Nyan > Svenskfinland

Thursday, 20 June, 23:09

Nyan - 12 jun 19 kl. 08:25

Markbrand i HammarlandI Hammarland Strömma pågår en markbrand. Befäl Krister Koskinen säger till Nya Åland att släckningsarbetet pågår för fullt och att det brandhärjade området är relativt stort. -Ungefär 8000 kvadratmeter. Det brinner inte med öppen låga men har spridit sig under marken och kräver mycket vattenresurser.  
TEXT: Ida K Jansson ida.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammarland, Hammarland Strömma, Krister Koskinen, Nya Åland, TEXT, Jansson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Markbrandi , Hammarland
Nyan - 07 aug 18 kl. 16:36

Markbrand i Hammarland

En markbrand pågår just nu i Hammarland, öster om Skarpnåtövägen och söder om Sålis. – Det är stor pådrag. Finströms, Hammarlands och Jomala FBK är här, berättar Ida K.

Nyan - 08 aug 17 kl. 16:26

Befarad markbrand var kontrollerad brasa

Vid halv elva tiden på tisdagsförmiddagen inkom ett larm om en befarad markbrand i Hammarland. Det visade sig vara en person som gjort upp en kontrollerad brasa för att elda upp byggavfall. Räddningsverket behövde följaktligen inte vidta några åtgärder.

Nyan - 19 okt 15 kl. 09:37

Kommunalval 2015: Invalda i Hammarland

Följande personer blev igår invalda i Hammarlands kommunfullmäktige:

Häggblom Lars Valförbundet Moderatsamling rf och samarbetslistan för Hammarland 163
Cleve-Andersson Josefin Liberalerna på Åland r.f 72
Blomberg Tomas Liberalerna på Åland r.f 67
Eriksson Mona Valförbundet Hammarland Centern och Hållbart Initativ 44
Mattsson Ann-Maj Valförbundet Hammarlands Centern och Hållbart Initiativ 35
Karlsson Anders T Valförbundet Hammarlands Centern och Hållbart Initiativ 31
Sjöblom Thord Valförbundet Moderatsamling rf  och samarbetslistan för Hammarland 30
Mattsson Stig Valförbundet Hammarlands Centern och Hållbart Initativ 29
Egeland Stellan Valförbundet Moderatsamling rf  och samarbetslistan för Hammarland 24

Nyan - 16 apr 14 kl. 10:00

Det blir inget nytt dagis i Hammarland

HAMMARLAND. Kommunfullmäktige i Hammarland har godkänt kommunstyrelsens förslag att varken bygga ett nytt dagis i kommunen eller bygga till de befintliga daghemmen. Nya Åland har tidigare berättat att Hammarland fört närvarostatistik i daghemmen Klaralund och Björkdungen i november i fjol, och den har visat att man har tillräckligt med dagisplatser i kommunen i dag.

Nyan - 08 jun 17 kl. 16:00

Hammarland ska folkomrösta om kommunsammanslagning

Hammarlänningarna ska i oktober få rösta om kommunens framtid. Klart är att de förtroendevalda enhälligt säger nej till landskapsregeringens förslag.
Hammarlands fullmäktige beslöt, efter omröstning (10-4), att en folkomröstning om kommunstrukturen ska äga rum den 29 oktober nästa höst.

Nyan - 20 okt 17 kl. 19:20

Nu har bankkontoret i Hammarland stängt

I går var det sista dagen som Ålandsbankens kontor i Hammarland och Brändö hade öppet. Nya Åland besökte kontoret i Hammarland där man haft full rulle hela eftermiddagen.
– Lite sorgligt är det men jag har förståelse för att banken måste göra så här, säger Astrid Österlund från Eckerö.

Nyan - 23 nov 17 kl. 10:00

Hammarland folkomröstar

HAMMARLAND. Fullmäktige har beslutat att det ska hållas en rådgivande folkomröstning den 28 januari nästa år där frågan är ”Skall Hammarlands kommun fortsätta som självständig kommun?”.

Nyan - 17 feb 14 kl. 05:59

Hammarland synas av marknadsdomstolen

HAMMARLAND. En avbruten upphandling i Hammarland har blivit ett ärende för Marknadsdomstolen..

