YLE > Finland

Wednesday, 19 June, 19:15

YLE - 12 jun 19 kl. 07:18

En majoritet av finländarna har webben som sin primära nyhetskälla – allt fler får sina nyheter via WhatsApp, Instagram och YouTubeSociala medier stärker sin position som nyhetsförmedlare, visar årets rapport från Reuters Institute. Finland är fortfarande på första plats när det kommer till förtroende för nyhetsmedierna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
WhatsApp, YouTube, Reuters Institute

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En majoritetav , finländarnahar , webbensom sin , primära, nyhetskälla allt fler får sina nyheter via WhatsApp Instagram och YouTube
HBL - 10 nov 13 kl. 10:24

Det enda finländarna vill spara in på är invandringen

Invandrarna, kulturen och medborgarinstituten. På de punkterna kan kommunerna spara pengar om medborgarna får bestämma. Det framgår av en enkätundersökning som gjorts på uppdrag av Kunnallisalankehittämissäätiö, en oberoende stiftelse som i tiden grundlades av Finlands kommunförbund.

YLE - 22 dec 15 kl. 08:09

Undersökning: Finländarna överger inte euron

Finländarna anser att euron är ett hinder för landets ekonomi, men en klar majoritet vill ändå hellre stanna kvar i den gemensamma valutan än lämna den. En majoritet av finländarna tror ännu på euromedlemskapet, trots att många anser att den skadar Finlands ekonomi. Enligt Yles undersökning stöder 54 procent av finländarna ett euromedlemskap, medan 31 procent vill lämna euron.

YLE - 27 okt 16 kl. 04:11

Enkät: Finländarna vet inte vem som bestämmer i kommunerna

En majoritet av finländarna vet inte vem som har den högsta beslutsfattande makten i kommunerna. Enligt en undersökning som Yle låtit göra vet endast fyra av tio finländare att kommunfullmäktige är det högsta beslutsfattande organet. Sämst är kunskaperna bland ungdomar och unga vuxna.

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Digitala medier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 06 okt 15 kl. 06:35

Finländarna ser dystert på asylsökandes framtid

Finländarna har en dyster syn på de asylsökandes framtid i Finland, visar en undersökning som Taloustutkimus har gjort. Uppfattningen är att en majoritet av de asylsökande kommer att gå arbetslösa och leva på bidrag. Lite över hälften av de tillfrågade bedömer att största delen av de asylsökande kommer förbli arbetslösa i Finland på grund av det svåra ekonomiska läget.

YLE - 12 jul 16 kl. 14:43

Finländarna anser att bistånd kan förebygga flyktingkriser

Majoriteten av finländarna anser fortfarande att Finlands utvecklingssamarbete är viktigt. 84 procent säger att bistånd är mycket eller ganska viktigt, visar Taloustutkimus undersökning som Utrikesministeriet låtit göra. Det är en liten minskning från fjolåret då hela 87 procent svarade på samma sätt.

YLE - 21 mar 17 kl. 13:54

Undersökning: Finländarna efterlyser en sansad debatt om asylfrågor

Finländarna vill att man ska kunna debattera asylpolitiken sakligt och baserat på fakta så att man inte stämplas för sina åsikter. Risken för att bli stämplad som rasist eller bli kritiserad för sin toleranta inställning upplevs som så stor att man inte vågar avslöja sin egen åsikt i fråga, visar en undersökning som Vasa universitet gjort på uppdrag av Inrikesministeriet. Forskarna anser att en majoritet av de över tusen finländare som deltog i undersökningen förhåller sig öppna i asylfrågan samtidigt som de är kritiska men sakliga.

YLE - 21 dec 16 kl. 19:30

Regeringen överens om fritt vårdval - "en fin julklapp till finländarna"

Regeringen har kommit överens om riktlinjerna för valfriheten inom vården. Svenska Yle följer med regeringens presskonferens i realtid. Närvarande vid presskonferense är omsorgsminister Juha Rehula (C).

YLE - 16 jun 15 kl. 11:21

Webbmedier allt populärare bland finländarna

Allt fler finländare läser nyheter på nätet. Enligt en enkätundersökning som gjorts av Reuters-institutet vid Oxfords universitet läser nästan hälften av alla vuxna finländare nyheter i huvudsak från nätmedier. Bland under 55-åringar har internet blivit den primära nyhetskällan.

