SVT > Inrikes

Tuesday, 25 June, 19:55

SVT - 12 jun 19 kl. 07:12

Jan Björklund – från kravliberal till socialliberalI dag är den sista partiledardebatten i riksdagen inför sommaruppehållet. Det blir också tack och adjö till Jan Björklund som snart avgår från sin position som partiledare för Liberalerna. Jan Björklund blev partiledare för Liberalerna, dåvarande Folkpartiet, 2007 och har under sin resa mött flera utmaningar och gått från kravliberal till socialliberal..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Björklund, Jan Björklund, Liberalerna, Folkpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jan, Björklundfrån , kravliberaltill , socialliberal
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 viktiga saker Jan Björklund sa i sitt tal

1. Ryssland Putin är det det största hotet mot friheten i Europa, sa Jan Björlund i sitt tal. Svenska politiker har varit fega och Socialdemokraterna är antiamerikanska.

Alliansfritt Sverige - 12 aug 14 kl. 16:58

Fyra borgerliga ledarsidor med en sak gemensamt: De ger sig på Jan Björklund

Det händer inte ofta men när det händer är det värt att uppmärksamma. Vi talar så klart om att fyra borgerliga ledarsidor har kritiserat alliansen den senaste tiden och där samtliga helt fokuserat på att kritisera utbildningsminister Jan Björklund (FP). Det handlar om Dagens Nyheter, Göteborgs Posten, Expressen och Corren.

Nyheter 24 - 02 mar 14 kl. 13:49

"Snälla Jan Björklund – förlåt vår okunskap"Om Totte

Kommer ni ihåg när Folkpartiets partiledare Jan Björklund för ett drygt år sedan slog näven i bordet och en gång för alla varnade för den ryska upprustningen? Björklund hade tjatat om det där rätt länge då, och det hade väl blivit något av ett skämt att han – si så där en 20 år efter sovjetkommunismens fall – fortfarande oroade sig över att ryssen skulle komma. Jag minns många av de skämt som drogs på Twitter när Björklund uttalade sig i olika medier.

Sydsvenskan - 23 aug 15 kl. 20:12

Jan Björklund laddar om och utlovar förnyelse. Men ännu återstår att leverera.

Folkpartiledaren Jan Björklund började söndagens sommartal i Göteborg med att berätta om sin fars faster Hulda som flydde fattigdomen i Sverige och för hundra år sedan emigrerade till Amerika. Han betonade att Sverige alltid varit ett land med stor in- och utvandring, men att när vi nu upplever den största flyktingvågen sedan andra världskriget så är det extremister på båda sidor som tillåts att sätta tonläget i debatten. Jan Björklund har helt rätt i att integrationsdebatten måste föras av partier som vill försvara asylrätten och den fria rörligheten.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 15 kl. 20:12

Jan Björklund laddar om och utlovar förnyelse. Men ännu återstår att leverera.

Folkpartiledaren Jan Björklund började söndagens sommartal i Göteborg med att berätta om sin fars faster Hulda som flydde fattigdomen i Sverige och för hundra år sedan emigrerade till Amerika. Han betonade att Sverige alltid varit ett land med stor in- och utvandring, men att när vi nu upplever den största flyktingvågen sedan andra världskriget så är det extremister på båda sidor som tillåts att sätta tonläget i debatten. Jan Björklund har helt rätt i att integrationsdebatten måste föras av partier som vill försvara asylrätten och den fria rörligheten.

Alingsås tidning - 09 aug 18 kl. 21:33

Skratt och allvar med Jan Björklund (L)

Mycket humor men också en hel del allvar. Liberalernas ledare Jan Björklund trivdes i Tångahallen, när han gästade Vårgårda Möte för tredje gången i rad. Årets första utfrågning, av Centerledaren Annie Lööf på onsdagskvällen, drog cirka 2 200 personer.

Sydsvenskan - 31 jan 15 kl. 14:52

Jan Björklund allt mer hotad

Först avgick Fredrik Reinfeldt. Därefter Göran Hägglund. Nu går snacket om alliansens tredje förlorare i höstens val: Är det dags för även Jan Björklund att kasta in handduken?

Alliansfritt Sverige - 05 mar 14 kl. 19:41

Var har Jan Björklund tagit vägen?

Är det någon som tänkt på var utbildningsminister Jan Björklund tagit vägen? Ni vet, mörkhårig och ganska lång, han som skyller allt på sossarna och flumskolan? Det undrar i alla fall vi.

