Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 June, 08:46

Skånskan - 12 jun 19 kl. 07:57

Bilder på nattens åskväderEtt rejäl åskväder drog in över Skåne under onsdagsnatten. Här är TT:s fotograf Johan Nilssons bilder. .
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skåne, TT, Johan Nilssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bilder, nattens, åskväder
YLE - 14 jul 14 kl. 14:57

Åskväder drog över Vasa

Ett häftigt åskväder drog sig över Vasa under eftermiddagen. Under en halv timme regnade det kraftigt i Vasa centrum vilket orsakade att vattenbrunnar svämmade över. Meteorologiska institutet hade tidigare under dagen varnat för kraftigt åskväder.

YLE - 03 jul 16 kl. 12:59

Kraftigt åskväder når Finland – så här förbereder du dig

Meteorologiska Institutet varnar för möjligtvis farligt väder i Östra Finland som kan förbereda sig för åskskurar och mycket kraftiga åskbyar under dygnet. Åskväder och regn väntas även i andra delar av landet. De områden där det varnas för åskskurar och kraftiga åskbyar på över 20 meter per sekund är landets östra delar, Kajanaland, Lapplands östra delar samt Koillismaa.

YLE - 11 aug 13 kl. 09:39

Åskväder skakar sommarstugor

Sensommaren bjuder på åskväder ? spännande tycker vissa, medan andra kurar i bilen med gummistövlarna på. I helgen är många ute på sina sommarstugor och där ska man visa respekt för naturens makter.

YLE - 26 jun 13 kl. 14:23

Kraftigt åskväder närmar sig

Åskväder är att vänta i synnerhet i landets södra och mellersta delar på torsdagen. Åskfronten närmar sig från Sverige.
- Det kommer att mullra till ordentligt, säger meteorologen Ari-Juhani Punkka vid Meteorologiska institutet.

YLE - 12 aug 17 kl. 17:42

Kraftfullt åskväder drog över södra och östra Finland

Sommarens troligen kraftigaste åskväder har dragit in över sydkusten. På Finska viken och i huvudstadsregionen samt i Östra Nyland varnades det för lokalt farligt kraftiga åskbyar. Människor i berörda områden har uppmanats att hålla sig inomhus och båtförare har varnats för synnerligen kraftiga vindbyar och uppmanats att söka sig till landområden.

YLE - 26 jun 13 kl. 14:01

Kraftiga åskväder närmar sig

Åskskurar är att vänta i synnerhet i landets södra och mellersta delar på torsdagen. Åskfronten närmar sig från Sverige.
- Det kommer att mullra till ordentligt, säger meteorologen Ari-Juhani Punkka vid Meteorologiska institutet.

YLE - 12 aug 17 kl. 17:42

Åskväder över södra och östra Finland

Sommarens troligen kraftigaste åskväder har dragit in över sydkusten. Ovädret nådde Finland i trakten av Hangö. Det har blixtrat i bland annat i Rosala, Tvärminne och Raseborg.

YLE - 12 aug 17 kl. 17:42

Åskväder över södra och östra Finland - bäst att hålla sig inomhus

Sommarens troligen kraftigaste åskväder har dragit in över sydkusten. På Finska viken och i huvudstadsregion samt i Östra Nyland förekommer under den närmaste två timmarna (från och med kl. 20.

YLE - 27 jul 12 kl. 14:40

Värmebölja och åskväder på väg

Sommarens varmaste väder utlovas till söndag och måndag. Det kan bli nästan 30 grader varmt i östra och sydöstra Finland. Lördagen väntas bli rätt solig i nästan hela landet och i södra och mellersta Finland kan det bli över 25 grader varmt.

SVT - 27 jul 13 kl. 10:42

SMHI varnar för rejäla åskväder

SMHI varnar för rejäla åskväder på flera håll i landet. Under morgonen har det varit åskväder över Västerbotten..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Dödligt hot

Sommarföljetången ”A shot in the dark”, kanske. Men det var det närmaste jag kommit Nadine i min genomgång. Syrien låg i Mellersta Östern och det var ju därifrån hon kom.

Skånskan - 4 timmar sedan

Experttipsen för att undvika fuskbyggare

Hässleholm Semester för byggarbetaren och ett stort renoveringsbehov hos privatpersonen öppnar upp för oseriösa aktörer. Sveriges Byggindustrier vill därför dela med sig av sina råd för att undvika fuskbyggare.Checklista för privatperson * Begär in offerter från flera entreprenörer.

