilen en miljöbomb

4 mars El- och hybridbilar står som bekant överst på alla biltillverkares agenda nu för tiden.
Till och med lyxiga Rolls Royce, supersnabba Ferrari och pånyttfödda Lotus planerar nya modeller där elmotorer hjälper till att hålla bränsleförbrukningen nere, eller testar fram renodlade elbilar helt utan förbränningsmotorer.

Anledningen är enkel.

Nyteknik - 04 apr 11 kl. 08:41

Läsarna: Så laddar vi elbilen på några minuter

LÄSARKOMMENTARER. Lokala energilager eller högspänningsnät fram till ?macken??

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Börje Ekholm ryter till: 5g-utrullningen tar för lång tid i Sverige

Ericssons vd varnar Europa för riskerna med att halka efter i 5g-kapplöpningen. Men Börje Ekholm är desto mer förtegen när det gäller Huawei..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Kärnfysikern Leona Woods satte fart på klimatforskningen

I kärnvapenålderns gryning stod Leona Woods mitt i händelsernas centrum. Hon var en hårdför fysiker som aldrig ångrade något – och som senare satte fart på klimatforskningen..

Nyteknik - Igår: 14:50

Ny teknik på bussar ska sätta dit brittiska ljudmarodörer

Högljudda fordon stör britternas nattsöm. Nu ska landets bussar utrustas med akustiska kameror på test för att fånga ljudmarodörerna på bild..

Nyteknik - Igår: 13:48

Många vill jaga batterimetall: ”Finns i Sverige”

I spåren av elbilsboomen exploderade även intresset för att leta batterimetaller i Sverige. Men än så länge har ingen gruva fått tillstånd. Och det lär dröja många år innan Northvolt kan hoppas på något därifrån, enligt Bergsstaten..

Nyteknik - Igår: 14:05

En enorm metallklump kan ligga under jättekratern

Månsonderna har avslöjat en tät massa under Aitken-kratern. Forskarna tror att det rör sig om en metallklump som är fem gånger större än Hawaii..

Nyteknik - Igår: 11:32

Globala jättar stöttar Facebooks kryptovaluta

Drygt ett dussin globala företag - däribland Visa, Mastercard, Paypal och Uber - ställer sig bakom Facebooks planerade kryptovaluta..

Nyteknik - Igår: 10:50

Naturhistoriska ska återskapa dna från den utdöda vargen

Det frusna varghuvudet har vält internet. Nu ska Naturhistoriska riksmuseet återskapa djurets dna. Bland de sibiriska fynden finns även en komplett grottlejonunge och en intakt mammutfot.

Nyteknik - Igår: 10:27

Så kan allt donerat blod få magiska blodgruppen O

O är blodgruppen som alla sjukhus vill ha – men ofta är givarna för få. Nu arbetar forskare i Kanada på ett enzym som kan förvandla blodceller i A- och B-gruppen till universallösningen O.  .

Nyteknik - Igår: 09:39

Nykläckta industridesigners visar framfötterna

Sjukhusrobotar, autonoma fyrbenta skogsmaskiner, en tvåsidig skärm som tolkar mellan döva och hörande. Och kommer drömmen om flygande bilar äntligen att uppfyllas? Avgångsstudenterna på Designhögskolan vid Umeå universitet har presenterat sina exjobb..

Nyteknik - Igår: 09:21

Första kvinnliga ingenjören har blivit staty

För drygt 100 år sedan, 1917, blev Vera Sandberg den första kvinnan i Sverige att ta en ingenjörsexamen. Nu har hon hedrats med en staty på Chalmers i Göteborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.