PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 20 June, 15:44

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 06:48

Finanspolitiska rådet vill ha högre boskatterFinanspolitiska rådet konstaterar att förslagen i sina grunddrag inte är nya, men har nu för första gången i detalj analyserat effekterna på hushållens boendekostnader och ekonomi, på inkomstfördelningen samt på de offentliga finanserna. De föreslagna reformerna skulle öka boendekostnaderna för nästan alla hushåll, men de skulle också öka den offentliga sektorns inkomster med cirka 70 miljarder kronor efter avdrag för ökade bostadsbidrag. Rådet föreslår att dessa inkomster kan användas för att kompensera hushållen och vidta olika åtgärder för att reformerna ska få önskad fördelningsprofil. ”I praktiken innebär reformerna att ökade boendekostnader växlas mot lägre skatter och ökade bidrag”, skriver ledamöterna i rådet i debattartikeln.  .
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanspolitiska, rådetvill ha , högre, boskatter
SR - 16 maj 16 kl. 12:05

Finanspolitiska rådet: Kritik mot regeringen

Regeringens finanspolitik borde vara betydligt stramare, anser Finanspolitiska rådet som även vill se lägre ingångslöner och dömer ut satsningen på höghastighetsjärnväg..

Affärsvärlden - 16 maj 16 kl. 12:00

Finanspolitiska rådet: Tillsätt expertgrupp för jobbintegration

Finanspolitiska rådet bedömer att lägre ingångslöner troligen har små effekter på den samlade sysselsättningen, men att effekterna kan vara större för svaga grupper..

Sydsvenskan - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 15 kl. 20:12

Målet om Europas lägsta arbetslöshet blir svårt att nå utan lägre löner eller mindre budgetdisciplin.

Statsminister Stefan Löfven (S) har satt ett ambitiöst mål: Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet till 2020. Då ligger det nära till hands att utvärdera regeringens politik utifrån denna målsättning. Konjunkturinstitutet har granskat vårbudgeten och väntande förslag och konstaterar att de rödgrönas ekonomiska politik varaktigt kommer att minska andelen sysselsatta med drygt 0,3 procent, motsvarande 15 000–20 000 personer.

Ekonomistas - 17 maj 17 kl. 16:10

Finanspolitiska rådets rapport och hyresmarknaden

För ett par dagar sedan presenterade Finanspolitiska rådet sin årliga rapport med titeln Svensk finanspolitik 2017. Rådet är en statlig myndighet med uppdrag att bedöma finanspolitikens förenlighet med långsiktigt hållbara finanser och de budgetpolitiska målen (överskottsmålet och utgiftstaket) samt dess effekter på konjunkturen. Huvudbudskapet i årets rapport är att regeringen inte borde ha försvagat det offentliga sparandet under 2017 som är  ett högkonjunkturår och så att sparandet då beräknas ligga under överskottsmålet.

BT - 17 mar 14 kl. 13:10

Fler lärare eller lägre krogmoms?

Sänkningen av krogmomsen är en dyr reform om man räknar kostnad per nytt jobb. Hade samma kronor som reformen kostade använts till att anställa människor i offentlig tjänst istället hade exempelvis cirka 13 000 lärartjänster kunnat skapas. Sverige är ett bra land och Borås är en bra stad att leva, verka och bo i.

Sydsvenskan - 11 jan 16 kl. 04:00

Kräver en generös flyktingpolitik lägre löner?

Nu inleds en ny politisk strid om flyktinginvandringen. Då tvingas politikerna svara på frågan som för bara något år sen ansågs tabu: Hur mycket invandring tål Sverige?Sex partier säger: Betydligt mindre än i höst.

Barometern - 26 apr 14 kl. 13:48

Högre arbetslöshet nu än 2006

i debatt om Arbetsförmedlingens roll Inför att Reinfeldt tillträdde som statsminister sa han Utvärdera mig på jobben. Det är vad vi gör:
Enligt SCB låg arbetslösheten nyligen på 8,1 procent. Det är över 100 000 fler arbetslösa än när Reinfeldt tillträdde.

Ekonomistas - 21 maj 18 kl. 08:00

Finanspolitiska rådets rapport 2018

Det finanspolitiska rådets främsta uppgift är att granska regeringens finanspolitik och bedöma hur den förhåller sig till långsiktigt hållbara offentliga finanser, till det finanspolitiska ramverkets överskottsmål och budgettak samt till konjunkturen. Rådet konstaterar i sin årliga rapport att de offentliga finanserna är i gott skick. Den offentliga finansiella bruttoskulden, som inkluderar statens, kommunernas och pensionssystemets skulder, ligger på ca 35 procent av BNP och fortsätter att falla.

Ekonomistas - 26 nov 15 kl. 05:54

Är det verkligen sant att ”vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt”?

