Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 01:16

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 07:42

Ministern rasar mot SAS nonchalansFlygbolaget vägrar ersätta hundratusentals passagerare efter pilotstrejken i Skandinavien. ”Det är helt oacceptabelt”. Omkring 370.000 resenärer påverkades enligt uppgift av pilotstrejken på SAS i våras och anmälningarna har enligt SVT Nyheter strömmat in till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, som i sin tur inte hinner hantera alla ärenden före semestern vilket gör att drabbade passagerarna får vänta i månader på beslut. Oavsett fördröjningen på ARN vägrar SAS att följa ARN:s beslut och betala ut den schablonersättning som passagerarna har rätt till enligt EU-förordningen om ett flyg är kraftigt försenat eller inställt.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SAS, Skandinavien, SVT Nyheter, Allmänna, ARN, EU, SVT, DN, Rickard Gustafson, Isgren, Ardalan Shekarabi, Shekarabi, Ministern, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministern, rasarmot , SAS, nonchalans
Nyan - 27 mar 14 kl. 11:57

Målvakten och ministern rasar

FOTBOLL. Ministern Carina Aaltonen (S) skrev på sin blogg att hon tycker att Åland United borde få använda de nyare omklädningsrummen på WHA.
Och nu får hon medhåll av lagets målvakt Ellen Ahlström.

Affärsvärlden - 01 apr 11 kl. 13:05

Därför rasar SAS-aktien

SAS aktie åker kana på börsen idag. Nu har vi fått förklaringen bakom fallet..

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 08:14

Borde SAS tvingas att betala ut ersättningar?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Efter den långa pilotstrejken som drabbade 370.

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 15:39

SAS-resenärer kan bli utan ersättning

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Ministern rasar mot SAS nonchalans
Efter den långa pilotstrejken som drabbade 370.000 resenärer så vägrar SAS att följa Allmänna reklamationsnämndens beslut och betala ut den schablonersättning som passagerarna har rätt till enligt EU-förordningen om ett flyg är kraftigt försenat eller inställt.

Eurosport - 20 jul 12 kl. 00:00

Fotboll - Ligue 1 - Ministern rasar mot Zlatans lön: "Förödande konsekvenser"

Zlatan har skrivit på ett drömkontrakt med Paris Saint-Germain. Men svenskens höga lön får kritik av Frankrikes budgetminister..

DI - 19 nov 15 kl. 19:10

Ministern rasar mot dansk slapphet om flyktingar

Den svenska regeringen markerar nu mycket kraftfullt mot Danmark och riktar hård kritik mot den danska regeringen för att den inte infört gränskontroller..

Hela Gotland - 27 jan 16 kl. 08:36

Ministern rasar mot misstänkta köttfusket

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) reagerar starkt på uppgifterna om det misstänkta köttfusket..

PrivataAffärer - 27 maj 16 kl. 11:44

Friskolejätte till börsen - ministern rasar

Utbildningsjätten Academedia tänker notera bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Gymnasieminister Aida Hadzialic är kritisk mot beslutet....

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ny rapport spår mörk framtid för handeln

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Osynlige mannen toppar inkomstligan överlägset
”Ändå är chansen stor att du aldrig hört hans namn”, skriver Aftonbladet om den stenrike doldissvensken.
Butiksdöden: 30.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Airbnb tar över Norge – Sverige kan gå samma väg

Appen Airbnb, där användare kan boka boende i andra hand, har tagit den norska markanden med storm – och kanske är Sverige på väg åt samma håll. Det skriver Veckans Affärer. Airbnb är i praktiken på väg att på flera platser i Norge helt ta över hotellmarknaden, uppger branschorganisationen NHO Reiseliv, enligt Dagens Næringsliv.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Di: Fem aktier med bara köprekommendationer

Det kan kännas tufft att navigera den skakiga sommarbörsen – men här kommer tips om fem aktier som fått köprekommendationer från flera analytiker. Dagens Industris sammanställning fokuserar på aktier på Stockholmsbörsen och First North som bara fått rekommendationen ”köp” av experter – en lista med stor uppsida helt enkelt! Bland annat smyger Tobii in på övre halvan av listan.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Butiksdöden: 30.000 jobb borta inom tio år

Handeln genomgår just nu stora förändringar, och med dessa kommer arbetstillfällena självklart att påverkas. Nu visar en ny rapport att tiotusentals jobb kan vara borta inom bara tio års tid. Det rapporterar TT.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Volvo ska ta fram AI-plattform med Nvidia

Verkstadsbolaget Volvo har tecknat ett partneravtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla en avancerad AI-plattform för självkörande lastbilar. Det rör sig om ett långsiktigt partnerskap som sträcker sig över flera år, enligt ett pressmeddelande. – Automation skapar stora fördelar både för våra kunder och för samhället i stort när det gäller säkerhet, energieffektivitet och som en konsekvens av detta produktivitet.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Economist: Flygplatser försvarslösa mot drönare

”Vad kan en flygplats göra för att försvara sig mot drönarattacker? Inte mycket.” Så skriver The Economist i ett nytt reportage i senaste pappersutgåvan.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Här levereras pizza med bil utan förare

I dagens techbrief kan du läsa om ny bedrägerivåg i Google Calendar, fiaskot för Boeing vid Paris Air Show och den nya förarlösa bilen som ska leverera pizza i Houston, Texas. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Ny våg av nätfiske i Google Calendar bjuder in till falska event Användare som tillåter att vem som helst lägger till händelser i deras kalender är nu i farosonen för en ny nätfiskekampanj, rapporterar Mashable.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Jonas Sjöstedts hot bara tomma ord

Lovade fälla regeringen om den rör arbetsrätten. Men nu backar V från hotet. Det här uppger SVT där Vänsterledaren Jonas Sjöstedt förklarar helomvändningen så här: ”Det skulle inte hjälpa att fälla regeringen”.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Är hemleverans av alkohol en bra idé?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom beskedet att regeringen gör det tidigare testprogrammet med hemleverans av alkohol till en permanent tjänst på Systembolaget.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Di: ”Monumentalt misslyckande” för Kinnevik

Investmentbolagets tillbakadragande i Millicom-affären beskrivs som pinsamt. ”Det är svårt att göra någon annan tolkning än att det spelat in när finanschefen och tidigare tillförordnade vd:n Joakim Andersson nu får lämna investmentbolaget”, skriver tidningens Richard Bråse. Dagens PS har tidigare berättat om Kinneviks försök att avyttra en stor aktiepost i mobil- och bredbandsoperatören Millicom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.