YLE > Finland

Tuesday, 18 June, 13:07

YLE - 12 jun 19 kl. 05:37

Ny palliativ vårdenhet planeras vid ÅUCS – cancerläkare välkomnar initiativetEfter beslutet om att Karinahemmet läggs ner hoppas läkare vid ÅUCS på en ny enhet som kunde ta emot patienter, som behöver vård i livets slutskede..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
ÅUCS, Karinahemmet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny palliativ, vårdenhet, planerasvid , ÅUCS, cancerläkare, välkomnar, initiativet
YLE - 12 jun 19 kl. 05:37

Ny palliativ vårdenhet planeras vid ÅUCS

Efter beslutet om att Karinahemmet läggs ner hoppas nu läkare vid ÅUCS på en ny enhet som kunde ta emot patienter som behöver vård i livets slutskede..

LV - 01 jun 17 kl. 16:45

Palliativ vårdenhet i Alliansens budgetförslag

I våra politiska riktlinjer inför höstens budgetarbete identifierar vi tre utmaningar som landstinget måste lösa för att fixa sitt sjukvårdsuppdrag i framtiden..

Trelleborgs Allehanda - 01 apr 14 kl. 12:45

Ombyggnad planeras på lasarettet

Arkivfoto: Claes Nyberg
Region Skåne planerar att investera elva miljoner kronor för en ombyggnad på Trelleborgs lasarett. Anledningen är att kirurg-, urolog- och gynekologmottagningarna ska få nya lokaler.
När ortopediverksamheten utökades och behövde större lokaler 2006 fick kirurg-, urolog- och gynekologmottagningarna flytta.

YLE - 23 maj 16 kl. 07:35

Vård på svenska är ingen självklarhet längre i Svenskfinland

Effektivare vård för lägre kostnad är huvudsyftet med den förestående social- och hälsovårdsreformen. Hur det ska genomföras i praktiken vet ingen ännu. Inte heller finns det en klar strategi för hur vården ska ordnas så att alla som behöver vård på svenska också får det.

YLE - 16 okt 15 kl. 10:35

Jämlikare vård med nytt cancercenter

Cancervården i Österbotten fungerar överlag hyfsat och utrustningen på Vasa centralsjukhus är bra. Bristen på specialister oroar ändå när det gäller vården av cancersjuka säger Markku Suoranta som är verksamhetsledare vid Österbottens cancerförening. - Läkarnas specialisering sker oftast vid universitetssjukhusen och vid samma tid bildar många familj och blir kvar på orten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Upp till 70 anställda saknas på svenska daghem i Helsingfors - "finskspråkig personal kan vara tillfällig lösning"

Att stänga daghem på grund av personalbrist är det absolut sista alternativet. På lång sikt behöver yrkets anseende förbättras, på kort sikt ses rekrytering av finskspråkig personal som en tillfällig lösning..

YLE - 1 timme sedan

Sagan är inte all för Övik lägergård - om man hittar utomstående aktör som sköter verksamheten

Övik lägergård i Borgå kan kanske återuppstå. Det kräver att en utomstående aktör tar på sig att sköta lägergården..

YLE - 3 timmar sedan

Hangö-Hyvingebanan elektrifieras - spadarna i marken 2020

Den nya regeringen satsar på tågtrafiken också i Västnyland. I regeringens förslag till årets andra tilläggsbudget förbinder man sig till att elekrifiera Hangö-Hyvingebanan. Det arbetet skall inledas år 2020..

YLE - 4 timmar sedan

Rinnes regering presenterade tilläggsbudget – stora satsningar på järnvägarna

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering har förhandlat fram sin första tilläggsbudget. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 3 timmar sedan

Samlingspartister delade i Yle-mätning: Ska Petteri Orpo utmanas som ordförande?

Drygt 40 procent av samlingspartisterna anser att ordförande Petteri Orpo borde få en motkandidat under partikongressen nästa år. Det framgår i Yles mätning. 45 procent anser däremot att Orpo borde stå som ensam ordförandekandidat..

YLE - 4 timmar sedan

Mjölkjätten Valio tvingas betala miljontals euro till lokala mejerier – sålde för billig mjölk

Nu kom domen efter en lång rättsprocess – koncernen Valio ska betala miljontals euro i ersättningar till två lokala mejerier. Det handlar om skadestånd för att ha brutit mot konkurrenslagstiftningen. Beslutet kom i två skilda domar..

YLE - 4 timmar sedan

Mjölkjätten Valio tvingas betala miljontals euro till lokala mejerier

Nu kom domen efter en lång rättsprocess – koncernen Valio ska betala miljontals euro i ersättningar till två lokala mejerier. Det handlar om skadestånd till följd av konkurrensbegränsning. Beslutet kom i två skilda domar..

YLE - 4 timmar sedan

Rinnes regering fattar beslut om åtgärder som ska främja sysselsättningen – se direkt klockan 9.15

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering förhandlar om sin första tilläggsbudget i dag, tisdag. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 5 timmar sedan

Finlands Näringsliv EK tycker till om sysselsättningen: Förkorta tiden för arbetslöshetsskyddet, förnya familjeledigheten och förkorta hemvårdsstödet

EK:s idéer går i stora drag ut på att förkorta tiden för arbetslöshetsskyddet, göra det enklare för företag att göra upp korta visstidskontrakt och förnya familjeledigheten..

YLE - 17 timmar sedan

Sarlinska skolan får plan för att motarbeta skolfrånvaron - börjar tillämpas i höst

Sarlinska skolan får en handlingsplan för att minska på skolfrånvaron och ämnet Skärgårdskunskap fortsätter som valbart ämne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.