”Vi arbetar mer än någonsin och mår dåligt. Så varför ska vi ens – när maskinerna kan sköta jobbet – bry oss?”.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Investeringschefen: G20-mötet avgör börshumöret i sommar

Han anför att dynamiken har skiftat från att Federal Reserve sedan finanskrisen har varit den dominerande drivkraften för aktie- och räntemarknaderna, till ett läge där det snarare är marknadsutvecklingen som styr centralbankernas agerande. ”Den amerikanska centralbanken har inför de senaste två dagarnas möte målats in i ett hörn. Hade de å ena sidan varit oväntat hökaktiga och stängt dörren för räntesänkningar i år hade aktiemarknaden fallit och tvingat Fed till en sänkning, vilket hade fått dem att tappa initiativkraften ännu mer.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Blankarna fortsatt intresserade av Fingerprint

Den 15 maj släppte biometribolaget en rapport där förlusten på rörelsenivå minskade till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Redan då var aktien en av börsens mest blankade med 8,3 procent av kapitalet. Men till blankarnas förtret gjorde rapporten att aktien rusade över 40 procent.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Gunnebo köper tjeckiskt bolag

Köpeskillingen för förvärvet uppgår till 240 miljoner kronor på skuldfri basis och kommer att finansieras genom befintliga kreditfaciliteter. ”Bolaget passar väl in strategiskt i vår Entrance Control-verksamhet, då det kommer att öka både vår geografiska räckvidd och vårt produktutbud”, säger Gunnebos vd Henrik Lange om Cominfo. Gunnebo meddelar även bolaget avser att genomföra en nyemission med företrädesrätt för bolagets aktieägare om cirka 360 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Global Gaming får inte tillbaka licens under överklagandet

Det framgår av ett pressmeddelande från Förvaltningsrätten i Linköping. Bolaget överklagade beslutet att återkalla licensen samt yrkade på att bolaget skull få tillbaka tillståndet att bedriva spel under tiden som överklagande pågår. Global Gaming ska överklaga beslutet Global Gaming kommer att överklaga förvaltningsrättens beslut att Spelinspektionens återkallelse av Global Gamings dotterbolag Safeents spellicens ska gälla även under tiden domstolen handlägger bolagets överklagande.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Kepler: Därför är det köpläge i industrikonglomeratet

  ”Att växa genom förvärv, i kombination med en operativ diversifiering genom 146 dotterbolag, erbjuder en bra risk-/avkastningsprofil enligt vår mening”, skriver Kepler som menar att förvärv är en huvuddel i affärsmodellen och borde också därför vara en del i värderingen av bolaget. Lifcos modell har genererat en genomsnittlig ebita-tillväxt på 18,6 procent mellan åren 2006 och 2018 och Kepler Cheuvreux räknar med att bolaget kan komma att öka vinsten per aktie med i genomsnitt 9 procent de kommande tre åren. På torsdagsmorgonen handlades aktien till drygt 500 kronor, upp 8 kronor från onsdagens stängningskurs.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Rekordfå annonser om nyproduktion

”Nya annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län är hittills i år på den lägsta nivån så långt tillbaka som vi har en sammanhängande tidsserie. Den uppåtgående trenden fram till 2017 har brutits kraftigt. Vi ser att utbudet av nyproduktion i Stockholm också har minskat tydligt från toppen, framför allt för att det byggs mindre och därmed kommer ut färre nya bostadsrätter på marknaden”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Oljepriset stiger efter Irans nedskjutning av drönare

Upptrappningen i Mellanöstern fortsatte efter att iranska revolutionsgardets nyhetssajt, Sepah, uppgett att den amerikanska drönare som ska ha skjutits ned är en Northrop Grumman-tillverkad RQ-4 Global Hawk. ”Den sköts ned när den trädde in över Irans luftrum”, skriver det revolutionsgardistiska nyhetsmediet. Det amerikanska centralkommandot har förnekat att sådana drönare fanns över Iran vid den aktuella tidpunkten.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Pareto: Köpläge i Sandvik innan vändningen

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare höjer de sin rekommendation till köp. Riktkursen justeras upp till 190 (180). ”Vi har justerat upp våra estimat tack vare en svag kronkurs, men eftersom vi håller kvar vid vår syn att den kommande lågkonjunkturen även kommer med finansiella stimulanser, tror vi, att det värderingsmässigt kommer att bli intressant att börja köpa cykliska aktier igen under det tredje kvartalet”, skriver Pareto.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är torsdagens analyser

Pareto Securities höjer sin rekommendation för SKF till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 190 kr. Kepler Cheuvreux tar upp industrikonglomeratet Lifco för bevakning och rekommenderar köp.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Lundin Petroleum har hittat olja

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. De sammanlagda bruttoresurserna i Jorvik och Tellus East uppskattas till mellan 4 och 37 miljoner fat oljeekvivalenter. ”Både Jorvik och Tellus East kan byggas ut som borrningar från plattformen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.