GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 15 June, 22:34

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 05:10

Utbildning måste bli en del av klimatstrateginSverige kan komma att missa klimatmålen om inte den skriande kompetensbristen inom installationsbranschen åtgärdas. 17 000 personer med rätt kompetens skulle kunna anställas här och nu..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbildningmåste bli en , delav , klimatstrategin
DalaDemokraten - 19 maj 14 kl. 11:16

Anser att klimatstrategin inte genomförts

Miljöpartiet (MP) tycker att klimatstrategin var ambitiös och hade långsiktiga mål. I interpellationen till Maria Strömkvist noterar MP att flera av de delmål som kommunen beslutade om inte har genomförts..

Dalarnas tidningar - 19 maj 14 kl. 11:16

Anser att klimatstrategin inte genomförts

Miljöpartiet (MP) tycker att klimatstrategin var ambitiös och hade långsiktiga mål. I interpellationen till Maria Strömkvist noterar MP att flera av de delmål som kommunen beslutade om inte har genomförts..

YLE - 18 jan 19 kl. 10:17

Klimatstrategin i Jakobstad glömdes bort - pengarna styr fortfarande upphandlingen även i Vasa

Klimatstrategin i Jakobstadsregionen har nästan 10 år på nacken. Det är dags att uppdatera den och ta den till heders säger klimatdemonstranter. Men många beslutsfattare känner inte ens till strategin..

Skånskan - 06 feb 19 kl. 22:10

”Utan utbildning har man mycket liten chans att få jobb”

ESLÖV/HÄSSLEHOLM Arbetsförmedlingen i Skåne Nord-Mitt satsar på att få folk i utbildning eller praktik minst lika mycket som man fixar jobb.Arbetslösheten i Eslöv ligger på 8,3 procent, i Höör 5,4 och i Hörby 6,6 procent. Bland utrikes födda är det värre: I Eslöv går 21,2 procent utan jobb, i Höör 16,1 procent och i Hörby 20,8 procent.

Politologerna - 10 dec 16 kl. 08:00

Lucka #10: Basanslag för forskning och utbildning på forskarnivå – villkorad frihet

År 1979 beslöt riksdagen att regeringen vart tredje år skulle presentera en proposition för långsiktig planering och samordning av samhällets insatser för forskning. Den första forskningspropositionen lades fram 1982, och sedan 1992 kommer dessa propositioner vart fjärde år. I november i år presenterades således den tionde i ordningen, och vid en presskonferens den 28 november presenterade Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, forskningspropositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft.

YLE - 05 jun 14 kl. 15:42

Framtiden osäker för andra stadiets utbildning

Frågan om anordnandet av andra stadiets utbildning är en av de viktigaste frågorna som kommunstrukturutredningen i Jakobstadsregionen har att ta ställning till. Den arbetsgrupp som skall komma med ett förslag för utbildningsfrågornas del leds av bildningsdirektör Rolf Sundqvist i Pedersöre. Större enheter krävs i framtiden av undervisningsministeriet för undervisningen på andra stadiet och för gymnasiernas del har siffran 500 studerande nämnts och för yrkesutbildarna 2000 studerande.

Skånskan - 22 feb 17 kl. 14:00

Köper hel kurs för att ge personal bra utbildning

SVALÖV Förskolepersonal i Svalövs kommun ska få ännu högre högskolestatus.
Med start i vår kommer ett antal vid språkförskolan att få utbildning för att kunna ge ännu bättre och mer samlad undervisning. ERWP.

BT - 12 apr 12 kl. 13:08

Uppmuntra anställda till utbildning

I Sjuhärad finns ett brett utbud av utbildningar i vår närhet. Hur många arbetsgivare uppmuntrar sina anställda till att ta del av högskolans/universitetets utbildningar, undrar Per-Anders Larsson, Unionen. Den 15 april är det sista dagen för att ansöka om högskolestudier.

SmålandsPosten - 14 okt 13 kl. 08:00

Vuxenutbildning är en viktig del av arbetslinjen

?Vårt besked är tydligt; vuxenutbildning är en åtgärd för fler i arbete. För att göra vuxenutbildningens uppdrag än mer tydligt övergår ansvaret nu helt till Nämnden för arbete och välfärd, skriver Benny Johansson (M), ordförande, Nämnden för arbete och välfärd och Oliver Rosengren (M), gruppledare, Gymnasienämnden.

YLE - 04 dec 12 kl. 14:27

Utbildning och kursverksamhet

Så här i slutet av året vill man gärna blicka framåt men också minnas det som varit. Samtidigt vill man kanske också se över hur man jobbar och i vilken riktning verksamheten ska utvecklas. Inom den finlandssvenska gymnastiken kan vi i år se tillbaka på en härlig Gymnastikfest i Jakobstad.

Dagensanalys.se - 19 feb 18 kl. 13:31

Nu startar vinterns bästa digitala utbildning

Vill du bli ännu bättre på digital marknadsföring? Nu sätter vår utbildning igång som vi har satt ihop för digitala marknadsförare, du får möjlighet att förbättra dina kunskaper inom följande områden: Marknadsanalys, Data, Google Analytics, Sökmotoroptimering (SEO), Sociala medier, E-postmarknadsföring och Displayannonsering. Så boka upp dig så att du kan säkerställa att du ökar din synlighet i digitala kanaler – helt enkelt hur du säljer mer med hjälp av digital kunskap.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

S vill höja skatten – majoriteten vill spara

Oppositionsråd i Härryda: "För att inte välfärden ska hotas måste det till en skattehöjning.".

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Segerraden förlängd för IK Uppsala - besegrade Mallbacken

–3 (0–2) blev resultatet när Mallbacken och IK Uppsala möttes på Strandvallen på lördagen. I och med detta har IK Uppsala hela fem raka segrar i Elitettan i fotboll..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Uddamålsförlust för Göteborg DFF mot IK Friscopojkarna

Göteborg DFF fick till slut se sig besegrat av IK Friscopojkarna i matchen på Katebovallen på lördagen. Matchen i division 1 norra Götaland i fotboll slutade 3–2 (0–0)..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Hisingsbacka förlorade borta mot Jonsered

Hisingsbacka förlorade bortamatchen mot Jonsered i division 3 nordvästra Götaland i fotboll på lördagen. 4–1 (2–1) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Delad pott när Frillesås tog emot Hyltebruk

Hemmalaget Frillesås och Hyltebruk tog en poäng var i mötet i division 3 Halland i fotboll. Matchen slutade 1–1 (0–0)..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Många döda i bilbombsdåd i Somalia och Kenya

Flera personer har dödats i bilbombsattacker i Somalias huvudstad Mogadishu och på andra sidan gränsen i Kenya..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Fällorna när du hyr ut din bostad

Ska du hyra ut din bostad i sommar? Då gäller det att hålla koll på de vanligaste fällorna..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Stenjätte ska locka turister till Jylland

De styrande i Thisted på norra Jylland hoppas kunna locka besökare med en ny turistattraktion – en rejäl stenbumling..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Håfreström vann mot Högsäter på Genevi IP

Efter en mållös första halvlek tog Håfreström över matchen mot Högsäter i andra halvlek. Till slut vann Håfreström lördagens bortamatch i division 4 Bohuslän/Dalsland med 3–1..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Kaos i US Open – golfbil skadade fem åskådare

Kaosartade scener ska ha utspelat sig vid det 16:e hålet under den andra spelronden i US Open..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.