Nyteknik > Teknik

Wednesday, 26 June, 10:43

Nyteknik - 12 jun 19 kl. 07:00

”Skippa debatten om Ringhals och satsa på vindkraft till havs”DEBATT. Sveriges energisystem klarar sig utan Ringhals 1 och 2. Se i stället till att slopa anslutningsavgifterna så att havsbaserad vindkraft på allvar kan bli verklighet i Sverige, skriver Torbjörn Severinsson och Oskar Almén på PA Consulting..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ringhals, Debatt, Sverige, Torbjörn Severinsson, Oskar Almén, PA Consulting

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skippa, debattenom , Ringhalsoch satsa på , vindkraft, till havs
GT - 16 mar 14 kl. 06:01

Wopenka: Det krävs forskning om vindkraft

Mycket av debatten kring vindkraft i Sverige har hittills kretsat kring att den är klimatvänlig (vilket är positivt) men att vindkraftverken fördärvar landskapsbilden och orsakar störande ljud (negativt)..

Barometern - 07 jun 19 kl. 06:00

Illa lämpat för vindkraft

Det finns några saker som aldrig kommer fram i debatten om vindkraft..

BT - 19 mar 17 kl. 06:48

Debatten om vindkraftverk i Töllsjö fortsätter

Bollebygds kommunfullmäktige beslutade för en månad sedan att kommunens vindkraftsplan fortfarande är aktuell. Men i samband med att en SD-motion skulle besvaras tog SD upp debatten om vindkraft i Töllsjö på nytt..

BT - 01 jun 12 kl. 11:04

Håller argumenten mot vindkraft?

Det finns flera argument som vindkraftsmotståndarna använder som är ett hinder för en bra debatt och som behöver bemötas, anser Sören Kviberg, ordförande i miljönämnden i regionen. Vindkraft väcker många känslor, en konstruktiv debatt är nödvändig. Flertalet ser vindkraft som en viktig del av en hållbar elproduktion, men den passar inte överallt och hänsyn måste också tas till andra intressen.

PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 06:20

Hernhag: Därför ska du skippa mellanhänderna

Jag har återigen lärt mig fördelen med direktägande jämfört med fonder. Att skippa mellanhanden kräver förvisso en del research, men när jag till slut hittar det jag vill ha blir det desto bättre. Att analysera alla innehav som finns i en fond är däremot för mycket jobb och därmed vet vi inte exakt vad vi köper om vi satsar på fonder.

BT - 22 aug 14 kl. 00:30

Hipp hurra för Ringhals i dag!

Sveriges största kärnkraftverk fyller 40 – medan tvivlen på vindkraften tilltar En av de stora kraftledningarna sveper norr om Horred och ansluter till rikslänken som drar fram mellan Björketorp och Sätila. 400 000-voltsledningarna hämtar sin kraft från den plats i landet som tänder flest lampor och som värmer flest hus. I dag firar statliga Vattenfalls kärnkraftverk Ringhals sin 40-årsdag.

YA - 15 aug 13 kl. 07:28

"Bokraft" som grönt alternativ till vindkraft

Foto: Martina Eriksson
Planerna om en vindkraftpark mellan Ludaröd och Bontofta fick de kringboende att sätta kaffet i vrångstrupen. På fredag är Henric Piper från Högestad & Christinehof fideikommiss och Torgny Larsson (S) inbjudna hem till Malin Skinnar för att diskutera möjliga alternativ.
-Vi hoppas på ett förutsättningslöst möte där vi ställer oss frågan vad vi kan göra i stället för att vindkraft, säger Malin Skinnar.

BT - 22 feb 11 kl. 12:16

Kommunalt veto om vindkraft måste behållas

I veckan har debatten om det kommunala vetot mot vindkraftverk debatterats kraftigt i media. För oss moderater är det kommunala självstyret en självklarhet. Detta gäller givetvis också när frågan om att uppföra vindkraftverk i en kommun seglar upp.

Nya Wermlands Tidningen - 21 jun 12 kl. 08:02

Kommunen kallar till ett möte om vindkraft

Bergvik Skogs planer på etablering av vindkraft i kommunen har satt fart på debatten. Samtidigt finns kommunens egna vindkraftsplan med tre prioriterade områden. På torsdag nästa vecka bjuder kommunen in allmänheten till en diskussion om utvecklingen av vindkraft..

BT - 14 mar 13 kl. 08:47

Vill ha vindkraft på sin mark

Politikernas nej till vindkraftsparken framkallade jubel i Borgstena. Men inte hos alla. Christer Andersson hade gärna sett vindkraftverk på sin mark.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Lightyear One lovar 72 mils räckvidd – med hjälp av solkraft

En elbilsuppstickare som utlovar rekordräckvidd. Lightyear One ska klara 725 km på en laddning och om allt går enligt planerna kommer de första bilarna att levereras 2021..

Nyteknik - 2 timmar sedan

San Francisco förbjuder e-cigaretter

San Francisco gör som Singapore och förbjuder all försäljning och tillverkning av e-cigaretter och blir första stora stad i USA att förbjuda produkten..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Varning för myggsommar – så blir du kvitt insekterna

Skogsmyggorna frodas som aldrig förr i år, och festar ohämmat på dina stackars armar och ben. De ser dig på långt håll, och blir alldeles vilda av din underbara svettlukt och koldioxiden i din utandning. Knepen för att bli kvitt dem fungerar på olika sätt..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”För lite nytta med höghastighetsbanor”

Fördelarna med nya höghastighetsbanor för tåg är inte värda kostnaderna. Lägg i stället pengarna på smartare lösningar, uppmanar Stockholms handelskammare. Bland dess förslag finns tunnelbana Malmö-Köpenhamn och 150.

Nyteknik - 18 timmar sedan

Så kan smarta högtalare rädda folk som får hjärtinfarkt

Enligt forskare kan virtuella assistenter som Google Home och Amazon Alexa vara riktiga räddare i nöden. De kan avgöra om någon får en hjärtattack..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Kartläggning: Vanligt med övertidsarbete bland ingenjörer

Förra året jobbade ingenjörer över nio miljoner övertidstimmar. Det visar en kartläggning bland Sveriges ingenjörers medlemmar..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Lurade Tesla att köra fel: ”Ett alarmerande svar”

Cybersäkerhet har på kort tid blivit högaktuellt inom bilindustrin och nu kommer ett bevis på hur viktigt det är. En grupp experter lyckades lura en Tesla Model 3 på autopilot att köra fel och göra extrema inbromsningar..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Stopp för engångsgrillar – när lagret är slut

Hemköp och Willys följer efter de andra livsmedelskedjorna och ska sluta sälja engångsgrillar. När lagren sålts ut, vill det säga. Nya grillar köps inte in..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Offensivt BMW ökar takten i elbilsutvecklingen

Hela den europeiska bilindustrin pressas av striktare utsläppsregler, vilket får tillverkarna att göra vad de kan för att skynda på utvecklingen av eldrivna fordon..

Nyteknik - 23 timmar sedan

"Stå upp för Sverige"-mannen döms till villkorlig dom och böter

En 52-årig man döms till villkorlig dom och böter för att inte ha rensat sin Facebookgrupp från rasistiska kommentarer. Han är en av grundarna till gruppen "Stå upp för Sverige" och stod åtalad för kommentarer som andra skrivit i hans grupp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.