YLE - 03 dec 15 kl. 07:50

Finländarna har blivit räddare

Finländarna bekymrar sig över rasism, säkerhet och ekonomi, visar en undersökning om våra värderingar från T-media. Känslan av otrygghet har ökat på sistone och det märks bland annat genom att tilltron till både kyrkan och försvaret har ökat. Förtroendet för regeringen fortsätter att minska medan längtan efter trygghet ökar bland finländarna, visar undersökningen.

YLE - 03 dec 13 kl. 15:04

Finländarna vill ta emot fler syriska flyktingar

Inbördeskriget i Syrien som pågått i över två år har väckt sympatier hos finländarna. En klart majoritet är redo att ta emot fler flyktingar från Syrien. 65 procent av finländarna är villiga at ta emot fler flyktingar från Syrien.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Tidigare polisöverdirektör Mikko Paatero är nöjd med att tingsrätten förkastade alla åtal - riksåklagaren överklagar sannolikt till hovrätten

Reaktionerna på att tingsrätten förkastade alla åtal mot landets högsta polisledning har inte låtit vänta på sig. Rättslärda är något överraskade över att alla åtal förkastades..

YLE - 2 timmar sedan

Inte våldtäkt då 26-årig man hade sex med 13-årig flicka, som bad honom sluta utan resultat - mannen dömdes däremot för grovt sexuellt utnyttjande av barn

En 27-årig man från Esbo har dömts för bland annat grovt sexuellt utnyttjande av barn, två fall av sexuellt utnyttjande av barn och köp av sexuella tjänster av ung person. Han åtalades även för våldtäkt, men åtalet förkastades eftersom Västra Nylands tingsrätt menade att det 13 år gamla offret inte var i hjälplöst tillstånd..

YLE - 2 timmar sedan

Direkt passagerartrafik mellan Hangö och Helsingfors kunde vara möjlig i och med elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan

När det gäller elektrifieringen av järnvägen mellan Hangö och Hyvinge via Karis så har fokus varit på vad det innebär för godstrafiken. Nu när beslutet om elektrifieringen fattats kan även möjligheterna för passagerartrafik diskuteras..

YLE - 3 timmar sedan

Päivi Räsänen kritiserar kyrkans medverkan i Helsinki Pride - får svar av ärkebiskop Luoma

Riksdagsledamot Päivi Räsänen (KD) har i ett öppet brev till ärkebiskop Tapio Luoma ifrågasatt kyrkans medverkan i Helsinki Pride, och sagt att hon övervägt att lämna kyrkan. Luoma medger att kyrkan aldrig kan vara fullkomlig, "då den består av oss ofullkomliga människor"..

YLE - 4 timmar sedan

Generallöjtnant Timo Kivinen är försvarsmaktens nya kommendör

Generallöjtnant Timo Kivinen utnämndes till försvarsmaktens kommendör i dag av president Sauli Niinistö..

YLE - 4 timmar sedan

Hamnen i Koverhar kan växa med det dubbla - Hangö hamn har väntat på elektrifiering i flera decennier

Den dagen dieselloken på Hangö-Hyvingebanan ersätts med eltåg kan hamnen i Koverhar hantera 1,5-2 miljoner ton mer gods. Också Västra hamnen kan gynnas av elektrifieringen, men där sköts största delen av transporterna längs landsvägen..

YLE - 5 timmar sedan

Understödet till Sannfinländarnas ungdomsförbund dras in - verksamheten strider mot ungdomslagen

Undervisnings- och kulturministeriet har beslutat att dra in understödet för 2019 till Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk ungdom. Orsaken är ett Twitterinlägg som förbundet publicerade i våras, och som ansågs kränka mörkhyades människovärde..

YLE - 6 timmar sedan

"Skilj IS-mödrarna från deras barn" - Kurdisk läkare förespråkar hårda tag mot kalifatets kvinnor

Nemam Ghafouri, läkare av kurdisk börd, har de senaste åren hjälpt Islamiska statens offer i Irak och Syrien. Hon vill att de utländska kvinnor som rest till "kalifatet" ska ställas inför rätta, och att deras barn ska tas ifrån dem..

YLE - 9 timmar sedan

I dag kom domen i Finlands största polisrättegång - det här handlar den stora härvan om

Vem kände till narkotikapolisens förehavanden, vem hade ansvar för övervakningen och ska någon eller några bära straffrättsligt ansvar för vad som skett? I dag kom domen i den stora polisrättegången där fler höga polischefer stod åtalade..

YLE - 8 timmar sedan

Åtalen mot den tidigare polisöverdirektören Mikko Paatero och de andra polischeferna förkastades

Åklagaren krävde villkorligt fängelse eller böter för polischeferna som stod åtalade för tjänstebrott, men nu är det klart att alla åtal förkastas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.