Realtid > Ekonomi

Thursday, 20 June, 23:10

Realtid - 12 jun 19 kl. 09:11

Fortsatt låga inflationsförväntningarDen svenska KPI-inflationen väntas vara 1,9 procent om ett år, samma siffra gäller för två år. Om fem år väntas den vara 2,1. Det visar nya siffror från Kantar Sifo Prospera..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
KPI, Kantar Sifo Prospera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt låga, inflationsförväntningar
Dagens PS - 14 feb 18 kl. 08:10

Inflationsförväntningar i Sverige oförändrade

Förväntningarna på den svenska inflationen mätt som Riksbankens målvariabel KPIF ligger vid 1,9 procent på ett, två och fem års sikt. Det visar Prosperas undersökning som utförs på uppdrag av Riksbanken, där penningmarknadens aktörer ingår. Därmed är inflationsförväntningarna oförändrade gentemot den förra undersökningen i januari.

Affärsvärlden - 05 jun 13 kl. 12:34

Hushållens inflationsförväntningar stiger

Hushållens inflationsförväntningar fortsätter att stiga, men inflationsförväntningarna för både mat och bostadskostnaderna bromsar in, enligt Skop..

Affärsvärlden - 01 okt 13 kl. 14:23

Hushållens inflationsförväntningar fortsätter stiga

Hushållens inflationsförväntningar stiger, och även inflationsförväntningarna för mat och bostadskostnaderna vänder uppåt, enligt Skop..

Affärsvärlden - 29 jan 14 kl. 10:03

Hushållens inflationsförväntningar vänder nedåt

Inflationsförväntningarna bland de svenska hushållen sjunker inför 2014 och en nedåtriktad trend etableras därmed efter ett år av stigande inflationsförväntningar..

Affärsvärlden - 16 maj 14 kl. 15:10

Stabila inflationsförväntningar

Hushållens genomsnittliga inflationsförväntningar är stabila men för matpriser och bostadskostnader stiger inflationsförväntningarna..

Affärsvärlden - 11 jul 14 kl. 12:24

Stabila inflationsförväntningar hos hushållen

Hushållens genomsnittliga inflationsförväntningar är stabila men för matpriser och bostadskostnader är inflationsförväntningarna uppåtgående, visar SKOP:s senaste mätning..

Affärsvärlden - 13 okt 14 kl. 14:11

Stigande inflationsförväntningar för bostäder och mat

Hushållens genomsnittliga inflationsförväntningar är stabila beträffande inflationsförändringar för genomsnittlig prisnivå, men det råder en stigande trend för förväntningarna kring bostadskostnader och matpriser, enligt SKOP:s senaste mätning..

SvD - 17 nov 14 kl. 05:52

Boe: bevakar sjunkande inflationsfÖrvÄntningar ?som en duva?

Inflationsförväntningarna i Storbritannien har hittills hållits uppe. Men "inflationstigern" måste hanteras varsamt, även i Storbritannien har vissa mått på hushållens inflationsförväntningar sjunkit något det senaste året, "tigern har väckts"..

DI - 06 mar 15 kl. 10:53

Bank of England: Lägre inflationsförväntningar i enkät

De brittiska hushållens inflationsförväntningar, avseende KPI, uppgick i februari till 1,9 procent på ett års sikt. Inflationsförväntningarna har därmed sjunkit jämfört med i november-enkäten när nivån uppgick till 2,5 procent..

DI - 13 apr 16 kl. 08:20

Stillastående inflationsförväntningar i april

Prosperas undersökning, som genomförs på uppdrag av Riksbanken, visar att inflationsförväntningarna ligger oförändrade. Undersökningen indikerar att penningmarknadens inflationsförväntningar är 1,1 procent på ett års sikt, 1,6 procent på två års sikt och 1,9 procent på fem års sikt..

Affärsvärlden - 12 nov 13 kl. 14:54

Kraftigt minskade inflationsförväntningar

Företagens inflationsförväntningar har sjunkit kraftigt och därmed brutit en tidigare trend med stigande förväntningar..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

“Förtroendet för rättsväsendet undergrävs”

Majoriteten av advokaterna som processar i skattemål anser att förvaltningsdomstolarna är partiska och att processerna inte håller tillfredställande kvalitet. Här svarar torsdagspanelen på vad det låga förtroendet innebär och vilka åtgärder som förvaltningsdomstolarna måste vidta för att höja kvalitén..

Realtid - 7 timmar sedan

Ny ledamot i Finanspolitiska rådet

Örebroprofessorn Pär Österholm har av regeringen utsetts till ledamot i Finanspolitiska rådet..

Realtid - 7 timmar sedan

Baker McKenzie legal rådgivare vid K2A:s börsnotering

Baker McKenzie är legal rådgivare vid fastighetsbolaget K2A:s börsnotering på Nasdaq Stockholm, med Carnegie och Swedbank som Global Coordinators och Joint Bookrunners, enligt ett pressmeddelande från advokatbyrån..

Realtid - 8 timmar sedan

ECB har slut på ammunition – stökig höst att vänta

Hur ska ECB lyckas med sitt inflationsmål när krutet snabbt sinar i bössan? Och hur ska centralbanken få bukt med de trilskande tyskarna? Realtids Per Lindvall ser en tuff höst framför sig, när näste ECB-chef ska ta över..

Realtid - 11 timmar sedan

Oktogonen riskerar skattesmäll

Realtid kan idag avslöja att Oktogonen, Handelsbankens resultatandelsstiftelse, kan drabbas av ökad skatt om styrelsen fortsätter att dra in avsättningar..

Realtid - 11 timmar sedan

Handelsbankens anställda riskerar skattesmäll

Realtid kan idag avslöja att de anställda på Handelsbanken kan drabbas av ökad skatt om styrelsen fortsätter att dra in avsättningar till resultatandelsstiftelsen Oktogonen..

Realtid - 12 timmar sedan

Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt

Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt av Financial Hearings. Johan Såthe, chefredaktör på Realtid, är glad över all positiv feedback från läsarna..

Realtid - 12 timmar sedan

Silverpokal till Realtid i prestigefylld ranking

Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt av Financial Hearings. Johan Såthe, chefredaktör på Realtid, hur kommer det sig att kvaliteten har ökat så mycket under det senaste året?.

Realtid - 13 timmar sedan

Bolund skeptisk till Facebooks kryptovaluta

Finansmarknadsminister Per Bolund varnar för Facebooks kryptovaluta libra. Han ser alltför stora risker..

Realtid - 14 timmar sedan

EQT säljer Autostore

EQT säljer norska Autostore till THL Partners..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.