Alliansfritt Sverige - 16 mar 14 kl. 19:19

Vi måste tacka Jan Björklund och Jan Björklund måste tacka för sig

År 2014 markerar tioårsjubilieet för Jan Björklunds kamp mot stök i klassrummen. Dagens Nyheter hävdar att hans segdragna strid har pågått i hela 15 år, men så gamla spår hittar man inte på nätet. Däremot har vi det här pressmeddelandet från år 2004, där Björklund kräver att den dåvarande S-regeringen måste ”ÅTERUPPRÄTTA ORDNING OCH ARBETSRO I KLASSRUMMET”.

Dagens PS - 06 okt 16 kl. 12:31

Datorfel avsatte Jan Björklund

Säkert häpnade många över beskedet på riksdagens hemsida där det stod att Jan Björklund skulle avgå. Meddelandet var uppe i drygt en halvtimme och gick ut strax före klockan 11 på torsdagen: ”Jan Björklund (L) slutar 2016-10-06 som partiledare för Liberalerna”, stod det, och det budskapet fanns även på Björklunds profil på riksdagens hemsida. Jan Björklund fick efteråt gå ut med dementier.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Extremt regnoväder på ingång i delar av Götaland

SMHI flaggar för extremt mycket regn i vissa delar av landet. Det gäller främst områden från Västra Götaland tvärs över landet till Södermanland och Östergötland. Den extrema värme i Europa just nu ser ut att påverka nederbörden.

SVT - 1 timme sedan

Styrelsemedlem i Liberalerna lämnar efter Ullenhags avhopp

Partistyrelsemedlemmen Linnéa Darell väljer att lämna sitt uppdrag i Liberalerna. Det meddelar hon under tisdagen efter att Erik Ullenhag gick ut med att han hoppar av valet till partiledarposten..

SVT - 1 timme sedan

Listeria hittad i varmkorv

Varmkorvar från Siljans chark återkallas efter att man har hittat listeriabakterier under en rutinkontroll..

SVT - 1 timme sedan

AF-tjänst för nyanlända bröt mot lagen – hög chef anmäls efter advokatutredning

Arbetsförmedlingen anmäler en av sina högsta chefer till Statens ansvarsnämnd. En utredning från en advokatbyrå visar att chefen kan ha brutit mot lagen i samband med den kritiserade tjänsten Jobskills. Tjänsten, som ska hjälpa asylsökande hitta arbetsgivare, har i i flera reportage granskats av SVT..

SVT - 1 timme sedan

SVT/Novus: Var femte väljare har förtroende för Sabuni

Erik Ullenhag avbröt sin kampanj under tisdagen – Nyamko Sabuni är nu ensam kandidat till partiledarposten i Liberalerna. Samtidigt har en stor del av väljarna förtroende för henne..

SVT - 3 timmar sedan

Plastikkirurg opererade sönder näsor – får tillbaka legitimation

Förvaltningsrätten upphäver Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, beslut och ger nu tillbaka läkarlegitimationen till den plastikkirurg som orsakade skador på patienters näsor..

SVT - 4 timmar sedan

Mats Knutson: ”Nyamko Sabuni behöver ta en vänstersväng för att ena Liberalerna”

Nymako Sabuni är en tydlig kontrast till Jan Björklund – och valet av henne som partiledare kan vara en sista utväg för Liberalernas fortsatta överlevnad. Nu måste hon ta en vänstersväng för att ena ett splittrat parti. Det säger Mats Knutsson, SVT:s inrikespolitika kommentator, efter Erik Ullenhags besked om att ge upp kampen om partiledarposten..

SVT - 6 timmar sedan

Speciellt p-piller slut på alla apotek

Ett p-piller som för många är det enda som fungerar är slut på alla apotek. Först den 17 juli väntas det bli tillgängligt igen, säger Läkemedelsverket. P-pillret vid namn Zoely restnoterades i hela landet den 1 april i år, och är nu slut överallt..

SVT - 6 timmar sedan

Erik Ullenhag kastar in handduken

Erik Ullenhag ger upp kampen om partiledarposten för Liberalerna, skriver han i en debattartikel i Aftonbladet. Därmed lämnar han fältet fritt för Nyamko Sabuni att bli Jan Björklunds efterträdare. SVT Nyheter sänder direkt 13.

SVT - 7 timmar sedan

Rättsexperten Sven-Erik Alhem: ”Åklagaren borde överklaga”

En 52-årig man dömdes i dag för hetskommentarer som andra har skrivit i Facebookgruppen ”Stå upp för Sverige”. Domen kan bli vägledande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.