SVT > Inrikes

Thursday, 20 June, 02:57

SVT - 12 jun 19 kl. 08:57

Så kan du bota din homofobi – med terapiLider du av homofobi? Då vill West Pride bota dig. Under onsdagen lanserar konst- och kulturfestivalen homofobiterapi, en självhjälpsterapi i åtta delar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
West Pride

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan du , botadin , homofobimed , terapi
Posh24 - 26 mar 14 kl. 13:08

Alexander Bard till attack: "Måns Zelmerlöw sprider homofobi!"

Efter Måns Zelmerlöws medverkan i "Pluras kök - Sicilien" möttes han av starka reaktioner i kändisvärlden. Nu anklagar Christer Lindarw och Alexander Barn den folkkäre sångaren för att sprida homofobi.

I programmet hävdar Måns att homosexualitet avvikelse och att män och kvinnor har en "automatisk dragningskraft" för att rent biologiskt föra den mänskliga arten vidare.

YLE - 10 jun 16 kl. 03:51

Användningen av psykmediciner minskar – terapi ersätter antidepressiva

Psykiatriska läkemedel används i mindre utsträckning än tidigare. Det stora trendbrottet är antidepressiva läkemedel som nu minskar efter att ha ökat i popularitet sedan 1990-talet. Emma, som vi kallar henne i den här artikeln, insjuknade i depression efter gymnasiet.

Nyheter 24 - 12 mar 12 kl. 10:40

Immunterapi ska bota hudcancer


Hudcancer skördar runt 500 liv per år i Sverige. Nu har det kommit nya läkemedel som förändrar bilden. Genom att använda patientens egna immunceller har man hittat ett sätt att bota sjukdomen.

DN - 07 dec 16 kl. 20:25

Malta förbjuder terapi som ”botar” homosexuella

Malta blir första landet i Europa som förbjuder terapi som ska ”bota” homosexuella personers läggning, skriver The Guardian. Den nya lagen antogs enhälligt av parlamentet i Valetta..

SVT - 08 jan 12 kl. 16:24

Ögonrörelseterapi kan bota trauma

En ny metod för att lindra besvären för dom som råkar ut för en traumatisk händelse har godkänts av Socialstyrelsen och används nu allt mer inom vården. Metoden kallas ögonrörelse-terapi..

YLE - 15 dec 16 kl. 05:00

Barn med specialbehov får allt mindre terapi - statens nedskärningar märks redan

Barn är speciellt utsatta då staten sparar. För barn med utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning är nedskärningarna ännu mer dramatiska. Vid årsskiftet gjordes en lagändring, som gör det svårare för barn med specialbehov att få terapi, och det börjar redan synas.

BT - 04 aug 11 kl. 10:37

Små och stora nyanser av modern homofobi

Jag har sagt det förr. Jag gillar jantetänk. För mig är det tron på att alla människor är lika mycket värda och att ingen är viktigare än någon annan.

Sydsvenskan - 25 jan 14 kl. 05:30

Terapi är inte bäst på tv

På nyårsdagen upptäckte personalen på krematoriet Golders Green i London att någon slagit sönder den antika urna i vilken Sigmund Freuds aska förvarades.Polisen tror att en inbrottstjuv försökt stjäla den dyrbara urnan och råkat välta den.Men kanske var urnskändandet inget stöldförsök, utan resultatet av att någon hade fått nog, psykat ur helt enkelt.

YLE - 27 apr 17 kl. 08:05

Hon fick antidepressiva i sju år - men ingen terapi

En halv miljon finländare lider av depression och av dem får bara var fjärde högklassig vård uppger man på THL. Maria var 20 år när hon sökte hjälp för sin depression för första gången. På den tiden var hon studerande och fick hjälp på Studenternas hälsovårdsstiftelse, SHVS.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 11 kl. 07:23

Terapi på distans

Terapi på distans blir möjlig inom den skånska vården. Ett pilotprojekt som genomförts i Malmö permanentas. Från och med nästa år ska skåningarna kunna få terapi på internet, rapporterar TV 4 Nyheterna Malmö.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Skilsmässor bland äldre ökar – Sverige unikt med hög acceptans från barnen​

Skilsmässor bland de som är 60 år och äldre ökar. Sedan millennieskiftet har antalet fördubblats. Något som är unikt för Sverige är att vuxna barn har en stor acceptans för föräldrars skilsmässor..

SVT - 3 timmar sedan

Uppgifter: Lars Adaktusson lämnar KD:s partiledning

Lars Adaktusson lämnar Kristdemokraternas partistyrelse och sin roll som andra vice partiledare, uppger han för Expressen. KD-toppen säger till tidningen att han saknade ledningens stöd när debatten om hur han röstat i abortfrågor i EU bröt ut. Därför ställer han inte upp för omval på partiets riksting..

SVT - 4 timmar sedan

Persson: ”Blir inte förvånad om det dyker upp mer”

Göran Persson, utsedd till ny styrelseordförande i Swedbank, säger att han inte vet om det finns fler missförhållanden i banken än de som redan är kända för allmänheten. – Jag skulle inte bli förvånad om det dyker upp mer i den här granskningen, säger Persson i SVT:s Aktuellt..

SVT - 4 timmar sedan

Trafikverket vill testa självkörande bilar

Trafikverket har tagit fram vad man kallar för ett “världsunikt” projekt för att digitalisera det svenska nätverket. Självkörande bussar ska testas på landsvägar och bilar på motorväg..

SVT - 7 timmar sedan

Kaos, mobbning och ”management by fear” – här är de anonyma vittnesmålen inifrån SAS

På ytan ett ansett bolag. Men under ytan finns ett utbrett missnöje mot företagskulturen och ledarskapet som i ett öppet brev beskrivs som ”management by fear”. Många har velat ge sin bild av bolaget, men ingen har vågat göra det med namn och bild.

SVT - 8 timmar sedan

Moderaterna säger nej till höghastighetståg

Regeringen ihop med C och L är överens om att bygga höghastighetsbanor för tåg, men Moderaterna säger nu nej. – Vi vill prioritera välfärden och infrastruktur för regional pendling och då kan man inte bygga höghastighetsbanor för 200 miljarder, säger Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson till Aftonbladet..

SVT - 9 timmar sedan

Klart med avtal för flygtrafik till norra Sverige

Nu har Trafikverket upphandlat trafiken på alla flyglinjer med allmän trafikplikt. Det blir tre olika operatörer som trafikerar sju olika linjer de kommande fyra åren..

SVT - 10 timmar sedan

Stora störningar i Länsförsäkringars banktjänster

Länsförsäkringars bank upplever just nu stora störningar. Det går inte att logga in på internetbanken och för en del kunder går det varken att betala med bankkortet eller att använda betaltjänsten Swish. – Vi beklagar och förstår att det kan vara besvärligt för kunder som står och ska betala, säger Cecilia Winter, presstalesperson på Länsförsäkringar..

SVT - 10 timmar sedan

Kinesisk medborgare släppt på fri fot av HD

Högsta domstolen har beslutat att en kinesisk medborgare som begärts utlämnad till Kina inte längre ska vara häktad. Det skriver domstolen i ett pressmeddelande..

SVT - 10 timmar sedan

Peter Lundgrens förtalsanmälan leder inte till åtal

SD-toppen Peter Lundgrens förtalsanmälan av partikollegan Kristina Winberg leder inte till någon förundersökning. Det enligt beslut av Justitiekanslern. – Det finns inte tillräckligt starka skäl för ett allmänt åtal, säger justitiekansler Mari Heidenborg till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.