Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 10:45

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 08:40

Di-tips: Aktierna som ger mest klirrDe här aktierna är stora vinnare i kölvattnet av den dämpade ekonomin, enligt analysen. Tillväxtaktier är enligt artikeln de hetaste aktierna nu när konjunkturen och ekonomin är orolig. Defensiva bolag och värdeaktier, som de kallas, är däremot inga börspapper som aktiespekulanter bör lägga krut på. ”Morgan Stanleys Tillväxt- och Värdeindex över Stockholmsbörsen visar att tillväxtaktierna hittills i år har stigit med 20 procent medan värdeaktier inte har gett någon avkastning alls”, skriver Di. CLX Communications, ett tillväxt- och mobilteknikföretag, som enligt artikeln är på väg att byta namn till Sinch, uppges ha stuckit i väg uppåt med hela 91 procent på Stockholmsbörsen i år.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stanleys Tillväxt, Värdeindex, Stockholmsbörsen, Di, CLX Communications, Sinch, Evolution Gaming, Ulf Petersson, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di-tips, Aktiernasom ger , mest, klirr
Expressen - 20 okt 12 kl. 17:13

Tennisproffsets tips: Aktierna som kan göra dig rik

Det pensionerade tennisproffset Thomas Johansson, 37, ägnar nästan all sin tid åt tennis. Just nu basar han över Stockholm Open. Men han har ett annat intresse ?

Hela Gotland - 30 okt 13 kl. 11:56

P-automaterna som drog in mest

Regionens intäkter på parkeringsautomaterna har ökat sedan 2012. Här är automaterna som ger mest klirr i kassan..

DalaDemokraten - 30 jun 15 kl. 08:43

Bosses tips: Här får ni bästa tipsen!

Halvtid i 10 tidningars tips, Sveriges mest prestigefyllda tipstävling – och jag leder både stryktips- och måltipsligan. Inte illa. Nu gäller det att försvara positionen i sista halvåret....

SvD - 02 jun 12 kl. 12:00

Ex-tjuvens tips blev mest klickat

Missa inte heller Linus, 11, som är smartare än en professor..

PrivataAffärer - 26 apr 19 kl. 11:11

Hernhag: Aktierna du ska ha i portföljen resten av året

V: Hej! Tre aktier att ha i portföljen under resten av 2019?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 05 okt 18 kl. 06:25

Hernhag: Bästa strategierna för de mest blankade aktierna

Teknikbolaget Mycronic toppar listan över Stockholmsbörsens mest blankade aktier med 12,5 procent. Det innebär att 12,5 procent av aktierna är utlånade till aktörer som sannolikt sålt aktierna i förhoppning om att kunna köpa tillbaka dem billigare. Räntan på att låna aktier är ibland hög och blankningsaffärer innebär en finansiell hävstång.

Cornucopia - 01 jan 19 kl. 19:33

SvD tipsar om bästa aktierna för "börsvinnaren 2019"

Svenska Dagbladet inleder året med att rekommendera sju akiter, "som gör dig till en börsvinnare 2019". Det är väl bäst att dokumentera detta och följa upp antar jag? Vilka är dina tunga aktietips?

Dagensanalys.se - 27 dec 18 kl. 09:00

LISTA: Årets mest lästa artiklar

Vi har bara några dagar kvar på året och vad passar bättre än att sammanställa vilka artiklar som ni läsare gillat mest? Här är de tio mest lästa artiklarna på Dagensanalys.se under 2018.

PrivataAffärer - 06 aug 18 kl. 13:00

Aktierna som gett mest de senaste 40 åren

Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 10:22

Volvo mest köpta aktien i oktober

– Främst fyller spararna på med välkända folkaktier, som straffats hårt efter rapporter som inte helt levt upp till marknadens förväntningar, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza. Trots en mycket stark rapport från Volvo föll aktien på börsen. Det visar att marknaden är nervös och ”visar ingen nåd för minsta frågetecken”, enligt Johanna Kull.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Spotify investerar i Facebooks nya valuta

Under nästa år planerar Facebook att lansera den digitala plånboken Calibra, med tillhörande kryptovaluta som ska heta Libra. Flera stora bolag har klivit in i satsningen – och nu ansluter även svenska Spotify.  Under gårdagen offentliggjorde Facebook officiellt planerna på en så kallad kryptovaluta, efter mycket spekulation och rykten.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Voi får kritik av Arbetsmiljöverket

Det unga företaget som hyr ut elsparkcyklar får kritik för undermålig arbetsmiljö. Det skriver Di Digital som tagit del av handlingar från Arbetsmiljöverket. Voi är ett av de ledande bolagen på den nya marknaden för elsparkcyklar i Sverige, och värderades nyligen till en miljard kronor.

Dagens PS - 1 timme sedan

Bör en politisk vilde få behålla riksdagsplatsen?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Emma Carlsson Löfdahl (L) valde att lämna Liberalerna men sitter kvar i riksdagen som politisk vilde och lyfter nu full lön och övriga förmåner – trots att hon alltså inte är i riksdagen eller på något sätt deltar i arbetet där.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Hon har time-out – plockar ut över 200.000 kronor

”Förtroendeskadligt”, säger talmannen om riksdagskvinnans agerande. Det är Aftonbladet som berättar att den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.000 kronor – trots att hon har time-out och inte närvarar överhuvud taget i riksdagsarbetet.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Krisen fortsätter för pressade klädkedjan

Försäljningen fortsätter falla för MQ, som rapporterar ännu en förlust. MQ redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Därför stiger Asienbörsen i dag

USA:s president Donald Trump har ett finger med i spelet. Kolla här! Donald Trump twittrade i går att han haft ”ett väldigt bra telefonsamtal” med Kinas president Xi Jinping.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Maj stark månad för bostadspriserna

Det bekräftas i ny statistik. Men nu kan priserna bli lite svagare i juni, tror experter. Enligt Valueguard gick bostadspriserna generellt upp med 0,7 procent i maj för både villor och bostadsrätter, skriver SvD.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Ny rapport spår mörk framtid för handeln

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Osynlige mannen toppar inkomstligan överlägset
”Ändå är chansen stor att du aldrig hört hans namn”, skriver Aftonbladet om den stenrike doldissvensken.
Butiksdöden: 30.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Airbnb tar över Norge – Sverige kan gå samma väg

Appen Airbnb, där användare kan boka boende i andra hand, har tagit den norska markanden med storm – och kanske är Sverige på väg åt samma håll. Det skriver Veckans Affärer. Airbnb är i praktiken på väg att på flera platser i Norge helt ta över hotellmarknaden, uppger branschorganisationen NHO Reiseliv, enligt Dagens Næringsliv.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Di: Fem aktier med bara köprekommendationer

Det kan kännas tufft att navigera den skakiga sommarbörsen – men här kommer tips om fem aktier som fått köprekommendationer från flera analytiker. Dagens Industris sammanställning fokuserar på aktier på Stockholmsbörsen och First North som bara fått rekommendationen ”köp” av experter – en lista med stor uppsida helt enkelt! Bland annat smyger Tobii in på övre halvan av listan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.