Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 12:40

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 08:14

Borde SAS tvingas att betala ut ersättningar?DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Efter den långa pilotstrejken som drabbade 370.000 resenärer så vägrar SAS att följa Allmänna reklamationsnämndens beslut och betala ut den schablonersättning som passagerarna har rätt till enligt EU-förordningen om ett flyg är kraftigt försenat eller inställt. Det rör sig om en ersättning på mellan 2.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SAS, DAGENS FRÅGA, Dagens PS, Allmänna, EU, LÄS MER, PS, Borde SAS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borde, SAS, tvingasatt , betalaut , ersättningar
SmålandsPosten - 15 nov 14 kl. 09:04

Landstinget tvingas betala 141 miljoner

Landstinget Kronoberg tvingas betala 141 miljoner kronor till försäkringsbolaget LÖF under nästa år.
Ett nytt regelverk inom EU är orsaken. Patienter som drabbas av skador i samband med vårdbesök kan få ersättning via Patientförsäkringen LÖF – ett försäkrings- bolag som ägs och finansieras gemensamt av landets landsting och regioner.

SmålandsPosten - 23 sep 14 kl. 09:15

Avstår förlängd skyddsjakt när drabbad tvingas betala

Det blir ingen ansökan om förlängd skyddsjakt i Kronobergs län på den varg som dödat får vi vid flera attacker i gränstrakterna mot Skåne. Anledningen är att den drabbade djurägaren själv skulle tvingas betala jakten. Skyddsjakten som pågått sedan den 8 september avslutades på måndagen.

Dagens PS - 08 mar 17 kl. 10:56

SAS tvingas utöka sparpaket

I dag, onsdag, kom kvartalsrapporten som visar att SAS – enligt TT – gör en förlust på 697 miljoner kronor. Det är mer än vad analytikerna hade kalkylerat med och nu tvingas flygbolaget utvidga sitt sparprogram som sträcker sig fram till 2019 och i dag uppgår till 1,5 miljarder kronor. ”Vi behöver göra mer än de 1,5 miljarderna.

DI - 13 okt 14 kl. 12:46

SAS ska betala betala flygplats 18 miljoner

Högsta Domstolen i Danmark har dömt SAS att betala börsbolaget Københavns Lufthavne, som driver Köpenhamns flygplats, 18 miljoner danska kronor i ersättning för kostnader i samband med att SAS-passagerare behövt handikappassistans. Därmed står en dom från lägre instans fast..

Nyheter 24 - 20 apr 12 kl. 21:24

Youtube förlorade - kan tvingas betala gigantiskt skuldbelopp


"Youtube bör inte tvingas kontrollera innehållet av alla videos som laddas upp". HAMBURG. Efter en rättegångstvist som pågått sedan 2009 har tyska musikrättighetsorganisationen Gema tills slut vunnit över Youtube.

YLE - 07 maj 14 kl. 05:16

Åbo 2011 kan tvingas betala tillbaka miljonbelopp

Stiftelsen som arrangerade kulturhuvudstadsåret i Åbo 2011 kan tvingas betala tillbaka statsbidrag, skriver Turun Sanomat. Enligt Undervisnings- och kulturministeriets revisionsbyrå kan stiftelsen Åbo 2011 tvingas återbörda mellan 2 och 2,5 miljoner euro eftersom en del av projekten stred mot villkoren för bidragen. Stiftelsen själv anser däremot att bidragsvillkoren uppfylldes.

Cornucopia - 07 jan 19 kl. 11:31

SVT backade sex procent - endast en tredjedel tittas - tvingas betala ändå

Preliminära siffror från mätföretaget MMS visar på att vuxendagiset SVT tappad sex procent av sina tittartid under 2018. Nu tittas det på endast en dryg tredjedel av tiden på SVT, men alla i Sverige tvingas ändå betala sedan årsskiftet.SVT.

Västerbottens Folkblad - 14 feb 12 kl. 00:40

Tvingas betala tillbaka 570 000

VILHELMINA En 25-årig kvinna tvingas betala tillbaka över 570 000 kronor till Försäkringskassan efter att hon fått för hög ersättning. VILHELMINA En 25-årig kvinna tvingas betala tillbaka över 570 000 kronor till Försäkringskassan efter att hon fått för hög ersättning. ?