Skånskan - 3 timmar sedan

SD klarar bara sym­bol­po­li­tik

Ef­ter det senaste valet har Sverigedemokraterna kommit till makten i någ­ra kom­muner. Hit­tills har deras in­fly­tan­de inte satt nämn­värda spår i po­li­ti­ken, trots sam­ar­be­tet med Mo­de­raterna, mer än i någ­ra sym­bol­frå­gor riktade mot en­skilda in­vand­ra­re.
Det började i Vel­linge, där Mo­de­raterna själva drev frå­gan om att för­bjuda tig­ga­re från att be om hjälp på någ­ra utpekade platser.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kan Sabuni ena L?

Ef­ter att val­be­red­ningen fö­re­slagit Nyamko Sabuni som nästa par­ti­le­da­re för par­tiet Liberalerna och Erik Ul­len­hag där­ef­ter hoppat av sin kan­di­da­tur står det helt klart att hon blir vald i mor­gon.
Den öppna pro­cessen med tre kan­di­dater som tur­nerat i landet för att värva stöd var en god idé av val­be­red­ningens ord­fö­ran­de Olle Schmidt. Han hade fått in­spi­ra­ti­on från Cen­ter­par­ti­ets senaste par­ti­le­dar­val som fö­re­gicks av just en så­dan trepersonskamp.

Skånskan - 3 timmar sedan

Biblioteket och museet kan flyttas

HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) svarade på frågor om Bil-Månssontomten på fullmäktiges senaste möte.
Bland annat flaggade hon för en flytt av biblioteket och museet till det tänkta kulturcentrumet, som kommunen planerar att bygga på fastigheten där Bil-Månsson håller till.Liberalernas Hans Frank (L) hade i likhet med Susanne Meijer (S) lämnat in en interpellation om avsiktsförklaringen som kommunen har skrivit med Bil-Månsson.

Skånskan - 3 timmar sedan

Wallander-serien fick familjen McManus att flytta till Skåne

sövde 2013 lockade en kommissarie familjen McManus till Ystad för sommarsemester och senare på hösten valde de att bosätta sig i Sverige. Med nya idéer och lokal uppskattning driver de nu Sövde badkiosk.Träden susar i den matta vinden och det hörs ett dovt tjoande och plaskande från lekande barn i Sövdesjön.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Mer schysst om vi inte uttalar oss”

ESLÖV/HÄsSLEHOLM På Skånetrafiken har man nu startat en utredning för att se om något gått snett när Karl-Erik Schönström och hans fru missade bröllopet.På Skånetrafiken, som har hand om färdtjänsten i Eslöv, vill man inte gå in på Karl-Erik Schönströms färdtjänsttur som inte blev av.
– Vi uttalar oss inte om enskilda fall i media.

Skånskan - 3 timmar sedan

Missade bröllop efter färdtjänstens tabbe

ESLÖV Det 84-åriga Eslövsparet gladde sig åt att vara med på bonusbarnbarnets bröllop. I god tid stod de redo för att bli hämtade av färdtjänsten.
Men chauffören dök aldrig upp som planerat och paret missade hela bröllopet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kurs­änd­ring för mi­gra­tions­po­li­tiken

Danmark får som väntat en ny rege­ring ef­ter folketingsvalet. S-le­da­ren Met­te Fredriksen kan bilda en so­ci­al­de­mo­kra­tisk mi­no­ri­tets­re­ger­ing med stöd av det som i Danmark kallas det röda blocket men som in­ne­fattar även det li­be­rala par­tiet Ra­di­kale Venst­re ef­ter ett val­re­sul­tat som in­ne­bar att Dansk Folkepartis till­ba­ka­gång gav det röda blocket ma­jo­ri­tet.
Den stora strids­frå­gan var Ra­di­kales krav på att ändra kurs i mi­gra­tions­po­li­tiken.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kri­mi­nellt att inte rensa bort ra­sism på nätet

BBS-lagen är inte särskilt väl­känd. Den in­stiftades re­dan 1998 in­nan in­ter­net var al­las käraste medi­um och riktades mot de första möj­lig­heterna att pub­li­cera sig på de nät­fo­rum som då fanns. Nu gäller lagen ock­så ex­em­pel­vis Facebook­grupper.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.