Expressen > Kultur

Monday, 17 June, 23:05

Expressen - 12 jun 19 kl. 06:30

Skyll inte Tjernobylolyckan på kommunismenGunnar Bergdahl svarar Hynek Pallas i debatten om tv-serien ”Chernobyl” och kärnkraftsolyckan i Sovjet 1986..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tjernobylolyckan, Bergdahl, Hynek Pallas, Chernobyl, Sovjet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skyllinte , Tjernobylolyckan, kommunismen
YLE - 24 apr 16 kl. 07:37

30 år sedan Tjernobylolyckan - vilka är riskerna i dag?

Cirka 440 reaktorer är i bruk i världen och bara två har orsakat en storolycka, enligt FN:s atomenergiorgan IAEA. Att kärnkraftsolyckor är relativt ovanliga beror på att kärnkraftverken har så omfattande säkerhetssystem. Men det finns fortfarande vissa risker.

Sydsvenskan - 19 jan 11 kl. 06:30

??kommunismen är på tapeten igen

Vänsterpartiet Die Linke föddes i den östtyska diktaturen DDR men skördar framgångar i dagens Tyskland. När den nya partiledaren Gesine Lötzsch började förespråka kommunism såg hennes motståndare ett rött spöke från järnridåns tid. Debatten är eldfängd.

Sydsvenskan - 15 aug 11 kl. 00:10

"Kommunismen lever kvar"

Idag firas tjugoårsjubileet av de baltiska staternas självständighet. Men var femte människa i världen lever fortfarande under kommunismens förtryck, skriver EU-minister Birgitta Ohlsson (FP).
Mellan Tallinn och Stockholm är det 38 mil.

Länstidningen i Jämtland - 19 apr 16 kl. 14:32

Vad minns du av Tjernobylolyckan?

Två dagar senare, den 28 april (på dagen två månader efter Palmemordet) upptäcktes olyckan när svenska Forsmark registrerade förhöjd radioaktivitet. Den dolda staden / Det dolda landskapet gör just nu en riktad insamling i samarbete med Länstidningen och undrar vad är dina personliga minnen av Tjernobylolyckan? Hur påverkade det dig?.

Jmini.se - 23 apr 16 kl. 06:11

Vladimir Oravsky: Tjernobylolyckan och så jag, och min självupplevda kärnkraftverkskatastrof

Den 26 april 1986 inträffade den händelse som skrev in sig i historien som Tjernobylolyckan. För den bredare allmänheten är jag kanske mest känd som författare till cirka 70 böcker av varierade längd och skiftande beståendevärde. Men faktum är a.....

Regeringen - 25 apr 16 kl. 08:00

30-årsdagen av Tjernobylolyckan: Statssekreterare Maja Fjaestad representerar regeringen vid ceremonier i Vitryssland och Ukraina

Den 25-26 april deltar framtidsministerns statssekreterare Maja Fjaestad på minnesceremonier och konferens med anledning av 30-årsdagen av Tjernobylolyckan. Fjaestad medverkar som representant för den svenska regeringen..

NSD - 26 apr 16 kl. 11:27

Så minns de Tjernobylolyckan i Norrbotten

Tre norrbottningar minns exakt var de befann sig under Tjernobylolyckan..

Regeringen - 26 apr 16 kl. 10:40

Statssekreterare Maja Fjaestad representerar regeringen vid 30-årsdagen av Tjernobylolyckan

Den 25-26 april deltar framtidsministerns statssekreterare Maja Fjaestad på minnesceremonier och konferens med anledning av 30-årsdagen av Tjernobylolyckan. Fjaestad medverkar som representant för den svenska regeringen..

SVT Debatt - 14 aug 18 kl. 14:09

Szyber: ”Kommunismen är ingen accessoar”

”Kommunismen förblir en salongsfähig ideologi vars riktiga ansikte inte blir tydligt för uppväxande generationer. Därför är det av yttersta vikt att kommunismen som ideologi, med den våldsbejakande islamismen och nazismen, blir tydliggjorda och avklädda i våra skolor”, skriver riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD)..

Sydsvenskan - 21 sep 13 kl. 06:30

Skyll dig själv ? skyll inte på spelet

Vad hade Norman Mailer tyckt om Grand Theft Auto V? Författaren dog häromåret, så vi får tyvärr aldrig veta. Men det finns en underbar essä av Mailer om filmmediet.

Dagens PS - 23 nov 16 kl. 13:21

Tips: Ljug, skvallra och skyll på andra

Konflikter mellan människor som jobbar ihop är mer eller mindre oundvikligt. Det kan handla om att det är en öppen misshällighet, som precis alla märker av och känner till, eller så är det bara en liten ”fnurra på tråden” där personkemin stämmer dåligt. Handen på hjärtat är det nog så att många av oss vet hur man ska kommunicera för att vi ska komma överens, så det borde vara lättare att undvika bråk än det är.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Damfotbollen är inte ett feministiskt spektakel

Damernas fotbolls-VM ramas in med peppig feminism och influensers.Elin Grelsson Almestad varnar för den gullande välviljan. .

Expressen - 6 timmar sedan

Vad gjorde du under Tjernobylkatastrofen?

I det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius pratar Gunilla Brodrej om tv-serien ”Chernobyl”..

Expressen - 7 timmar sedan

Friheten i Hongkong har fullbordat mitt liv

I söndags demonstrerade två miljoner människor mot Kinas planerade utlämningsavtal med Hongkong. Den kinesiska författaren Yan Lianke förklarar varför friheten i Hongkong betyder allt..

Expressen - 16 timmar sedan

Nu lär Kamratposten våra döttrar att raka benen

Vissa uppslag av Kamratposten är mer vikta och lästa än andra. Daniel Sjölin har läst det senaste numret..

Expressen - 16 timmar sedan

Jesuspojken vänder upp och ned på klassen

Almapristagaren 2018 Jaqueline Woodson är aktuell med en ny roman på svenska.Valerie Kyeyune Backström njuter av en komplex berättelse om tro..

Expressen - Igår: 18:44

Kyrkan måste hantera sina synder mot homosexuella

I ”Fundamentalisterna” skildrar Annika Hamrud pingströrelsens ansvar för hatet mot homosexuella i Uganda.Joel Halldorf uppmanar sina trosfränder att ta itu med synderna mot hbtq-personer. .

Expressen - Igår: 07:00

Här får vissa människors drömmar aldrig slå rot

Vissa människor utplånar sig själva medan andra tjänar pengar på dem.Sara Abdollahi ser klassamhället avspegla sig också i flyktingpolitiken..

Expressen - I förrgår: 18:00

Hon skriver för att hon inget annat kan

Maja Lee Langvad gjorde succé med boken ”Hon är arg”. Valerie Kyeyune Bäckström läser en nödvändig skildring av framgångens kostnad. .

Expressen - I förrgår: 08:00

Politikerna förstår inte Malmös problem

Malmös innerstad fortsätter skakas av det grova våldet. Victor Malm skriver om en stad där läget tycks hopplöst.  .

Expressen - I förrgår: 06:30

Med fakta kan också lögner byggas

Den medvetna lögnen kan mycket väl konstrueras av sanningar.Göran Rosenberg om den hotade sanningsenligheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.