Nyheter 24 - 19 mar 12 kl. 19:11

Lundin-ledamot tvingas betala straffavgift


Ännu en ledamot i den omskrivna oljekoncernen har gjort aktieaffärer trots handelsförbud. Enligt ett beslut från Finansinspektionen tvingas en styrelseledamot i omskrivna Lundin Mining Corporation att betala en straffavgift på 350 000 kronor. Detta för att ha sålt ett stort antal aktier i bolaget under en tid då handelsförbud rådde.

YLE - 31 okt 13 kl. 12:01

"Barn borde inte tvingas in i ett juridiskt kön"

I Tyskland träder en ny lag i kraft den 1 november som gör det möjligt för föräldrar till interkönade barn att avstå från att ange barnets kön i födelseregistret. Barnet får sedan senare själv definiera sin könstillhörlighet. Interkönade personer har kroppsligt oklar könstillhörlighet vid födseln.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Butiksdöden: 30.000 jobb borta inom tio år

Handeln genomgår just nu stora förändringar, och med dessa kommer arbetstillfällena självklart att påverkas. Nu visar en ny rapport att tiotusentals jobb kan vara borta inom bara tio års tid. Det rapporterar TT.

Dagens PS - 1 timme sedan

Volvo ska ta fram AI-plattform med Nvidia

Verkstadsbolaget Volvo har tecknat ett partneravtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla en avancerad AI-plattform för självkörande lastbilar. Det rör sig om ett långsiktigt partnerskap som sträcker sig över flera år, enligt ett pressmeddelande. – Automation skapar stora fördelar både för våra kunder och för samhället i stort när det gäller säkerhet, energieffektivitet och som en konsekvens av detta produktivitet.

Dagens PS - 1 timme sedan

Economist: Flygplatser försvarslösa mot drönare

”Vad kan en flygplats göra för att försvara sig mot drönarattacker? Inte mycket.” Så skriver The Economist i ett nytt reportage i senaste pappersutgåvan.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Här levereras pizza med bil utan förare

I dagens techbrief kan du läsa om ny bedrägerivåg i Google Calendar, fiaskot för Boeing vid Paris Air Show och den nya förarlösa bilen som ska leverera pizza i Houston, Texas. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Ny våg av nätfiske i Google Calendar bjuder in till falska event Användare som tillåter att vem som helst lägger till händelser i deras kalender är nu i farosonen för en ny nätfiskekampanj, rapporterar Mashable.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Jonas Sjöstedts hot bara tomma ord

Lovade fälla regeringen om den rör arbetsrätten. Men nu backar V från hotet. Det här uppger SVT där Vänsterledaren Jonas Sjöstedt förklarar helomvändningen så här: ”Det skulle inte hjälpa att fälla regeringen”.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Är hemleverans av alkohol en bra idé?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom beskedet att regeringen gör det tidigare testprogrammet med hemleverans av alkohol till en permanent tjänst på Systembolaget.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Di: ”Monumentalt misslyckande” för Kinnevik

Investmentbolagets tillbakadragande i Millicom-affären beskrivs som pinsamt. ”Det är svårt att göra någon annan tolkning än att det spelat in när finanschefen och tidigare tillförordnade vd:n Joakim Andersson nu får lämna investmentbolaget”, skriver tidningens Richard Bråse. Dagens PS har tidigare berättat om Kinneviks försök att avyttra en stor aktiepost i mobil- och bredbandsoperatören Millicom.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Tieto och Evry går ihop – blir ledande i Norden

IT-konsulten Tieto går samman med Evry för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Aktieägarna i Evry kommer att få 0,12 nya aktier i Tieto och 5,28 norska kronor per aktie i kontanter för varje ägd aktie, enligt ett pressmeddelande. Budet motsvarar 35,48 norska kronor per aktie i Evry, vilket innebär en premie med 13,6 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen de senaste tre månaderna.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Osynlige mannen toppar inkomstligan – överlägset

”Ändå är chansen stor att du aldrig hört hans namn”, skriver Aftonbladet om den stenrike doldissvensken. Tidningen berättar om rullstolsburna Göteborgaren Ludvig Strigeus, 38. Han kallas i artikeln för ett programmeringsgeni i skymundan som uppges ligga bakom Spotifys tekniska plattform.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Swedbank försöker tvätta byken

Banktoppar stängs av i Baltikum och styrelsemedlem avgår. Bara början, tror sparekonom. ”Det har nog inte slutat här, det här är bara en första konsekvens”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, till SvD Näringsliv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.