Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 20 June, 02:53

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 19 kl. 08:11

Dämpade inflationsförväntningar på lång siktInflationsförväntningarna på två och fem års sikt har sjunkit de senaste månaderna. Det visar analysföretaget TNS Sifo Prosperas senaste enkät bland inköpschefer, aktörer på penningmarknaden och representanter för arbetsgivare och fackförbund. På ett år.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
TNS Sifo Prosperas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dämpade, inflationsförväntningar, lång, sikt
Affärsvärlden - 13 maj 15 kl. 08:41

Högre inflationsförväntningar på kort sikt

Prosperas inflationsundersökning, som genomförs på uppdrag av Riksbanken, visar att inflationsförväntningarna avseende kort sikt har stigit något, medan de långsiktiga inflationsförväntningarna har sjunkit en aning..

Sydsvenskan - 12 jun 19 kl. 08:11

Dämpade inflationsförväntningar på lång sikt

Inflationsförväntningarna på två och fem års sikt har sjunkit de senaste månaderna. Det visar analysföretaget TNS Sifo Prosperas senaste enkät bland inköpschefer, aktörer på penningmarknaden och representanter för arbetsgivare och fackförbund. På ett år.

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 08:11

Dämpade inflationsförväntningar på lång sikt

Inflationsförväntningarna på två och fem års sikt har sjunkit de senaste månaderna..

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 08:11

Dämpade inflationsförväntningar på lång sikt

Inflationsförväntningarna på två och fem års sikt har sjunkit de senaste månaderna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Inflationsförväntningar ned på sikt

Förväntningarna på inflationen om fem år har sjunkit marginellt i oktober jämfört med september. I övrigt är förväntningarna oförändrade, visar analysföretaget TNS Sifo Prosperas senaste enkät bland inköpschefer, aktörer på penningmarknaden och representanter för arbetsgivare och fackförbund. De tillfrågade räknar nu med en inflation på 1,2 procent på ett års sikt, 1,7 procent på två års sikt och 2,0 procent på fem års sikt.

Dagens PS - 14 feb 18 kl. 08:10

Inflationsförväntningar i Sverige oförändrade

Förväntningarna på den svenska inflationen mätt som Riksbankens målvariabel KPIF ligger vid 1,9 procent på ett, två och fem års sikt. Det visar Prosperas undersökning som utförs på uppdrag av Riksbanken, där penningmarknadens aktörer ingår. Därmed är inflationsförväntningarna oförändrade gentemot den förra undersökningen i januari.

DI - 13 apr 16 kl. 08:20

Stillastående inflationsförväntningar i april

Prosperas undersökning, som genomförs på uppdrag av Riksbanken, visar att inflationsförväntningarna ligger oförändrade. Undersökningen indikerar att penningmarknadens inflationsförväntningar är 1,1 procent på ett års sikt, 1,6 procent på två års sikt och 1,9 procent på fem års sikt..

Affärsvärlden - 09 apr 14 kl. 08:24

Oförändrade inflationsförväntningar

Prosperas inflationsundersökning, som genomförs på uppdrag av Riksbanken, indikerar att penningmarknadens inflationsförväntningar är 1,0 procent på ett års sikt, 1,6 procent på två års sikt och 1,8 procent på fem års sikt..

DI - 14 maj 14 kl. 08:05

Lägre inflationsförväntningar

Prosperas inflationsundersökning, som genomförs på uppdrag av Riksbanken, indikerar att penningmarknadens inflationsförväntningar är 0,9 procent på ett års sikt, 1,5 procent på två års sikt och 1,8 procent på fem års sikt..

Affärsvärlden - 14 maj 14 kl. 08:09

Lägre inflationsförväntningar

Prosperas inflationsundersökning, som genomförs på uppdrag av Riksbanken, indikerar att penningmarknadens inflationsförväntningar är 0,9 procent på ett års sikt, 1,5 procent på två års sikt och 1,8 procent på fem års sikt..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Zapata avgjorde för Colombia

Duván Zapata hittade nätet även i Colombias andra match i Copa América, vilket innebär att laget som första land är helt klart för kvartsfinal. Mot specialinbjudna Qatar hade Colombia en rad chanser att avgöra på Morumbi i São Paulo. Bland annat fanns e.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Elias Pettersson vann Calder Trophy

Årets nykomling i NHL heter Elias Pettersson. Den 20-årige svensken vann Calder Trophy som säsongens rookie under årets NHL-gala i Las Vegas. Vancouver-spelaren var nominerad tillsammans med Rasmus Dahlin, Buffalo, och St Louis målvakt Jordan Binnington.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Stabilt för skottskadad i Uppsala

Läget för den man som sköts i Uppsala på onsdagskvällen är stabilt och det ska inte vara någon fara för hans liv, uppger polisen vid ettiden på natten mot torsdag. Det var strax efter klockan 18 som en bil blev beskjuten utanför Gottsunda centrum i Upps.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Norskt förlag ändrar kritiserat bokomslag

De norska och danska utgåvorna av boken "Scener ur hjärtat" har anklagats för att de ger intrycket av att klimataktivisten Greta Thunberg är huvudförfattare. I Danmark kritiserades boken för att vara vilseledande när den nyligen släpptes med Greta Thunb.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mexiko godkänner ”nya Nafta”

Mexikos senat har med stor majoritet godkänt det nya handelsavtalet USMCA, som ska ersätta det tidigare Nafta mellan USA, Mexiko och Kanada. – Avtalet innebär utländska investerare i Mexiko, nya arbetstillfällen i Mexiko och tillgång till USA:s marknad.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Många döda i ny Burkina Faso-attack

Minst 17 personer har dödats i en attack mot en by i norra Burkina Faso. – En beväpnad grupp utförde en attack mot civilbefolkningen i byn Belehede under natten till tisdag, säger landets försvarsminister Cheriff Sy i ett uttalande, och lägger till att.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Mexiko ber om mer FN-stöd

Mexiko behöver mer stöd för att hantera strömmen av papperslösa migranter som flyr våld och fattigdom i Centralamerika. Det budskapet framförde landets utrikesminister Marcelo Ebrard under ett möte med FN:s generalsekreterare Antonio Guterres på onsdage.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Polisen undersöker hög smäll i Rosengård

Polis och SOS Alarm har fått in flera samtal om att en hög smäll har hörts i Rosengård i Malmö strax före klockan 23 på onsdagskvällen. Polisen är på plats i området för att kontrollera vad som kan ha smällt. – Vi har även en polispatrull som själva har.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Många döda i attacker i nordvästra Syrien

Minst sjutton civila och elva jihadister har dödats i regimsidans attacker i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. Tolv civila dödades i ett flygangrepp mot en by i.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Minst 20 migranter befaras drunknade

Minst 20 migranter saknas i Medelhavet efter en räddningsoperation..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.