Skånskan > Opinion

Tuesday, 18 June, 02:44

Skånskan - 12 jun 19 kl. 09:00

Ny ägare till tomt i SjöboSjöbo Sofi Palm, 33 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Skatvägen 5 i Sjöbo. Säljare är Nils Thorsten Nilsson, Ulla Barbro Jeppsson och Inga Maj-Britt Johansson. Tomten är 1 132 kvadratmeter stor. Affären blev klar i maj 2019 och köpesumman blev 272 000 kronor. Alldeles i närheten såldes i november förra året en annan tomt, på Svalstigen 8.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sjöbo, Sofi Palm, Skatvägen, Nils Thorsten Nilsson, Barbro Jeppsson, Inga Maj-Britt Johansson, Svalstigen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny ägaretill , tomti , Sjöbo
YLE - 08 mar 16 kl. 06:01

Tomtägare uppmanas att bygga i Vasa

Nästan 100 tomtägare i Vasa kommer inom kort att få en uppmaning att bygga på sina obebyggda tomter. Det beslöt stadsstyrelsen i Vasa under sitt möte på måndag. Nu är det tomtägare i bland annat Vikinga, Gerby, Roparnäs och Bobäck som ska höras.

YLE - 20 okt 14 kl. 04:18

Bygg på obebyggd tomt

Vasa stad planerar att uppmana tomtägare att bygga på sina obebyggda tomter. Stadsstyrelsen ska ta ställning till frågan på sitt möte i kväll. Om staden går in för bygguppmaningen kommer 15 tomtägare i Dragnäsbäck, Vikinga och Storviken att få uppmaningen ännu i år.

YLE - 16 okt 13 kl. 04:45

Byggavtal kan rädda tomtägare i Vasa från tvångsinlösen

Varje tomtägare i Vasa som hotas av tvångsinlösen av tomten kan skriva enskilt avtal med staden där man förbinder sig att bebygga tomten inom tre år. Avtalsbrott ger 50 000 euro i böter. Det motsvarar ungefär gängse pris på tomten.

Barometern - 20 dec 13 kl. 08:26

Tomtägare kan få mer frihet

En Oknöbo fick betala 33 375 kronor i straffavgift för att ha fällt fyra träd utan lov. Men nu vill kommun­ledningen ge tomtägarna mer frihet under ansvar. – Vi måste belysa frågan om det är rimligt att man inte får ta ställning till hur man ska göra med träden på sin egen tomt.

YLE - 29 jun 12 kl. 14:09

Förvaltningsdomstolen ger markägare rätt

Vägen till Häggören och Algrundet i Malax skärgård får spärras av med en bom. Vasa förvaltningsdomstol har alltså avslagit besvärsyrkan från föreningen Häggören-Algrundet. Det handlar om en vägstump över en privat tomt längs vägen till bron över Tomsäcken i Malax skärgård.

YLE - 20 okt 14 kl. 19:52

Vasa uppmanar tomtägare att börja bygga

Vasa vill se fler bebyggda tomter i staden. Stadsstyrelsen föreslår att staden i höst uppmanar 15 tomtägare börja bygga. Tomterna som uppmaningen gäller finns i Dragnäsbäck, Vikinga och Storviken.

Barometern - 23 maj 14 kl. 07:52

Bygglov söktes på annans tomt

En tomtägare upptäckte av en slump att någon sökt förhandsbesked för en byggnad på hans tomt - för sex år sedan. När mannen i år skulle söka förhandsbesked för att bygga fritidshus på sin tomt upptäckte han att ett sådant redan sökts av en för honom okänd person 2008.
Det sökta förhandsbeskedet avslogs då av samhällsbyggnadsnämnden, men utan att mannen underrättades eller fick aldrig möjlighet att yttra sig.

YLE - 10 jul 14 kl. 05:16

Stugägare i Kristinestad godtar inte inlösningsbud

Nu sitter stugägarna i Kristinestad och väntar på inlösningsbud för arrendetomterna från staden men flera vet redan att de kommer att bestrida budet. Orsaken stavas orättvis prissättning. Det beror på det tillägg som stadsfullmäktige tagit beslut om.

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 12:54

Villaägare - lär dig mer om din tomt i torkan

"Spik i foten? Jajajmensan!" - Hasse & TageInget ont som inte har något gått med sig.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 06:30

Kommunen grävde på annans tomt

Foto: Bosse Nilsson
I samband med byggnationen på Industrigatan har kommunen börjat gräva för en mindre cirkulationsplats vid Korta vägen. Men dessa planer stoppar de nu efter protester från auktionsfirman Mola. Kommunen grävde nämligen på deras tomt utan tillstånd.