Nyan - 16 apr 14 kl. 13:12

Hammarland inför avgiftsfri barndagvård

HAMMARLAND. Kommunfullmäktige i Hammarland har godkänt en motion gällande två månaders avgiftsfri barndagvård under en åtta veckor sammanhängande ledighet på sommaren..

Nyan - 15 aug 14 kl. 10:00

Hammarland motsätter sig gränsändring

Landskapsregeringen har gjort en utlåtandebegäran till Hammarlands kommun i och med att Eckerö kommun anser att kommungränserna vid Signilskär bör justeras. Hammarland bestämde på ett kommunstyrelsemöte i tisdags att de motsätter sig detta.
– Gränserna är i laga kraft bundna, säger Kurt Carlsson, kommundirektör i Hammarland.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Stort oljeläckage i Östersjön

Ett stort oljeläckage har observerats utanför Utö. Läckaget bekämpas just nu.
Sjöbevakningen i Västra Finland observerade på torsdagsmorgonen ett stort oljeläckage i Östersjön.

Nyan - 5 timmar sedan

Bilist ignorerade stoppskylt – nära krock med polisbil

En bilist var nära att krocka med en polispatrull när hen ignorerade en stoppskylt på Godbyvägen. – Lyckligtvis är poliser skickliga yrkeschaufförer och kunde genom en kraftig inbromsning undvika kollision, skriver polisen i ett pressmeddelande. Föraren, som sa sig inte ha sett polispatrullen, fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och blev av med körkortet.

Nyan - 6 timmar sedan

Landskapet finansierar papperslösas skolgång

Alla barn har rätt till skolgång enligt art 28 i barnkonventionen och kan därför inte nekas undervisning även om de inte är skrivna i kommunen. Det konstaterar regeringen som svar till Södra Ålands högstadiedistrikt som har kommit in med en förfrågan gällande papperslösa elever som vistas i landskapet. Landskapet kommer delvis godkänna Södra Ålands högstadiedistrikts begäran om ersättning för de kostnader som uppkommit för medlemskommunerna i distriktet.

Nyan - 7 timmar sedan

Bland blåstång, bacon och åländska blinier

Lyxig midsommarmat måste inte vara svårt. Det konstaterar Havsviddens nya köksmästare Christopher Ulvljung som inspireras av havet och naturen i sin kulinariska konst. .

Nyan - 7 timmar sedan

Körde mopedbil olovligt

Under natten mellan onsdag och torsdag stötte polisen på en mopedbil vars lyktor var släckta. Polisen uppger i ett meddelande att de kontrollerat mopedbilen och att föraren inte kunde uppge vem hen var. Genom att ge ut falsk identitet försökte föraren vilseleda polisen.

Nyan - 10 timmar sedan

FC Åland tog hem ålandsderbyt

Trots en outtröttlig jakt på ett kvitteringsmål var det i slutändan FC Åland och deras effektivare anfallsspel som gick hem som segrare från onsdagens ålandsderby.
Från första stund var det favorittippade FC Åland som tog kontroll över matchen. Efter ett långt inkast kunde den notoriske målskytten Rezgar Amani redan i den andra matchminuten nicka in 1-0.

Nyan - 11 timmar sedan

Matbanken nekas mer pengar

Matbanken på Åland måste klara sin verksamhet med donationer. Landskapsregeringen avslår föreningens ansökan om att få hjälp med fasta kostnader. .

Nyan - 13 timmar sedan

Hans Mattsson bygger nya polishuset

Byggnadsfirma Hans Mattsson ab har tilldelats huvudentreprenaden i upphandlingen av det nya polishuset i Mariehamn, det berättar bolaget på sin Facebooksida. ”Entreprenaden innefattar byggande av en ny huskropp samt totalrenovering av den befintliga delen. Vi ser väldigt mycket fram emot detta stora och utmanande projekt som ställer höga krav på utförandenivån.

Nyan - 15 timmar sedan

Tingsrätten ogiltigförklarar markgåva i Jomala

Ålands tingsrätt ogiltigförklarar gåvan på 760 kvadratmeter mark i Jomala som bostadsaktiebolaget Hassellängan 2014 gav två styrelsemedlemmar. .

Nyan - Igår: 21:25

Rånare greps på brottsplatsen

Ett rån ägde under den tidiga onsdagkvällen rum. Polisen kunde gripa den misstänkte på brottsplatsen.
Under onsdagkvällen ägde ett rån rum i en affärsverksamhet på Åland.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.