Sydöstran > Nyheter

Thursday, 27 June, 08:50

Sydöstran - 12 jun 19 kl. 08:41

Harry R:son Svensson: Gustafsson läser min bok dåligtBosse Gustafsson, tidigare medarbetare på Sydöstran, går i polemik mot de forskningsresultat jag presenterar i boken ”Svensk nazism och historiebruk: Fallstudier om flottan och örlogsstaden Karlskrona”. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Svensson, Gustafsson, Sydöstran, Svensk, Karlskrona

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Harry, R:son, Svensson, Gustafsson, läsermin , bok, dåligt
Sydöstran - 07 jul 16 kl. 14:54

Svar till Harry R:son Svensson

Att använda paret Myrdal som slagträ blir ett slag i luften, Harry R:son Svensson. De nationella (och är!) nazister..

Sydöstran - 31 maj 19 kl. 15:13

Obegripligt att R:son Svensson inte hittar fler nazister

Forskaren Harry R:son Svenssons bok ”Svensk nazism och historiebruk.” gör anspråk på att vara vetenskaplig. Svenssons slutsats är att Karlskrona och Marinen i synnerhet, var befriade från nazister under 1930-talet..

Blekinge Läns tidning - 10 jun 19 kl. 21:00

Harry Svensson: Felaktiga slutsatser om jakten på nazister och kommunister

Här fortsätter debatten om bilden av Karlskrona och nazismen. I en tidigare debattartikel beskrev journalisten och författaren Bosse Gustafsson de slutsatser han hade dragit efter arbetet med en artikelserie år 1997. Nu får han svar av historikern Harry R:son Svensson..

Blekinge Läns tidning - 25 nov 17 kl. 04:00

Harry ger ny bild av Karlskronas historia

Han är en ovanlig akademiker, Harry R:son Svensson. Karlskronaborna känner honom antagligen mest som “han som säljer jordgubbar vid Kronan”. Nu blir han doktor i historia och ger en ny bild av Karlskronas historia..

Blekinge Läns tidning - 31 maj 19 kl. 16:51

”Nazisterna fanns kvar när kriget bröt ut”

Hur omfattande var den nazistiska rörelsen i Karlskrona på 1930- och 40-talen? Den frågan är nu under debatt, inte minst sedan historikern Harry R:son Svensson har publicerat boken ”Svensk nazism och historiebruk”. BLT har tidigare uppmärksammat boken, nu kommer ytterligare uppgifter från journalisten Bosse Gustafsson, som har tagit del av en annan dokumentation än den som Harry R:son Svensson har använt..

BLT - 12 jul 11 kl. 12:15

Åtta Harry Potterfilmer - bäst och sämst

Ettan var en glättig barnfilm och åttan är en ödesmättad opera. Under sin elvaåriga historia har filmerna om Harry Potter krängt mellan magiska ytterligheter. Nu får sagan sin upplösning i "Harry Potter och dödsrelikerna: Del 2".

Skånskan - 27 jul 16 kl. 17:10

Ny Harry Potter-bok på svenska i oktober

Söndag 31 juli är en efterlängtad dag för alla Harry Potter-fans. Då kommer nämligen repetitionsutgåvan av manusboken Harry Potter and the Cursed Child, part one and two ut i Storbritannien.Boken är manuset till en pjäs baserad på ett originalmanus av J.

Sydöstran - 14 jun 19 kl. 15:00

Insändare: ”Harrys horribla historiebruk”

Harry R:son Svensson har beretts stort utrymme i lokalpressen. Harry har en mycket tydlig mission. .

Skånskan - 21 jul 18 kl. 19:51

Harry Potter-skola för små mugglare

Lund På lördagen gjordes Allhelgonakyrkan om till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Quidditch lärdes ut i teori och praktik. Det hela avslutades med orgelkonsert och predikan på Harry Potter-tema.

Nyheter 24 - 13 jun 12 kl. 15:24

Harry Redknapp sågar "Taco"


Tottenhams tränare Harry Redknapp tror på engelsk seger mot "talanglöst" Sverige. "Anders Svensson spelade för mig i Southampton och han är 35 år nu!".

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Tusentals flyr vulkanutbrottet

Sydöstran - 4 timmar sedan

Brand i källare: Polisen misstänker grov mordbrand

Boende i ett flerfamiljshus i Olofström fick evakueras under natten, i samband med en brand i ett källarförråd. Polisen har nu inlett en utredning om grov mordbrand..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Inatt: Inbrott i smyckesbutik

Flera personer ska ha tagit sig in i en guldsmedsbutik i Sölvesborg under natten. Varor för ett okänt belopp ska ha stulits..

Sydöstran - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Polisen ska utreda vad som orsakade nattens källarbrand i ett flerfamiljshus i Olofström. I Sölvesborg utsattes en guldsmedsbutik för ett inbrott..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Vanligaste sjukdomen på utlandssemestern

Sydöstran - 15 minuter sedan

Nordkorea varnar USA: "Tiden rinner ut"

Tiden för att lägga fram en ny strategi för väcka nytt liv i nedrustningssamtalen rinner ut för USA, säger en högt uppsatt nordkoreansk diplomat inför Donald Trumps besök i Sydkorea..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Drömmål av Rooney – från egen planhalva

Han har gjort det förr – och nu har han gjort det igen. Wayne Rooney avgjorde MLS-mötet med Orlando City – med ett skott från egen planhalva..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Hyresgäster vräks efter lång grannfejd

Sydöstran - 45 minuter sedan

Två döda vid nödlandning i Ryssland

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.