Barometern - 27 jun 13 kl. 09:23

Tomtägare vill fälla 97 träd på Oknö

Allt fler vill fälla träd på Oknö och bara på byggnadsnämndens senaste möte fanns önskemål om att ta ner 97 träd. Det var sex Oknöbor som hade ansökt om det inför senaste mötet.
Troligen är det bara 43 av dessa träd som får fällas när nämnden har fattat definitivt beslut.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Jakobsson tror på stora ytor mot USA

FOTBOLL Matcherna mot Chile och Thailand är historia. Nu börjar VM på allvar för Sverige när USA väntar på torsdag – och då hoppas Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius på att få spela igen.De båda anfallsstjärnorna fick sitta på bänken när Sverige mötte Thailand, men Sofia Jakobsson hade förståelse för förbundskaptenen Peter Gerhardssons beslut.

Skånskan - 6 timmar sedan

Eslöv köper Sallerups lågpris

eslöv Sallerups Lågprisaffär lägger ner och säljer fastigheten till kommunens fastighetsbolag Eifab för tio miljoner kronor.I affären ingår ett hyresavtal med en annan näringsidkare som får fortsätta driva matbutik i lokalerna. Det avtalet sträcker sig över tio år och Eifab tar 750 000 kronor per år i hyra, vilket alltså täcker större delen av köpeskillingen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Förre presidenten Muhammad Mursi är död

Muhammad Mursi avtjänade ett livstidsstraff för spionage och ett 20-årigt straff för en dom efter dödandet av demonstranter 2012. Vid ett domstolsframträdande svimmade Mursi och avled senare, rapporterar Omni. Mursi var en av företrädarna för det Muslimska brödraskapet.

Skånskan - 6 timmar sedan

Brand i lägenhet i västra Lund

Lund Vid 19.30-tiden på måndagskvällen inkom ett brandlarm till SOS. Det har tagit fyr i samband med matlagning i en lägenhet på Örnvägen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tele2 upplever stora driftstörningar

Nyheter På måndagseftermiddagen uppdagades det att Tele2:s kunder påverkas av driftstörningar på telefonitjänster i hela landet. Det påverkar både företag- och privatkunder och det kan uppstå problem med att ringa. I nuläget är det oklart när problemet kan vara löst..

Skånskan - 8 timmar sedan

Pistolhot och krock

Lund. Tre unga män döms efter att med pistolliknande saker ha hotat två andra män i slutet av mars detta året.Vad som skulle vara en lugn kompisträff över en matbit slutade med pistolhot, misshandel och biljakt.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tioårsjubileum för sommarmusikanter

LUND Ungdomar från hela Lund får i fyra dagar öva på sina musikaliska förmågor då Fritid Lund håller dagkollo.
Trots färre resurser än föregående år fylls Linerogårdens klassrum ännu av rock’n’roll.Sedan 2009 har Lunds kommun anordnat kulturkollo till vilka ungdomar med intresse för musik kan anmäla sig.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nordeas danska huvudkontor genomsökt av polis

Danmark Det danska huvudkontoret genomsöktes av polis i onsdags, rapporterar Børsen. Källor till tidningen meddelar att digitala och fysiska dokument beslagtogs i och med den danska ekobrottsmyndighetens utredning av penningtvätt.  Husrannsakan ska ha koppling till bankens numera stängda internationella avdelning i landet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Föreslår totalstopp för bilar

VÄSTRA HAMNEN En kvinna som bor i Västra hamnen har ett förslag på en tillfällig lösning av trafkproblemen i området.
– Sätt bara akut ut bevakning så bara boendes bilar får köra in i området tills ni har en helhetslösning. Sluta lappa och laga, skriver hon i ett brev till kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Skånskan - 9 timmar sedan

Nytt arkivreglemente klubbat

HÖRBY Hörby kommun har tagit fram ett nytt arkivreglemente. Det gamla reglementet var nästan 25 år gammalt och i stort behov av en revidering, konstaterar kommunstyrelsen, som har godkänt det nya reglementet.
– Eftersom det är nästan 25 år sedan och utveckligen, särskilt på IT-området men även inom arkivvård, har rört sig framåt behövs en justering.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.